Sayfalar

10 Tem 2013

Under the Dome

 

 
 Korku ve Bilim Kurgu bir arada olan bir dizi desem . Üstelik birde Stephen King desem :)
Evet ....
Hepinizin yüzünde bir gülümseme var ama hınzır bir gülümseme.
 
Dizide çok çok ünlü isimler yok ama tanıdığımız ve çok başarılı olan yüzler var.
5 dakika geçmiyorki "aaaa bu da oynuyormuş", "ben bu kızı tanıyorum" demedim :)
Belki adını duymuşsunuzdur. Çok yeni bir dizi.
Ben izledim beğendim. Haydi izleyip beğenme sırası sizde....
 
 

Tavsiye Kanalı ve English Home

Herkese merhaba.
Çok mutlu bir anımı sizinle paylaşmak istedim.

PRETTY LİTLLE LİARS

 
5 kız arkadaşdan 1 tanesi bilinmeyen bir şekilde kaybolur. Ve cesedi bulunduğunda aslında herkes herşeyin bittiğini sanır ama aslında öyle değildir.
Ölen kız anlaşılmaz ve bilinmez bir biçimde diğer kızlara musallat olur ve garip şantajlarda bulunur. Hayatlarını zindana çevirmeye çalışır.
Benim severek izlediğim ama amrtık yeter kim bu "A" dediğim zamanlar oluyor. Sırf meraktan dizinin bitmesini ve her şeyin ortaya çıkmasını istiyorum.

NEVERLAND OF DOLLYDEN ADANA USULÜ KISIR


 
 
Sevgili blogger kardeşim Damla yani Neverland of Dolly den aldığım nefis bir kısır tarifi var. Adana usulü kısır.
Yalnız bu kısırın en ilginç yanı bulgurun ıslatılması..
Anneciği yaparmış o da annesinden öğrenip bize bu güzel kısır yapılışını verdi.
Anneninde seninde ellerinize sağlık.
Şİmdi onun anlatımı ve benim kısırımın resmi ile tarifi vereceğim.
AMa şunu söylemeden geçemeyeceğim .Bulgur tane tene oluyor. Yıllardır kısır yaparım çoğu zaman tane tane olur ama zaman zaman biraz suyunu fazla kaçırdım mı cıvık bulamaç gibi bir şey olur.
Bu yöntemde böyle bir ihtimal yok.
Yalnız benim gibi oruçluyken yapmayın orucunuzu açıp yapın ertesi gün için. Çünkü doğal olarak tuz ve limon ayarlaması yapamıyorsunuz :)
Ama onun dışında inanılmazdı :)
 

SEMİZOTU YOĞURTLAMASI

 


Bugün Mübarek Ramazanın 2. günü. İlk bir kaç gün özellikle bu sıcak havalarda zor geçebiliyor ama sonrasında kolaylaşabiliyor.
Dün ilk sahur ve ilk iftarımızı yaptık. Ben 12 senedir sahura kalkmıyorum Allah afetsin ama uyanır uyanmaz yemek yiyemiyorum. O yüzden çok zor bir şekilde kahvaltı alışkanlığı edindim. Artı yıllarca çalışınca sahura kalk, yat tam uykuya dalarken uyanma zamanı gelsin.
Çok ama çok zorlandım o yüzden sahura kalkmam ama sıcaklarda yanıma su alırım ve uyandıkça yada eşim uyandıkça mutlaka bana su içirir.

9 Tem 2013

WORLD WAR Z

 
 
Dünyayı yok edecek savaşın genelde uzaylılar tarafından çıkarılacağını sanırız.
Ama aslında bizim kendi içimizden gelecek.
Uzun soluklu bir aksiyon filmi izlemek isterseniz. Heyecanın kolay kolay bitmediği bir film.
Dünyalar Savaşı Z. Yani Zombi.
Tabi yakışıklımı yakışıklı Brad Pritt oynuyor. Ama bir konuda şikayetciyim. Uzun saçı hiç yakıştıramıyorum kendisine.
Zevkler ve renkler tartışılmaz.
İlk oruçlar tutuldu. İlk iftarlar açıldı. Bu akşam ne izlesek acaba diyenler için bu film tam size göre...

8 Tem 2013

BULGURLU BİBER DOLMASI

Hayırlı akşamlar...
Bu aralar blogumla fazla ilgilenemedim biliyorum.
Ama annemler döndü onları evde karşılamak için oradaydım. Bu haftada bir yorgunluk bir tembellik var üzerimde anlatamam.
Herkese hayırlı bereketli, kazasız , belasız bir ramazan diliyorum.
Bol bol dua edelim ki bu mübarek günlerde kabul olunsun
Evet tarifimiz bulgurlu zeytin yağlı biber dolması.
Bu miktar ile tam 1 kilo biber doldu. İstesem bu kadar güzel denk gelmezdi :)


Malzemeler:
3 ölçü bulgur ( kullanmadığım çay fincanlarım var ölçüm bu)
2 büyük soğan
3-4 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
tuz 
nane
1 kg dolma biber
Evet biberlerimizi ayıklıyor ve yıkıyoruz. Biraz kurumalarını bekliyoruz.
Soğanı rondo dan çekiyoruz.içine kalan malzemeleri ekleyip güzelce yoğuruyoruz. 
Bir çay tabağına tuz koyuyoruz ve parmağımızı tuza bulayıp biberin içine sürüyoruz ki biberin içi tuzlansın ki daha lezzetli olsun. Sonra içini dolduruyoruz ve tenceremize diziyoruz.
Bütün malzemeler bitince domatesleri doğrar ve biberlerin ağzına kapak yaparız. 
Salçalı su hazırlarız ve biberlerin yarısına gelecek kadar su koyarız. Ocağa alıp önce altı açık kaynayana kadar tutarız sonra da altını kısar ve yavaş yavaş pişmesini bekleriz.

Sonra ister sıcak ister soğuk servis yapar ve yeriz.
Afiyet olsun.... 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...