Günaydın Arkadaşlar,
Sonbahar kendini yavaş yavaş hissettirmeye başlamış ki bu benim için çok iyi. Serin hava çok iyi geliyor çünkü.
Uzun çok uzun zamandır sizlerle tarif paylaşmıyordum. Malum safra kesesi taşından dolayı yediklerime çok daha dikkat etmem gerekiyor ki bunu ayrı bir yazı da paylaşmak istiyorum.
Bu tarifi yapalı çok olmuştu ama paylaşmak için ancak zaman buldum.
Bu kek/pasta tarif hakkında çok şey duydum cheescake benzediği çok ilginç bir kek olduğu . Pişirmeden önce sulu bir kıvamı olduğu falan filan.
Yapım aşamaları çokmuş gibi gelebilir ama malzemelerinizi hazırladıktan sonra yapım aşamaları gayet kolay.
Biz eşimle tadını anlatıldığı kadar da beğenmedik.
Hafif ama sanırım damak tadımıza biraz basit kaldı :)
Denemek isteyenleri tutmayalım ve aşağıda tarifini verelim ki hemen mutfağa girip pişirin....
Malzemeler:
4 yumurta
150 gr. şeker
125 gr. erimiş tereyağı
500 gr. ılık süt
115 gr. un
1 yemek kaşığı su
1 paket vanilya
Yapılışı :
- Yumurta aklarını bir kapta köpük olana kadar çırpalım. kabınızı baş aşağı çevirdiğiniz de düşmüyorsa tamam demektir.
- Başka bir kapta şeker , su, vanilya ve yumurta sarılarını çırpalım. Erimiş tereyağını ılık olarak ilave edelim ki donma yapmasın. Unu ekleyip karıştıralım.
- Ilık sütü sütü unlu karışıma ekleyelim ve iyice çırpalım.
- Beyaz aklarını spatula ile unlu karışıma yavaşca ekleyelim ve nazikçe karıştıralım ki yumurta akı sönmesin. ( Burada kek kıvamın da bir malzeme elde etmiyoruz daha sıvı muhallebi kıvamı oluyor. Panik yapmayın.
- Yağlanmış kare bir kaba ( 20 x 20 ölçülerde olması çok uygun) boşaltıp 170 C derece de 45-60 dakika arası pişirin. Fırından fırına değişiklik göstermekte pişirme süresi.
- En az 3 saat kabından çıkartmayalım ki içini çeksin . Servis sırasın da pudra şekeri serperek servis yapalım..
eline sağlık gülaycım
YanıtlaSilbu zamanlarda havaların seni rahat bırakması ne iyi:)
mutluhaftasonu
aguş
dokusu çok ilginç geldi bana merak ettim doğrusu :)
YanıtlaSilgeçmiş olsun safra taşı da zor bende de böbrek taşı var :(
Ben rejimdeyken bu yapılamaz!
YanıtlaSilAilecek kınıyorum sizi :)
Ama öpüyorum kocaman! Afiyet olsun :)
BENDE DENEMEK İSTİYORUM,MERAK EDİYORUM..BİR KAÇ TARİF ALDIM,BAKALIM BİZ BEĞENECEKMİYİZ..
YanıtlaSilFarklı bir tarifmiş denemekte fayda var çok güzel görünüyor ellerine sağlık Gülay ...
YanıtlaSilsinirli kek diye okudum :)) eline sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık Gülay. görüntüden içi farklı duruyor. sanırım normal kek kıvamında değil. denemeli, sevgiler...
YanıtlaSilhıımmm enfes , ellerine sağlık gülaycım <3
YanıtlaSilsevgili gulay,,,merak ettim seni
YanıtlaSilnasil gidiyor ?hersey yolundami?
sevgilerimi birakiyorum:)
:)) bende sinirli kek diye okuyanlardanım.ilginç bir tarifi var.kızıma bi okuyayım bakim yaparım diyecek mi :)
YanıtlaSil