Sayfalar

13 Şub 2022

YogaramaOM

 

Merhabalar. 

Bu akşam size hayatıma dokunan çok güzel bir oluşumdan bahsetmek istiyorum. 

Belki aranızda bilenler vardır yada duyanlar hatta bu oluşumun içinde hoca yada benim gibi öğrenci olanlar vardır.

YogaramaOM...

Hakkında:

YogaramaOM Kimdir?
YogaramaOM, 2020 yılı Mart ayında -tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde- alanında deneyimli, özverili, birleştirici gönüllü yoga eğitmenlerinin bir araya gelmesi ile kurulmuş online bir topluluktur.
Yoga, Sanskritçe Yuj kelimesinden türemiştir ve “birleştirmek”, “kavuşmak”, “birlik”, “karşılaşma” anlamlarına gelmektedir. Yoga’nın kelime anlamından yola çıkarak, YogaramaOM “birbirimize şifayız” değer önermesi ile cinsiyet, yaş, sosyal statü, etnik köken vb. ayırmaksızın, herkese hitap edebilecek, farklı disiplinleri ders programına dahil etmiştir.
YogaramaOM’da tüm dersler ücretsizdir.
Pandemi döneminde, çoğu kişinin evde geçirdiği vaktin artması ile birlikte fiziksel hareketin azalması ve teknolojik cihazların hayatımızda daha fazla yer alması gibi durumların fiziksel ve duygusal etkileri uzmanlar tarafından ele alınmaktadır. YogaramaOM, bu dönemde bedensel ve zihinsel olarak bireysel farkındalık kazandırmak için başta yoga, nefes, meditasyon olmak üzere dans, kung fu, pilates, bale, poi, beslenme, masal dinletisi gibi birçok disiplin ile insanları bir araya getirmeyi misyon edinmiştir. YogaramaOM bünyesinde yer alan tüm eğitmenler “bilgi paylaştıkça bilgelik artar” felsefesinden yola çıkarak, uzman oldukları alanlardaki bilgilerini cömertçe paylaşıyor. Fiziksel, zihinsel ve duygusal bütünlüğün korunması, konsantrasyon ve odaklanma becerilerinin arttırılması için tüm ders içerikleri özenle hazırlanıyor.
Ders programında yoganın farklı türleri (hatha yoga, kundalini yoga, yin yoga, yüz yogası) yer alıyor. Yoga asana pratiği ile ilk defa tanışanlar için başlangıç yoga dersleri; farklı seviyelerde asana pratiği olanlar için ise Yoga 1, Yoga2 ve Yoga Advance (çok ileri seviye) dersleri var.
YogaramaOm ile Türkiye’de ilk defa Yoga öğretisi ile tanışan binlerce kişi olmuştur ve bu rakam gittikçe artmakta. 2021 yılı Mayıs ayında, YogaramaOM instagram sayfasında takipçi sayısı 45K civarına ulaşmıştır. Günder ortalama 2000-3000 kişi günün farklı saatlerinde, kendilerine hitap eden derslerden faydalanmaktadır.
YogaramaOM Türkçe ile birlikte Almanca ve İngilizce dersleri de 2021 yılı ile birlikte programına dahil etmiştir.

YogaramaOM derslerine katılmak için instagram sayfamız ziyaret ederek ilginizi çeken derslere katılabilirsiniz. Siteyi incelemek için tık tık.


    Ben yüz yogası, yüz refleksoloji, yoga başlangıç, kahkaha yogası, meditasyon ve nefes çalışmalarına katılıyorum. Daha katılacak çok ders var. Bazılarına saatlerim uymuyor Berfin'i okula bıraktığım yada aldığım saatte oluyor. Yada onun yatma saatine denk geliyor ama zaten birden çok fazla bilgi ile kendimi doldurmak istemiyorum çünkü özümsemek çok önemli bu konuları. 

    Berfin ise çocuk yogası ve çocuk balesi derslerine katılıyor. 

    Çok ama çok değerli bir grup size çok güzel şeyleri ücretsiz olarak ev konforunuza sunuyor. Mutlaka incelemenizi tavsiye ederim. 

8 yorum:

  1. Yogaya yeni başlamışken çok iyi denk geldi bu yazı :) İnceleyeceğim siteyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle Merhabalar. Çok sevindim denk gelmesine :)

      Sil
  2. Deep bahsedince geldim Gülay. İlgi duyduğum fakat pratiğe dökemediğim konular. Adres gösterdiğin linkte biraz dolaşacağım. Çok teşekkür ederim 😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldız hoş geldin:) İnceleyip deneyimlemeni isterim. Sevgier.

      Sil
  3. hiç bilmiyordum çok teşekkür ederiz bu arada ziyarete ben de beklerim eğer arzu ederseniz sevgilerimle https://duvartakvimi.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Çok kişi bilmiyor bende elimden geldiğince yaymaya çalışıyorum :)

      Sil
  4. sevdiğim konulardan bi bakıyım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka bak Deep. Herekse için bir aktivite var :)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...