Hayırlı akşamlar....
Malum Ramazan olduğu için gündüz tarif vermek içime sinmiyor.
Bende iftar saatine yakın bir saatte yayınlamaya karar verdim tarifleri...
Artık kendinizde evde yapabilirsiniz sanırım :)
Yayınlanmayı bekleyen çok tarif var haberiniz olsun.
Hayırlı iftarlar.
Allah kabul etsin :)
500 gr. Orta yağlı kıyma
2 kaşık irmik
2 kaşık bayat ekmek içi yada galeta unu
1 tatlı kaşığı kimyon ( artırılıp eksiltilebilir )
1 adet rendelenmiş soğan
4 - 5 diş ezilmiş sarımsak
Tuz
Karabiber
2 yumurta
YAPILIŞI
Yumurtalar hariç bütün malzemeleri kapaklı bir karıştıtma kabına alalım.
Önce bir yumurtayı kıralım ve yoğurmaya başlayalım.
Benim harcım tek yumurta ile hala oldukça sertti. Bize biraz daha cıvık bir kıvam lazım çok cıvık değil ama.
İkinci yumurtayı da kırdım kıvam biraz daha yumuşadı böylece irmik bu sayede biraz yumuşayacak.
Sonra kapağını kapatıp buzdolabında bekletelim.
Akşama pişirecekseniz sabahtan hazırlayp bekletin yada akşamdan hazırlayıp sabah şekil verin.
Sonra ister yağda ister ızgara da pişirin.
tekırdağına gıtmeye ne gerek ıste tarıf ırmık ılgımı cektı deneyeceğım ellerıne sağlık gulaycığım
YanıtlaSilAynen tekirdağa gitmeye gerek yok :) umarım beğenirsin :)
SilGÜLAYCIM,ELLERİNE SAĞLIK..NEFİS GÖRÜNÜYOR..
YanıtlaSilSağol Nurşencim :)
Sileline sağlık gülaycım
YanıtlaSiliçine irmik konduğunu bilmiyordum
seni çok öpüyorum güzell kalp
gu gu agu
Çok araştırdım internetten benimki biraz tariflerin karması gibi oldu.
SilBende öpüyorum :)))
Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilSağol gamzecim :)
SilKöfteci seni. :) Ama bana yapan yok. İsyan ediyorum, yaaa:(
YanıtlaSilGel sana da yaparız :)
Silkarnım acıkmadı daha,kolaylıkla bakabilirim,tavuk olsaydı dayanamayabilirdim :)
YanıtlaSilama nefis görünüyor,ellerine sağlık
O zaman ramazan boyu tavuk paylaşmim :))
Silaa bak bunu çok yapar hatta çokda severim.hatta akşama yapsam mı ki :)))ellerine sağlık gülayımmm
YanıtlaSilHe he kanına girim yap ;)))
Sil