Sayfalar

18 Oca 2016

SEBZELİ KIŞ YEMEĞİ


Günaydınlar....
Kış yine geri geldi. Allah kimseyi sokakta bırakmasın bu soğuklarda . 
Yavaş yavaş yemeğe geçelim...


Berfin'e bazen yemek düşünürken zorlanıyorum. Aslında haftalık liste yapmam lazım ama üşenmektenmi, vakit ayıramamaktanmı yoksa yorgunluktanmı bilemiyorum :)
Bazen doğaçlama yapıyorum, bence çok da güzel oluyor. Berfin ??? O belli olmuyor. bugün yemez yarın yer. Çocuklar garip varlıklar.


Gerçekten tarif çok doğaçlama gelişti. İlk başta sebzeli yayla çorbası yaparım dedim. Bezelyeleri attım tencereye, kaynasın diye. Sonra haydi dedim. köfteli bir şey olsun. İçine orta büyüklükte havuçları da attım. Soğan sarmısak hemen ilave edildi ...
Onlar haşlanırken biraz ince bulgur ıslattım içine tuzunu koydum bir miktar un ilave ettim başladım yoğurmaya. Biraz un biraz su tabi azar azar. Bulgurlar toplanıp yapışana kadar devam etti. Aslında korkulacak kadar değil bunu yapmak ama tutturamam diye kaygılanıyor insan :)
Sebzeler haşlanınca onları da attım içine. Bir avuç içi kadar misket köftesi vardı birde parmak şeklinde tavuk göğsüm vardı. Ama tavuğu hemen ilave etmedim. 2-3 dakika sonra ilave ettim. Göğüs çabuk pişiyor sertleşmesin dedim. Tuz ve baharat kontrolu yaptım ve bence gayet güzel oldu :)
Akşam çekince istediğim netlikte olmadı, üzgünüm :)


3 yorum:

  1. Tam da ilaç niyetine bir yemek çıkmış ortaya; tadını hissetmedim desem yalan olur - ellerine sağlık!!! Bu soğuklarda, aç - açıkta kalan 2 ya da 4 ayaklı tüm yaradılmışlara nasip etsin böyle güzel yemeklerden yemeyi AMİN

    Allah kimseyi sokakta bırakmasın bu soğuklarda . AMİN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevaplamak için bu kadar geç kalmasam değil mi ?? Bu sefer Berfin'le nezle olduk :)
      Aminnn.

      Sil
  2. Merhabalar,

    Sayfalanızın ve tariflerinizin reklamını yaptığımız hızla büyüyen sayfamıza davetlisiniz. Reklamlar ücretsizdir. Tariflerin sadece linki paylaşılacaktır. Sayfamızın mesaj kısmından ulaşabilirsiniz. :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...