BERFİN

Lilypie Angel and Memorial tickers

13 Tem 2013

PİRİNÇLİ KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI



Evet bir gün daha bitti. Bir gün daha karnımızı doyurduk.
Hamdolsun.
Allah bu ramazanda her kesin karnını doyurur inşallah.

Dün arkadaşlarımı iftara davet etmiştim. 2 yaşında dünyalar güzeli bir kızımız olunca biraz ona yönelik oluyor özellikle çorba :)
Tam menü yarın gelir sıcaktan çok mayıştım kusuruma bakmayın olurmu :)
Bu arada fotoğraf çok garip çıkmış ama ne yapayım çorbalar dolduruldu tabak gidecek herkes oruç açmış.
İnanın tadı muhteşem...


Bugün size pirinçli mercimek çorbası tarifi vereceğim.
Eşimin babanesi yapmıştı .
İlk kez onda yemiştim ve çok beğenmiştim.
Sonrasında bende yapmaya başladım.
Çok kolay çok basit.
Pirinçli Kırmızı Mercimek Çorbası (4 -8 kişilik)
Malzemeler:
2 türk kahvesi fincanı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı pirinç
1 orta boy soğan
1 adet sarmısa
1 tatlı kaşığı salça
1,5 litre su
tuz
sıvı yağ
nane
Yapılışı:
Soğanları küp küp doğrar tenceremize alırız.
Mercimeğimizi ve pirincimizi bir süzgeçe alıp yıkar ve süzeri.
Süzdükten sonra mercimek ve pirincide soğanlara ilave edip hafif kavururuz.
İçine salçamızı ve tuzumuzu ilave ederiz.
Suyunu koyarken önce 1 litre su koydum ve pişirdim. Malum mercimek çok su çekiyor bazen ayarlanamıyor suyu.
Mercimekler yarılık pirinçler pişene kadar küçük ocakta yavaş yavaş pişiririz.
Size suyu yeterli  gelirse kalan 500 ml koymazsınız ama mercimek durdukça biraz daha koyulduğu için ben kalan suyu da ilave ettim . Tekrar kayanattım ve kıvamını beğendiğim için altını kapattım.
Çorbayı erken yaptım ki akşam hemen biraz ısıtıp içelim. İçmeden önce tavaya ister tereyağı ister sıvı yağ koyup biraz kızdırıp mercimek çorbasının olmazsa olmazı nane yi ilave ederiz. Varsa taze nane yi ince kıyıp kavurun daha da nefis olur. İsteğe göre biraz kırmızı pul biber de ekleyebilirsiniz.
İsterseniz tencerenin içinine döküp karıştırabilir . Yada isterseniz servis esnasında tabaklara birer kaşık koyabilirsiniz.


  1. Bu arada ben bu çorbayı blendır dan geçirmiyorum. Bana bu şekilde çok daha güzel ve lezzetli geliyor.Üstelik çocuklar bu halini de gayet seviyor.
  2. Bir nokta daha malzemeleri kavurmak zorunda değilsiniz. Bütün malzemeleri çiğden de koyabilirsiniz.
Sevgiler.
Hayırlı iftarlar.
Allah herkesin orucunu kabul etsin inşallah.


12 yorum:

  1. ne varsa eskilerde var elıne sağlık aksama corbab hazır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın. Afiyet olsun şimdiden...

      Sil
  2. ben kavurmadan yapıyorum...gerçekten blender dan geçirmeden daha iyi oluyor bende öyleseverim ama genelde eşim blender dan geçmiş sever diye öyle ediyorum.çok güzel görünüyor abla ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende ilk kez kavurdum . sankş daha güzel oldu :)

      Sil
  3. Mercimek çorbasının üzerine çorba tanımam.ellerine sağlık Gülaycım..afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın. bıktırtmıyor kendini :)

      Sil
  4. ellerine sağlık çok lezzetli bir çorbaya benziyor:)

    YanıtlaSil
  5. bende çok yaparım bu çorbayı.ilk öğrendiğim tariflerden biri.üzerine taze kekik kıyıyorum ayrıca.nefis oluyor.ellerine sağlık sevgili gülay..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hım kekikli hiç denemedim. Hani kafamızda nane olmazsa olmaz varya ondan sanırım :) Deneyeceğim :)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...