Hayırlı akşamlar...
Bu aralar blogumla fazla ilgilenemedim biliyorum.
Ama annemler döndü onları evde karşılamak için oradaydım. Bu haftada bir yorgunluk bir tembellik var üzerimde anlatamam.
Herkese hayırlı bereketli, kazasız , belasız bir ramazan diliyorum.
Bol bol dua edelim ki bu mübarek günlerde kabul olunsun
Evet tarifimiz bulgurlu zeytin yağlı biber dolması.
Bu miktar ile tam 1 kilo biber doldu. İstesem bu kadar güzel denk gelmezdi :)
Malzemeler:
3 ölçü bulgur ( kullanmadığım çay fincanlarım var ölçüm bu)
2 büyük soğan
3-4 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
tuz
nane
1 kg dolma biber
Evet biberlerimizi ayıklıyor ve yıkıyoruz. Biraz kurumalarını bekliyoruz.
Soğanı rondo dan çekiyoruz.içine kalan malzemeleri ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
Bir çay tabağına tuz koyuyoruz ve parmağımızı tuza bulayıp biberin içine sürüyoruz ki biberin içi tuzlansın ki daha lezzetli olsun. Sonra içini dolduruyoruz ve tenceremize diziyoruz.
Bütün malzemeler bitince domatesleri doğrar ve biberlerin ağzına kapak yaparız.
Salçalı su hazırlarız ve biberlerin yarısına gelecek kadar su koyarız. Ocağa alıp önce altı açık kaynayana kadar tutarız sonra da altını kısar ve yavaş yavaş pişmesini bekleriz.
Sonra ister sıcak ister soğuk servis yapar ve yeriz.
Afiyet olsun....
Gülaycım bende bu aralar bulgurlu dolmaları tercih ediyorum..Daha sağlıklı oluyor..Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilBence de sağlık her şeyden daha önemli ....
SilTeşekkürler canım....
Ellerine sağlık canım... Bizde pirinç dışında bulgurda çok tercih edilir özellikle lahana dolmasında afiyetler olsun size. Canım çekti ya
YanıtlaSilBizde de :) Karalahana dolması sıcakken üstüne sarmısaklı yoğurt oy oy oy. Yemede yanında yat....
Silçok sağlıklı,çok da güzel gözüküyor canım bende yakın zamanda bulgurlu yaprak sarma yaptım çok güzel oldu ama pirincinde yeri bir başka:)
YanıtlaSilsana da hayırlı ramazanlar...
Güzeloluyor ama dediğin gibi pirinçlinin yerini tutmuyor. Ama dediğin gibi çok sağlıklı:)
SilSağol canım hepimiz için hayırlı olur inşallah ...
Bulgurlu olan herşeue bayılırım bir adıyamanlı olarak vazgeçilmezimdir bu ellerinize sağlık
YanıtlaSilBizim de canım. Teşekkür ederim...
SilGüaycığım gözün aydın annengil sağ salimen dönmüşler.. Ben de birkaç gündür bloğumla ilgilenemiyorum hastalık malum yüzüm geçmek bilmedi.. Ama senin güzelliklerini görünce kendime geldim.. Hiç denemedim biliyor musun bulgurlu dolma. annem hep bir deneyelim der senin bu tarifi yapalım şimdi anneme de okudum. Maşallahın var kardeşim ellerine sağlık diliyorum..
YanıtlaSilHayırlı ramazanlar olsun inşşalah...
Sağol canım benim evet sağ salim döndüler. YA canım üzüldüm Allah şifa versin ama hastalık gelirken çok olay çabuk gelir ama bir türlü gitmez. İstenmeyen kötü misafir gibi :)
SilPirinçlinin yerini tutumaz ama biz sarmısaklı yoğurt ile seviyoruz.
Hepimize maşallah . Hayırlı ramazanlar ....
elıne sağlık bulgurlusuda cok guzeldır
YanıtlaSilKöken malatya olunca genelde her şey bulgurlu olur bizde. Ama samısaklı yoğurt ile harika gidiyor...
Silohhh.. dünde annem yapmış yedik afiyetle..
YanıtlaSilbayılırım ben biber dolmasına..
ellerine sağlık canım..
hayırlı ramazanlar..
Oh anneciğinin ellerine sağlık canım...
SilHayırlı Ramazanlar canım.. Ellerine sağlık..:)
YanıtlaSilHayırlı ramazanlar.
SilBen de bazen bulgurlu yaparım ellerine sağlık
YanıtlaSilseninde ellerine sağlık :)
Silyine ağzım sulandı:)nefis görünüyor.ve şu tuzlama işini bilmiyordum sayende öğrenmiş oldum.ellerine sağlık sevgili gülay..
YanıtlaSilSağol Alanaycım . senin bize öğrettiklerin yanınsa bunlar hiç bir şey.
SilSevgiler...
sanırım oruçluyken blogunuza girmemeliyim, ağzım sulandı :) hepsi leziz görünüyor..
YanıtlaSilSanırım haklısın . Biz bayanlar için sorun olmuyor yemek blogları fikir ediniyoruz. Ama siz erkekler için durum farklı.
SilAllah kabul etsin orucunuzu:)
amin cümlemizin, teşekkür ederim :)
SilEline sağlık canım pek nefis olmuş Hayırlı Ramazanlar sevgiler
YanıtlaSilSağol canım...
Sil