Bu tabak sizin haydi çekinmeyin alın...
Tatlıyı yapalı bayağı oldu ama yayınlamaya ancak fırsatım oldu.
Yapımı aslında kolay ama biraz aşamalı olduğundan göz korkutuyor.
Ama yemesine doyum olmuyor:)
Bence ramazan içinde çok hafif bir tatlı.
Bu tatlıyla ilgili söyleyebileceğim tek şey.
Bir gece önce yapıp dolapta bekletin.
Bekledikçe daha da güzel oluyor :)
Tarifi aşama aşama resimlemeye çalıştım.
Bu tarifi kendimce uyarlamaya çalıştım ve normal tariflerden biraz daha farklı oldu.
Aşamaları anlatırken arttırılabilinecek malzemeleri belirteceğim. Yaparken dikkat ederseniz her şey harika olacak..
Haydi bakalım....
MALZEMELER :
Muhallebi:
1 kg. süt
125 gr. margarin
3 türk kahvesi fincan un
3 türk kahvesi fincan şeker
Krem şantisi:
2 poşet krem şanti
2 bardak süt ( 400 cc)
1-2 paket etimek
çikolata sos
YAPILIŞI:
Öncelikle krem şantimizi çırpıp hazır edelim.
Derin bir tencere'ye muhallebi malzemelerini koyup karıştıra karıştıra pişirelim.
Ilınması için kenara kaldıralım.
Pütür pütür olduysa üzülmeyin çırpacağız.
Ilındıktan sonra içine çırpıp hazırladığımız krem şantimizi ilave edelim ve mikserle güzelce çırpalım...
Çırpma işleminden sonra içine 1 paket etimek parçalayıp ilave edelim.
Çok küçük parçalamaya uğraşmayın elinizle dörde bölün yeter.
Muhallebimizin ekmeklerin her yerine bulaşmasını sağlayın ve bir borcama boşaltın. Bu büyük kare borcam.
Normalde 1 paket etimek yeterli gelirdi ama malzeme değişikliğinden dolayı sanırım miktarı çok az da olsa artmış muhallebimin ve 1 paket etimek yukarıda ki gibi oldu.
Dışarıda soğuduktan sonra dolaba koyun ve en az 1 gece bekletin ki ekmekler muhallebiyi tam olarak emsin.
Bu arada çikolatalı sosunu hazırlayıp dolapta bekletebilirsiniz.
Burada soğumuş ve 1 gün beklemiş hali. Evet en az yarım paket daha etimek kaldırımış.
Ama muhallebisinin fazla olması beni rahatsız etmedi.
Ama daha kalabalık misafiriniz için yada 4-5 gün yensin dersen o zaman 1,5 paket iyi.
' paket demiyorum çünkü denemedim Ama dener denemez tarifi düzenleyeceğim.
Bu üzerine çikolata sosu dökmüş halim.
Fotoğrafın rengini açmayı unutmuşum üzgünüm.
Yalnız şöyle bir durum var. Çikolata sosunu benim gibi tepsinin tamamına dökerseniz servis sırasında görüntü karışıyor.
Onun yerine önce profiterolleri tabağa alıp sonra üzerine çikolatalı sos.
Nefis.
Bereketli ve hafif bir o kadar lezzetli bir tarif.
Çok uzatıyorum ne olur kusuruma bakmayın.
Ama yemek yapmasını çok bilmeyen ve tarifi tam anlamayınca boşa giden emeğe çok üzülüyorum.
O yüzden biraz uzun anlatıyorum...
Sevgiler...
Harika hem pratik hem lezzetli...
YanıtlaSilEllerinize sağlık...
Sevgilerimle...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
SilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
SilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
SilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
SilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
Sil