Günaydın. Tatlı bir günaydın. Bu tarifi çoktan yapmış arşivde unutmuşum. 3
gündür pek buralarda yoktum. İnanılmaz bir yoğunluktaydım. 3 gün arka arkaya çarşıda işlerim vardı bugün de misafirlerim var onlara hazırlık yapmaya çalıştım. Hazırlık derken temizlik faslını tam bitiremedim bile. Allah büyüktür yardım eder. Misafir dediğimde aslında babam, eniştem ve abim gelecek :) Ablam ve annem Didimdeler ee erkekler bekar kaldı . Abim zaten bekar ona koymuyorda diğerleri için zor tabiki. Bugün inşallah ben ağırlayacağım onları. Akşama hazırlıklara yavaş yavaş başlayacağım. Artık onu akşam paylaşırım sizlerle :)Şimdi geçelim tarifimize.
MALZEMELER:
kek:
1 bardak galeta unu
4 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak sıvı yağ
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
1/2 çay bardağı dövülmüş fındık içi
1 paket kabartma tozu
şerbet:
1 bardak su
1 bardak şeker
muhallebi:
1 kg. süt
1 bardak şeker
1 poşet krem şanti
YAPILIŞI:
kek:
Kek malzemelerini normal kek yapar gibi çırpar ve büyük kare borcam'a dökeriz. 180 derecede 20-25 dakika kontrollü pişiririz.
şerbet:
Su ve şeker tencereye konup ocağa alırız. karıştırarak şekerin erimesini sağlar ve ocağın altını kapatırız. Şerbeti kaynatmıyoruz buraya dikkat.
muhallebi:
Krem şanti dışındaki malzemelerin hepsini muhallebi pişiriri gibi pişiririz. Ilınınca içine krem şantiyi ilave edip 5 dakika çırparız.
Şimdi hepsini birleştirme zamanı ama önce bir püf vermek istiyorum. Muhallebideki nişasta çok önemli eğer sert bir muhallebi istiyorsanız yani tatlıyı kestiğinizde muhallebinin akmasını istemiyorsanız mısır nişastası kullanmalısınız. Ama yok akışkan olsun diyorsanız buğday nişastası kullanabilirsiniz. Biz burada mısır nişastamız olmadığı için buğday kullandık ve akışkan oldu.
Ah kafam neredeymiş bunu yazarken . Çok üzgünüm :(
Tam tersi olacak. Katı bir muhallebi için buğday nişastası akışkan bir muhallebi için mısır nişastası :)
Keki fırına verince şerbeti yapın ki soğusun. Kek pişip fırından çıktıktan sonra 5 dakika bekleyelim ve şerbetimizi dökelim. 1-2 saat beklerse tatlının şerbetini çekmesi ve soğuması daha güzel olur. Soğuyan tatlının üzerine yaptığımız muhallebiyi döküp soğutalım ağzını streç ile kapatalımki buzdolabın kokusu sinmesin . Şimdi dolapta 1 gece beklerse çok daha lezzetli olacak.
Şİmdiden afiyet olsun. Püf noktalarını uygulamayı unutmayın. Sağlıcakla kalın...
cok guzel duruyor bende denıyeceğım elıne sağlık
YanıtlaSilsağol canım. Şimdiden afiyet olsun size...
SilGülaycığım tatlı ve pasta öyle çok severim ve yerim ki anlatamam.. Bu tarif inanılmaz güzel görünüyor ben yapabilir miyim acaba.. Zor gibi. Maşallah zahmetli işlerin altından iyi kalkıyorsun..:))
YanıtlaSilBen de Gülay arkadaşım kaç gündür nerelerde diyorum..
Allah sağlık ile misafirlerine kavuştursun inşallah. Ellerinden öpüyorum selamlarımı ilet çok selam ve sevgiler..:))
Ah ah bende severimde şekeri kesdikten sonra sanırım beynimde işi o kadar iyi bitirdimki zaman zaman canım çok çeksede çabuk atlatıyorum.
SilAslında hiç zor değil arkadaşım sadece ayrıntılı anlatmaya çalıştım kolay yapılsın diye. ama inan hiç zor değil. Aman sen neler yapıyorsun bunumu yapamayacaksın :)
Ah inan o kadar çok yoruldumki anlatamam sizin postlarınıza bile çok zor baktım :) ama yorgunluk geçer o yüzden önemli değil.
İnşallah canım. Aleyküm selam. Bende annenin ellerinden öperim sevgiler :)
denemek üzere kaydedildi:)ellerine sağlık canım süper görünüyor...
YanıtlaSilşimdiden afiyet olsun canım....
Silhiç yapmadığım bir tatalı ama çok lezzetli görünüyor.denemeli.bak şimdi görünce tatlı çekti canım:( bakalım dolapta neler var :)
YanıtlaSilBak bakalım sende bize bir tatlı yayınla :)
SilEline sağlık canım.Çok sevdiğim bir tatlıdır kendileri çok güzel görünüyor tatlın aklıma düşürdün ilk fırsatta yapmalı sevgiler
YanıtlaSilŞimdiden afiyet olsun o zaman canım. Birde senin elinden çıkmış kıbıs tatlısını görelim. Merakla bekliyorum....
SilEvimde , hep bayat ekmekleri biriktirdiğim için, baya galeta unu bulunuyor. Ama tavukları bulamak dışında pek kullanamıyorum. Bu tarif çok işime yarayacak:)Tadı hangi tatlıya benziyor? Görüntü sanki ekmek tatlısı gibi
YanıtlaSilVallahi nasl tarif etsem pek de şuna benziyor diyemeyeceğim :) Çok başka bir lezzet :)
Silgörüntü nefis bu saatte nasıl canım çekti anlatamam :) yarın ilk iş deneyeceğim elinize sağlık
YanıtlaSilBencede hemen dene canım :)
Silellerinize saglik cok güzel oldu tatlım
YanıtlaSildeneyip memnun kalmanıza çok sevindim Leyla hanım :)
SilMerhaba, bloğunuzu çok beğendim. Takip ettiğim bloglar arasında ekledim.
YanıtlaSilAyrıca Sizi kendi bloğuma davet etmek istiyorum. Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Teşekkürler.
Gülay hanım evdeki galatelari çekip un yapsam olurmu
YanıtlaSilKekim ince oldu
YanıtlaSilKekim ince oldu ne yapmliym
YanıtlaSil