Herkese iyi hafta sonları.
Bugün eşim işe başladı o yüzden bilgisayarlar tamamen bana kaldı :)
Şimdi aman sebzeli makarna, bunun da tarifimi olur dediğinizi duyar gibiyim.
Ama bu bildiklerinize benzemiyor.
Bu tarifi ablamın Didimde ki kapı komşularından Mehmet abiden aldık.
Kendileri yıllarca yurt dışında bulunmuşlar özellikle İtalya'da .
Ve yiyenin 2. hatta 3. tabak isteme garantisini veriyorum.
Üstelik içindeki malzemeler çok ama çok sağlıklı.
Tamam hemen tarifine geçiyorum.
MALZEMELER: 4 kişilik
3 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı köri
2 yemek kaşığı sıvı yağ
7-8 adet sarımsak
1 paket küçük boncuk makarna
3 adet havuç
4 adet patates
3 adet çarliston biber
yarım tavuk göğsü
karabiber
tuz
isteğe bağlı olarak maydanoz
YAPILIŞI:
Bu makarnayı yaparken geniş bir tencere kullanıyoruz.
Öncelikle soğanları küp küp doğrayıp sıvı yağ ile biraz öldürüyoruz.
salçayı ilave edip biraz salçanın kokusunun çıkmasını sağlıyoruz.
Bu arada acı seviyorsanız acı biber salçası kullanabilirsiniz:)
İçine tavuğumuzu ilave ediyoruz ve tencerenin yarısına kadar su ilave ediyoruz.
Meraklanmayın su fazla diye , hatta az bile gelebilecek :)
Su kaynamaya başladığında 2 parmak genişliğinde kestiğimiz havuçlarımızı ilave ediyoruz.
Bunun usulu malzemelerinin iri olması ilk böyle yapın sonra isterseniz küçültürsünüz...
Havuçlar tencereye girdikten yaklaşık 5-6 dakika sonra içine iri iri doğradığımız patateslerimizi ki küçükleri 4'e büyükleri 6 yada 8'e bölelim ve yemeğimize ilave edelim.
Sıra geldi baharatlara malum içinde patates olduğu için tuzunu koyarken tadına bakmayı ihmal etmeyin.
İçine 1 tutam karabiber ve 1 çay kaşığı köri ilave edin.
Köri normalde 2 çay kaşığı ama bizim acıyla çok aramız olmadığı ve köriye daha yeni yeni alışmaya başladığımız için daha az miktarda ilave ettim.
Zaten tadına baktığınızda yeterli gelip gelmediğini anlayacaksınız.
Şimdi patatesleri ve havuçları kontrollü olarak pişiriyoruz.
Çok yumuşamayacak hafif pişmişken esas ana gelmiş oluyorsunuz.
İçine doğradığımız biberlerimizi ilave ediyoruz bu arada acı seviyorsanız biber acı olabilir :)
Şimdi diyeceksiniz ki bildiğimiz patates yemeği yapıyorsun nasıl bir şey olacak.
İnanın bana güzel bir şey olacak.
Makarnayı ilave etmeden önce son kez tadına tuzuna bakıyoruz ve 1 paket küçük boncuk makarnayı ilave ediyoruz.
Evet haşlamadan ilave ediyoruz o yüzden o kadar su koyduk hatta yetmeyebilir.
O yüzden çaydanlıkta yada kettle de su kaynatsak fena olmaz.
Ara da karıştıra karıştıra makarnanın haşlanmasını sağlayacağız.
Bu makarnanın bir diğer özelliği biraz sulu olması. O yüzden makarna suyunu çektiğinde içine kontrollü olarak kaynamış su ilave edebilirsiniz.
Bu arada suyunu tamamen çekmeden önce sarmısağımızı dövüyor ve yemeğimize ilave ediyoruz.
Saımsak dövüldüğünde çok daha yoğun aroma verir.
Makarna da haşlandığın da altını kapatırız. isterseniz biraz soğumasını beklersiniz yada hemen genişçe bir servis kasesine alır ve üzerine isteğe bağlı olarak kıyılmış maydanoz ilave ederiz:)
İşte hepsi bu kadar biraz uzun oldu ama bana verilen ayrıntıları ve eklenme sıralamasını atlamadan sizinle paylaşmaya çalıştım.
Makarna ve sebze seviyorsanız 1 kez denemenizi tavsiye ederim. Bu güne kadar yiyip beğenmeyen çıkmadı .
Evet bu kadar da iddialıyım.
Yaptıktan ve yedikten sonra lütfen yorumlarınızı benimle paylaşın ...
Sağlıcakla kalın :)
Bu nasıl bir güzelliktir böyle..:))
YanıtlaSilTarifi not ettim bile.. Hakikaten de bizim Türkiye de yaptıklarımıza hiç benzemiyor ben bunun biraz benzerini televizyonda gördüm gerçekten de italyan makarları idi..:))
Ellerine sağlık arkadaşım..
Sabah ilk işim sana yorum yazmak oldu.. Ben yola çıkıyorum şimdi..:))
İnşallah görüşmek üzere..:))
Canım benim haydi hayırlı yolculuklar.
SilKazasız belasız.
Bol bol fotoğraf bekliyorum :)
Sevgiler.....
lezzetli gorunur :)))))) rustemovasona.blogspot.com
YanıtlaSilİnan lezzetli :)
SilÇorba ile yemek arasında kalmış sanki.Bu İtalyanları anlamak ;zor iş..
YanıtlaSilYok tam çorba değil daha çok yemek kıvamında ...
SilEllerine sağlık canım enfess olmuş inan kaşığı kapıp kaşık kaşık yiyesim geldi sevgiler
YanıtlaSilE kap bir kaşık gel hemen.
SilSevgiler canım...
Ohh nefis gorunuyo gulaycim, ellerine saglik ama havuc olmasa olmazmi, bende denemem lazim bunu tarif icin tesekkurler...
YanıtlaSilOlur neden olmasın. Şu anda havucun çok mevsimi değil malum bende pazarda tek bir tezgahda denk geldimde sırf bu makarna için aldım.
SilHavuçsuzunu da yedim hiç fark etmiyor :)
Yapınca beğenip beğenmediğini bizimle paylaş olurmu canım :)
kesınlıkle deneyeceğim ama körisiz
YanıtlaSilTabikide baharatlar sana kalmış :)
SilNOT ALDIM DENEYECEĞIM
YanıtlaSilSenin sunumunu dört gözle bekliyorum canım :)
Sil