İlk resimde böylemi olur dediğinizi duyar gibiyim :) Bitmiş halini sona sakladım süpriz olsun... Arada kusura bakmayın kafalar çok dalgın dağınık :(
Malzeme listesinde ölçü gerekmeyen bir bir tarif bu. Burada kuşbaşı doğradığım tavuk göğsümü tuz, karabiber. çok az köri (fazlası acı yapar),sarmısak ve bir miktar yağ ile harmanlıyoruz.
Ben ilaveten kekik de ilave ettim . Bana göre tavuğa kekik çok yakışıyor .Ağzına streç sarıp buzdolabında pişirene kadar bekletiyoruz.
İlk resimde yer alan biber patlıcan kabak ve patatesi kızartıyor ve bir kaba alıyoruz.
Bekleyen tavuklarımızı şişlerimize diziyoruz. Dizmeden önce nerede pişireceksek tava yada ızgara şişlerimizi onun ölçüsünde kısaltırsak daha kolay olur.
Domateslerimizi rendeler yada rondodan geçirip az bir miktar yağ ile pişiririz. İçine tuz ve isteğe bağlı sarımsak ilave eder ve sıcak olarak kızartmamızın üzerine ilave eder ve maydanoz ile süsleriz. Diğer yandan şişlerimizi kısık ateşde pişiririz.
Ve işte sonuç . Bize afiyet oldu size de afiyet olsun.
Çok şık ve lezzetli görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederim...
SilMaşallah canım arkadaşım, ben senin ızına yetişemiyoeum.. Maşallah diyeyim çok marifetlisin hamaratsın..:))
YanıtlaSilBinbir çeşit iş geliyor elinden vallahi..:))
Karışık kızartmayı sarmısaklı yoğurt ile öyle çok severim ki..:))
Şiş tavuğa ise diyecek yok.. Afiyetler olsun inşallah kardeşim..:))
sağol canım benim. Aşkolsun senin kadar hamarat olamam ama ben :)gel canım sana da yaparım :)
Silbirikince yazılar sık sık yayınlıyayımda tazelere yer açılsın...
ooo en sevdiğim menüü ellerine sağlıkk :)
YanıtlaSilziyaretin için teşekkürler bende seni izlemeye alıyorum :)
teşekkür ederim...
Silyemede yanında yat olmus bu elıne sağlık
YanıtlaSil