Sayfalar

28 Ara 2014

YERDENİZ ÖYKÜLERİ / OKUDUM 76 - 77 - 78 - 79- 80



Berfin doğduktan sonra okuduğum seri. Nasıl okuduğumu soracak olursanız. Mp4 playerim var. e-kitap okuma özelliği var. Malum gece ve gündüz sürekli emme isteği içinde olduğundan dolayı tv izlemek bir yere kadar oluyor. Bende özellikle gece emerken elim boş kaldığı sürece okudum. Berfini yatırdıktan sonra uyuyana kadar okudum. Anneler iyi bilirsiniz bebeğiniz uzun süre deliksiz de uyusa artık nasıl bir reflekse her ses çıkarttığında uyanıyoruz ve uyumak çok zor oluyor :)
Bu arada bu yılki okuma hedefim 80 adetti. Gururla söylemek isterim ki bu kitap serisi ile 80 kitaba ulaştım :)

Bu seriyi çok uzun zamandır okumak istiyordum Berfin'e kısmetmiş.

Mart 2004’te yayımladığımız Öteki Rüzgâr’la birlikte beş kitaba ulaşan “Yerdeniz”, önce bir üçleme olarak yazıldı: Konusu “büyümek” olan Yerdeniz Büyücüsü, “cinselliğe uyanışı” ele alan Atuan Mezarları ve “ölümü anladığında çocukluğun bitip yeni bir hayatın başlamasından” dem vuran En Uzak Sahil. Le Guin, yıllar sonra, bir dördüncü kitap ekledi: Yazar konusuna dönüp öyküyü yeniden ele alıyor ve bu kez Ged’in değil, Tenar’ın kılavuzluğuna başvuruyordu Tehanu’da. Ama yine yıllar sonra bu kez Öteki Rüzgâr’ın geleceği biraz da belliydi. Çünkü hem ayrı bir kitap olarak Yerdeniz Öyküleri’ni yazmıştı, hem de “hâlâ düşlemeyi bırakmadığım bir düş” diye söz ediyordu Yerdeniz’den.
       Fantazi edebiyatının öndegelen, kurucu yapıtlarından biridir Yerdeniz. Çevrildiği her dilde olduğu gibi, Türkçede de hak ettiği ilgiyi görüyor okurlardan. Farklı yaştan okur kuşaklarına seslenebilen bir evrenselliğe sahip: Yerdeniz’i gençlikle ya da yetişkinlikle sınırlamak mümkün değil. Her yaştan okurlarımızın seveceğinden eminiz. 
       Henüz başlamamış olanlar için, Yerdeniz’in öyküsel bir gelişim çizgisi izlediğini, dolayısıyla sırayla okunması gerektiğini belirtelim.

3 yorum:

  1. Ursula K.Leguin hayatım boyunca okuduğum en iyi yazar diyecek kadar var. benim için muhteşem bir kadın yazar. bütün kitaplarını okudum, tekrar tekrar dönüp okuyasım var.
    düşlemekten asla vazgeçilmeyen bir düş. bir solukta okudum tüm seriyi. diğer kitapları da çok güzel....

    YanıtlaSil
  2. wuhuuu ben de okudum onları süperler :) LeGuin hastasıyım :) senin bebekle okuyabilmiş olmansa ayrı bir başarı :)öptüm canım

    YanıtlaSil
  3. maşallah sana.gurur duyyuyorum valla seninle.
    bu arada e kitap olayını bende çok istiyorum özellikle okula gidip gelirken süper olur.artık okuyamıyorum tutuyor beni hemen :(

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...