Sayfalar

11 May 2013

FIRINDA KARIŞIK KIZARTMA VE TAVUK BAGET


Bugün çok kolay ve basit bir tarif var . Yine....
Fırında karışık kızartma . Kızartmayı sevmeyen yoktur. Ama çok yağlı olduğu için pek çok evde tercih edilmez iyi ki bu fırında kızartma olayı çıktı. İnanın normal kızartmayı bize hiç aratmıyor. Bu şekilde bile çok sık yapmasam da eee artık yaz geldi .Tam kızartma zamanındayız. Siz hala bu şekilde kızartma yapmayı denemediniz mi ? Haydi ne duruyorsunuz hemen iş başına... 









Malzemeleri vermiyorum isteğe ve tepsinizin genişliğine bağlı...

Patates, kabak, patlıcan ve biberleri normal kızartma yapar gibi hazırlıyorsunuz. Rahat karıştırabileceğiniz bir kabın içine alıp biraz sıvı yağ, tuz ve istediğiniz baharatlarla tadlandırıp yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizeriz. Çok üst üste gelmezse çok daha çıtır çıtır olur. İsterseniz benim gibi üzerine tavuk da ilave edebilirsiniz. sonra da verin fırını düşük ısıda olmayacak ama yüksek ısılı bir fırına verip kızarana kadar pişirin hepsi bu. Artık canının kızartma istediği zaman üşenmek yok, mutfak battı yok, çok yağ çekiyor yok. Çok hafif eşinize çocuğunuza ve ailenize sağlıkla yedireceğiniz bir kızartma...

2 yorum:

  1. denedim hafif bir yemek tam benim için yapilmiş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. afiyet olsun. deneyip bildirdiğiniz için teşekkür ederim....

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...