İyi akşamlar.
Malzemeler :2 ezilmiş muz2 yumurta
2 kaşık hindistancevizi unu
2 kaşık badem unu
1 kaşık erimiş hindistancevizi yağı1/2 bardak sütÇay kaşığı ucu ile karbonat veya kabartma tozuBol tarçın
Muskat rendesi (olmasa da olur ama harika kokuyor)
2 avuç iri doğranmış ceviz
Muzları iyicene ezdim. Sonra içine yumurtaları, sütü ve yağı karıştırdım. Elde ettiğim sıvı karışıma diğer tüm kuru malzemeleri de karıştırdım. Kek kalıbına döktüm ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dk kadar pişirdim. Bunu daha önce de yapmıştım. Badem unu kullanmamıştım. Bu miktar 28 cm çapında baton kek yada 18 çapında yuvarlak kalıba uygundur.Not: Hazırda Hindistancevizi ununuz yoksa bir kahve öğütücü ile hazırlamanız mümkün. Hindistan cevizi unu muhteşem bir su çekme özelliğine sahip. Mesela 1 su bardağı normal buğday unu 3 kaşık hindistancevizine eşdeğer.
Orjinal linki buraya ekliyorum TIK TIK
Umarım sizde yapınca beğenirsiniz :) AFİYET OLSUN
kek delisiyim yaa, muzlu yapmadıydım ki, muz ve çikolata, hayatta en sevdiğim iki şey :)
YanıtlaSilYapınca umarım beğenirsin Deep, içinde rafine şeker olmayınca pek ilgi çekmiyor :)
Sil