Sayfalar

6 Ara 2015

ÖTEKİLER ARASINDA / OKUDUM 48


Merhabalar....
Okunmuş kitaplar. Uzun zamandır yayınlanmayı bekliyor. 
Merak ederek okuduğum bir kitaptı. 
Okuyucuların yine bölündüğü bir kitap.
Şahsen ben sevdim. İçimdeki çocuğun daha da bir ortaya çıkmasına yardımcı oldu :)
Bir kız çocuğun ağzından yazılmış olmasından dolayı bazı okuyucular çocuksu bulmuşlar. bunu göz önünde bulundurarak okuyun.

Bu arada kendime not. Okuma şenliklerinde Pınar zaman zaman bir kitabın içinde geçen bir kitap okuyun kategorisini gündeme getiriyor. Ve sanırım pek çoğumuz için bulması biraz zor bir kategori. AMa işte içinde pek çok kitap ismi geçiyor. O yüzden kendime dip not yazayım dedim :)
Ötekiler Arasında
Jo Walton
İthaki Yayınları
376 sayfa

John W. Campbell En İyi Yazar, Dünya Fantezi En İyi Roman ve Prometheus En İyi Roman ödüllerine sahip Jo Walton'dan bir başyapıt!

Modern fantezi klasikleri arasında yerini şimdiden alan Ötekiler Arasında; Hugo, Nebula ve Dünya Fantezi ödüllerinin üçüne birden aday olmayı başaran -ve ikisini kazanan- çok az sayıda kitaptan biri.

Morwenna Phelps (Mori), perilerin ve insanların dünyası arasında sıkışık bir hayat yaşamaktadır. Galler'de yetişen Mori'nin en yakın arkadaşları periler ve bilimkurgu romanlarıdır. Deli bir büyücü olan annesi, perileri karanlık bir sona doğru sürüklemeye çalıştığında Mori kendisini topal bırakacak büyülü bir savaşta onunla yüzleşmek zorunda kalır… ve ikiz kız kardeşi ölür.

Yaşadığı üzücü olaylardan sonra İngiltere'ye, onu ve kardeşini doğumlarında terk eden babasının yanına gönderilir. Burada arkadaş bulmakta zorlanan Mori, büyü yaparak kendisi gibi düşünen insanları çevresine toplamak ister, ama yaptığı büyü annesinin dikkatini çeker. Bu durum, Morwenna'yı yıllardır kitaplardan öğrendiği her şeyi kullanmasını gerektirecek bir hesaplaşmaya doğru sürükler.

Yolu Tolkien, Le Guin ve Vonnegut'tan geçen herkesin kendisini bulabileceği "anı"lar taşıyan bu eser, fantastik ve bilimkurgu edebiyatının esinlerini bir araya getiriyor. Günlük biçiminde yazılmış olan Ötekiler Arasında sadece bir roman değil, tüm bilimkurgu ve fantastik edebiyat dünyasına topyekûn bir övgü ve selamlama.

"Tesadüfler zincirini oluşturan şey büyünün ta kendisidir… Parmaklarınızı şaklatarak bir gül yaratabilirsiniz ama bunun asıl nedeni uçakla geçen birinin tam o esnada düşürdüğü gülün elinize konmasıdır. Gerçek bir kişi, gerçek bir uçak ve gerçek bir gül vardır, ama elinizde bir gül tutuyor olmanızın sebebi büyü yapmamış olduğunuz anlamına gelmez." 
(Tanıtım Bülteninden)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...