Sayfalar

8 Kas 2015

HERCULE POİROT / OKUDUM 38-39-40-41-42-43-44-45-46





Günaydınlar...
Bugün size aynı anda 9 kitap tanıtacağım. Aslında hepsi aynı yazarın ve aynı karakterinin kitapları. Hal böyle olunca 9 ayrı post yerine tek bir posta 9 kitap yerleştireyim dedim :)
Kısaca bir taşla dokuz kuş :)

Ya ben kitaplar ilgili yorumlarımı yapmamışım. Hemen yapayım. Hiç birini ayırmayacağım. Bence Poirot karakterinin olduğu bütün kitaplar çoook güzel. Ben keyifle okudum . Varsa kitaplığınızın ırak köşelerinde gün ışığına çıkartıp okuyun :)


Dersimiz Cinayet / Agatha Christie / Altın Kitaplar / 155 sayfa

"Tanrı aşkına hemen gelin!"
Hercule Poirot bu yardım çağrısını aldığında çok geç kalmış, milyoner Paul Renauld ölmüştü. Kurban, Merlinville’deki malikanesinin yanındaki golf sahasında, yeni kazılmış bir mezarın yanında sırtından bıçaklanmıştı.
Şimdi ortada birkaç zanlı vardı: Kurbanın sırtındaki hançerin sahibi olan karısı, metresi ve de kendisine öfke kusan oğlu... Her birinin gözü adamın mirasındaydı.
Polis suçluyu bulduğunu düşünürken, Poirot’nun hala kuşkuları vardı. İkinci cinayet onun ne kadar haklı olduğunu kanıtlayacaktı.





Doğu Ekspresinde Cinayet / Agatha Christie / Altın Kitaplar / 171 sayfa

Gece yarısından sonra artan şiddetli tipi yüzünden Doğu Ekspresi artık yoluna devam edemeyecek durumdadır. Yılın bu zamanlarında lüks tren tamamen doludur. Ertesi sabah yapılan kontroller sonucu tüm yolcuların sağsalim trende olduğu anlaşılır. Ancak defalarca bıçaklanarak öldürülen Amerikalı yolcunun kompartımanının kapısı içeriden kilitlidir.
Sonunda trende yolculuk etmekte olan Hercule Poirot cinayeti incelemeye başlar. Ancak kimi yolcular cinayetin izlerini yok edebilmek için yaşlı dedektifin dikkatini dağıtmaya çalışırlar. Poirot, kehanet sayılabilecek bir saptamayla cinayeti bir değil iki şekilde çözümlemeyi başarır.




İskemlede Beş Ceset / Agatha Christie / Altın Kitaplar / 187 sayfa

Herkes tarafından sevilen dişçi Dr. Morley’in intihar etmesi için nasıl bir sebep olabilirdi? Duygusal çelişkiler içinde değildi, parasal ve gönül sorunları da yoktu. Hercule Poirot ile neden buluşacaktı? Meraklı dedektif bu intihar hikayesine inanmamıştı. Doktorun hastalarının, ortaklarının ve dostlarının ifadelerini almaya başlayan Poirot, sonuçta korkunç bir gerçekle karşılaştı. Dr. Morley ne ilk, ne de son kurbandı...


Roger Ackroyd Cinayeti / Agatha Christie / Altın Kitaplar / 191 sayfa

King’s Abbot Köyü’ndeki sakin yaşam bir anda altüst olur. Dul bir kadının şüpheli intiharı asılsız dedikodulara yol açar. Köy, ilk kocasını öldürdüğünü bilen biri tarafından kadına şantaj yapıldığı ve Roger Ackroyd’un onun gizli aşığı olduğu söylentileriyle çalkalanmaktadır. Fakat Ackroyd cinayete kurban gidince, tüm şüpheler ev halkının üstüne odaklanır. Kendini emekliye ayıran ve sebze yetiştirmek için King’s Abbot Köyü’ne yerleşen Hercule Poirot, istemeden de olsa cinayete el koyar. Şeytani bir zekaya sahip katili yakalamaya çalışır.



Beş Küçük Domuzcuk / Agatha Christie / Altın Kitaplar / 184 sayfa

Birinci Dünya Savaşı’nın sonunda yazı hayatına atılan Agatha Christie tüm dünyada polisiye romanlarının kraliçesi olarak bilinir. Özellikle yarattığı ufak tefek bir adam olan Belçikalı dedektif Hercule Poriot polisiye roman literatüründe en çok tanınan ve sevilen kahramanlardan biridir. Tüm dillere çevrilen yetmiş yedi Agatha Christie dedektif romanı ve öykünün satışları milyonlarla ifade edilmektedir.
Beş Küçük Domuz
Amyas Crale genç yakışıklı ve ünlü bir ressamdır. Çapkınlığıyla tanınan Amyan, nedensiz bir şekilde öldürülür. Olayın gerisinde çözümlenemeyen pek çok şüpheli soru vardır ve bu ölüm yüzünden ressamın karısı suçlanır.
Yıllar sonra genç bir bayan, babasını öldürmekle suçlanan annesinin masumiyetini ispatlamak için Poirot’tan yardım ister. Artık sır perdesinin aralanma vakti gelmiştir ve Poirot bir kez daha iş başındadır.


Briç Masasında Cinayet / Agatha Christie / Altın Kitaplar / 176 sayfa

Oldukça havalı biri olan Bay Shaitana evinde bir briç partisi düzenler. Ev sahibinin ansızın öldürülmesi, eğlenceli briç partisini bir cinayet soruşturmasına dönüştürür.
Partiye davetli olan dört soruşturmacı -Hercule Poirot, Müfettiş Battle, Albay Race ve Ariande Oliver- diğer dört davetliden birinin cinayeti işlediğini düşünmektedir. Üstelik dört davetleninin de bu cinayeti işlemeleri için uygun fırsatları ve gizleyecek önemli sırları olduğu soruşturmalar sonucu ortaya çıkar.
Acaba soruşturmacılar, hangi davetlinin ev sahibini öldürecek kadar önemli sırlar ve sönmeyen bir nefret taşıdığını bulabilecekler midir?
Yoksa tüm davetliler ortak bir sırra ve geçmişe mi sahiptir?


Poirot İz Peşinde / Agatha Christie / Altın Kitaplar / 174 sayfa

Bay Hardman zengin ve nüfuzu olan bir adamdır. Ayrıca kendisini sevdiklerine inandığı cana yakın ve önemli dostları vardır. Ne var ki onu kuşatan bu dost çevresinde hiç de göründüğü gibi olmayan biri vardır. O "birinin" en büyük kusuru da hırsızlıktır...


Nil'de Ölüm / Agatha Christie / Altın Kitaplar / 191 sayfa

Linnet Ridgeway genç, güzel ve zengin bir kadındır. Hayatının en büyük hatasını yaparak arkadaşının nişanlısını elinden alır. Balayları için gittikleri Mısır da, bütün yaşamının değişmesine neden olacak olayların başlangıcıdır.


Acı Kahve / Agatha Christie / Altın Kitaplar / 155 sayfa

Yazarın ilk tiyatro oyunu olan kitap, 1930 yılında ilk kez sahneye konulmuş ve ertesi yıl sinemaya uyarlanmıştır. Ölümünden yirmi bir yıl sonra roman halinde yayınlanmıştır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...