Tünaydın.
Güzel ve güneşli bir günden merhabalar.
Yukarıda tabağımda duran nefis sağlıklı besleyici ve doyurucu ekmeği yapmak o kadar kolay ki.
Sadece 2 saat mayalama süresi var gerisi bitti bile.
Bu tarif benim çok eski bir arkadaşıma ait.
Evlenince Amerika'ya gitti.
Kendisi çok özleniyor.
Ama artık ekmeğiyle özlemimi giderebilirim.
Dediğim gibi yapımı çok kolay.
MALZEMELER:
3,5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı dolusu kuru maya yada 1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
8 su bardağı un
(fırına sürülmeden önceki halleri)
YAPILIŞI :
Tarifi arkadaşımın ağzından aynen aktarıyorum :)
Biz doyamadık.
Zaten pişer pişmez neredeyse bir ekmeğin yarısını yedim :)
200 derecede 30 dk pisirirsin ekmeklerin uzerine firina surmeden once su surersen ustu daha cok kizariyor aklinda olsun canim benim
Nasıl güzel kızarmış.
Üstelik 30 dakika pişme süresi ile işte üzerine sürdüğümüz su böyle nar gibi kızarttı.
Şimdiden size afiyet olsun :)
çok güzel görünüyor bi ara denicem canım eline sağlık sevgiler
YanıtlaSilPişman olmazsın canım :)
SilSevgiler...
sen ekmeğe sardın bu ara:)
YanıtlaSilşahane denemeliyim
öpüyorummmm
Şu anda yapımı en kolay şeyler bunlar :)
SilÜstelik dışardan alınan ekmekler hemen bayatlıyor.
Mahalle bakalımız kapandı. Köprüyü geçmek lazım ooo çok uzun iş :)
Benim yapmam daha kolay :)
ben de denicem bi haftasonu :)
YanıtlaSilŞİmdiden afiyet olsun o zaman :)
SilO ekmeğin içine keten tohumu at. Kabızlığa iyi gelir. Varsa: Çekirdek, ceviz filan da ekle.
YanıtlaSilGüzel görünüyor. Bereketli olsun.
Yavaş yavaş bereketlenip malzemelri artacak içinde :)
SilAma ceviz - keten tohumu iyi fikir :)
Sağol canım :)
Sıcak sıcak nefis..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilÖyle gerçekten.
SilSıcak ekmekten daha lezzetli bir şey düşünemiyorum. Yanında domates - peynir. Yada sadece tereyağı :)
aaa deneriiiim :)))
YanıtlaSilAMa yapınca paylaş bizimle :)
Silkitabın kendimce yorumu işteeee :)))
YanıtlaSilGüzeldi :)
SilHer zamanki gibi senden daha azını beklemezdim zaten.
Bak beklentilerimizi nasıl yükseltin :)
gülaycığım afiyet olsun.tatlı tatlı nasılda güzel anlatırmış.aynen en kısa zamanda deneyecegim.kalıpların malzemeği dökmeden yağlıyacakmıyız.en atlarını......sevgilerimle emel.
YanıtlaSilEmelcim evet ben tepsimi yağladım. Arkadaş hazır aleminyum kalıplarda yaptığı için onları yağlamaya gerek yok:)
SilSanada şimdiden afiyet olsun :)
Ay dur ben anneme senin blogunun linkini veriyim, belki tariflerle bi şeyler yaparsa daha düzgün yapar :D
YanıtlaSilHay Allah büşra.
SilGerçekten de o kadar kötümü :)
çok güzel görünüyor ama şu an rejimdeyim ama daha sonra mutlaka deneyeceğim...:)
YanıtlaSilHaydi bakalım kolay gelsin size.
SilSonrasında yaparsanız afiyet olsun :)
Ne zamandır bir ekmek tarifi arayışı içerisindeydim, bu tarifi bulmam çok iyi oldu, en kısa sürede deneyip size döneceğim.. Sevgiler,
YanıtlaSilİnşalkah beğenirsiniz :)))
SilSevgiler benden :)