BERFİN

Lilypie Angel and Memorial tickers

8 Şub 2014

AYRANLI EKMEK




İyi haftasonları.
Bu güzel tarifi size şimdiden vereyim de sabah hemen yapın dedim :)
Çok kolay ve mutlaka evde olan malzemelerden yapılıyor.
Ben öğlen yaptığım için içine kızarmış köfte ve mis gibi köy biberi eşliğinde küçük hamburgerler elde ettim....


MALZEMELER:
1 kg un
2 su bardağı ayran
2 çay kaşığı tuz
3 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta 
susam yada çörekotu

YAPILIŞI:
Önce unun yarısını kabımıza alalım .
Sırası ile içine tuz , karbonat , yağ ve ayranı koyalım.
Unun hepsini birden koymuyoruz çünkü ayranın koyuluğuna göre daha fazla yada daha az un yiyecek. 
O yüzden kalan unu yavaş yavaş ilave edeceğiz.
Yavaş yavaş karıştıralım. 
ele yapışmayan bir hamur olana kadar un ilavesi yapalım. 
Tepsimize yağlı kağıt serelim. 
Hamurumuzu biraz unlanmış tezgaha alalım ve elimizle hafif bastırarak 2 parmak kalınlığa getirelim. 
Çok özenmemize gerek yok.
Buradan itibaren çocuklar da size yardım edebilir.
Elimize bir su bardağı alıyoruz ve hamura batırıp hafif çeviriyoruz.
Hamurun her tarafından yuvarlaklar yapalım.
Yuvarlakları tepsiye alalım kalan hamuru biraz toparlayıp tekrar 2 parmak kalınlığına getirelim. 
Yine bardakla keselim. 
kalan parçalar da artık bardakla kesilmeye uğraşılmaz onları da yavaş yavaş elimizle yuvarlayıp tepsiye dizelim.
En son  yumurtayı çırpıp ekmeklerimizin üzerine sürüp istediğimiz şeyle süsleyip 200 derece yaklaşık 20-25 dakika yada üzeri hafif pembeleşene kadar yoksa çok kuru ekmeklerimiz olur.
Sonrada of sizin ve çocuklarınızın bayıla bayıla yiyecekleri ekmekcikler elde edin :) 



28 yorum:

  1. Nefis gorunuyor. Eline emegine saglik. Sevgi ve muhabbetle :)

    YanıtlayınSil
  2. ellerine sağlık canım çok lezzetli gözüküyor...

    YanıtlayınSil
  3. Ellerine sağlık tatlım harika görünüyor...:)
    Öptüm kocaman...

    YanıtlayınSil
  4. uff gülay o ne be:)ağzımın suyu aktı,ancak zamanım uygun değil şimdi yapmaya

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım ne zaman uygun olursan.
      Sonuçta sadece 30 dakikanı alacak :)

      Sil
  5. Nefis gözüküyor ,yapılışını okuyunca Annem geldi gözlerimin önünde oda buna benzer bir tarif uyguluyor.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlayınSil
  6. Ayran?
    Harikasın. Aldım tarifini:)

    YanıtlayınSil
  7. kolay hemen yaparım tamam oh oh ne güzel yaa:)

    YanıtlayınSil
  8. ne pratik tarif bu mutlaka deneyecegim. Elinize saglik..tesekkurler.

    YanıtlayınSil
  9. merhaba, bloğunuza ve tariflerinize bayıldım.elinize sağlık.
    bundan sonra takipteyim:)
    sevgiler...

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim .
      Hoşgeldin bende seni ziyaret edebildim :)
      Seninde tariflerin çok güzel. Yapılacak bir kaç taneyi kafama not ettim :)
      Sevgiler...

      Sil
  10. ayranlı ha...değişikmiş cnm ..ilk duydum...denemeli.sevgiler cnm

    YanıtlayınSil
  11. Yemede yaninda ya bu olsa gerek bayildimmmm nefiss :)) mutlaka denicem cok hosuma gitti :)))
    Tesekkurler bu super paylasim icin:)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Çok kolay çok lezzetli . Çörek tadında bir mini ekmek :)

      Sil
  12. aa biliyorum bu tarifi rahmetli anneannem ayranlı ekmek yapardı.ahh nerde o eski günler ama yaaa.harikasın gülayım sen yaa.afiyetler olsun.

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Allah rahmet eylesin.
      Sana güzel şeyler hatırlattığım için çok mutlu oldum :)

      Sil
  13. Canım harika bir tarif oldu bu benim için. Hem okursun, hem gezer paylaşırsın hem hamaratsın ki, hamarat. Bayılıyorum senin böyle enteresan tariflerine. Tarif enteresan olsun yada olmasın sunumunda bir güzellik yapıyor yine bu tam Gülay'ın işi diyorum. Sevgiler:).

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenirsin yapınca.
      Handan şımarttın beni . Çok teşekkür ederim. Sabah sabah çok iyi geldi yorumun artık bugünüm harika geçer.
      Sevgiler :)

      Sil
  14. Ne kadar ilginç ayranla. Görüntü de nefis ellerinize sağlık.

    YanıtlayınSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...