Sayfalar

11 Haz 2013

KARIŞIK KIZARTMA VE TAVUK ŞİŞ

İlk resimde böylemi olur dediğinizi duyar gibiyim :) Bitmiş halini sona sakladım süpriz olsun... Arada kusura bakmayın kafalar çok dalgın dağınık :(


Malzeme listesinde ölçü gerekmeyen bir bir tarif bu. Burada kuşbaşı doğradığım tavuk göğsümü tuz, karabiber. çok az köri (fazlası acı yapar),sarmısak ve bir miktar yağ ile  harmanlıyoruz.
Ben ilaveten kekik de ilave ettim . Bana göre tavuğa kekik çok yakışıyor .Ağzına streç sarıp buzdolabında pişirene kadar bekletiyoruz.
 İlk resimde yer alan biber patlıcan kabak ve patatesi kızartıyor ve bir kaba alıyoruz.
Bekleyen tavuklarımızı şişlerimize diziyoruz. Dizmeden önce nerede pişireceksek tava yada ızgara şişlerimizi onun ölçüsünde kısaltırsak daha kolay olur.

Domateslerimizi rendeler yada rondodan geçirip az bir miktar yağ ile pişiririz. İçine tuz ve isteğe bağlı sarımsak ilave eder ve sıcak olarak kızartmamızın üzerine ilave eder ve maydanoz ile süsleriz. Diğer yandan şişlerimizi kısık ateşde pişiririz. 
Ve işte sonuç . Bize afiyet oldu size de afiyet olsun. 

7 yorum:

  1. Çok şık ve lezzetli görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Maşallah canım arkadaşım, ben senin ızına yetişemiyoeum.. Maşallah diyeyim çok marifetlisin hamaratsın..:))
    Binbir çeşit iş geliyor elinden vallahi..:))
    Karışık kızartmayı sarmısaklı yoğurt ile öyle çok severim ki..:))
    Şiş tavuğa ise diyecek yok.. Afiyetler olsun inşallah kardeşim..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım benim. Aşkolsun senin kadar hamarat olamam ama ben :)gel canım sana da yaparım :)
      birikince yazılar sık sık yayınlıyayımda tazelere yer açılsın...

      Sil
  3. ooo en sevdiğim menüü ellerine sağlıkk :)
    ziyaretin için teşekkürler bende seni izlemeye alıyorum :)

    YanıtlaSil
  4. yemede yanında yat olmus bu elıne sağlık

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...