Mantarları alırken fırında mantar yapmayı planlıyordum. Hatta haşladım sadece fırına verip üzerine tereyağı ve mantar  ekleyip tamam olacaktı. Ama o gün ne hikmetse sanırım canım biraz daha sulu bir yemek istedi ve ortaya bu çıktı . Aslında önceden haşlanmış olması daha iyi oldu hem o siyah suyunu yemeğe bulaştırmamış oldu hemde pişme süresi kısaldı...
MALZEMELER:
- 500 gr. kültür mantarı
 - 2 adet soğan
 - 2 adet küçük patates
 - 1 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 kaşık salça
 - tuz
 - maydanoz
 
YAPILIŞI:
- Mantarlar önce temizlenip limonlu yada limon tuzlu suda bekletilir.( Bunu yapmakta ki amaç mantarın kararmasını engellemek)
 - Sonra bir tencere'ye su koyup kaynamaya bırakırız. Su kaynayınca içine biraz tuz ve limon suyu yada limon tuzu atarız ve mantarları ilave ederiz.
 - Diğer yandan soğanları piyazlık doğrar ve sıvı yağı koyduğumuz tencereye koyarız. Üzerine hemen salçasını mantarını ve parçalara böldüğümüz patatesi ilave eder baharatlarını da ekleriz ve ocağın üstüne alırız.
 - Önce harlı bir ateşte tutarız kaynamaya başlayınca da altını kısar ve sadece patates yumuşayana kadar pişiririz.
 - Tabağımıza aldıktan sonra kıyılmış maydanoz ile süsler ve servis ederiz....
 

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder