Sayfalar

26 Eyl 2014

LANSINOH 2014 EMZİRME ARAŞTIRMASI

Selamlar...

Lansinoh ürünlerini size daha önce burada tanıtmıştım. 
Pazartesi inşallah kızımı kucağıma alacağım ve ondan sonra ürünler ile ilgili duyumlarımı deneyimleyerek sizinle paylaşmak daha kolay olacak :)
Lansinoh çok güzel bir araştırma yapmış. 
Bize de sizlerle paylaşmak kalıyor.
Sağlıcakla kalın .....

LANSINOH 2014 EMZİRME ARAŞTIRMASI,


Dünya Genelinde Annelerin Farklı Emzirme Deneyimleri ve Yaklaşımları

Emzirme ürünleri grubunda 30 yıldır emziren annelerin en güvendiği marka Lansinoh tarafından yayınlanan uluslarası "Lansinoh 2014 Emzirme Araştırması" ilginç veriler ortaya koyuyor.
İngiltere, Amerika, Brezilya, Çin, Fransa, Almanya, Macaristan, Meksika ve Türkiye olmak üzere 9 ülkede, 18-40 yaş arasında, bebeği 2 yaşının altında olan 13 bini aşkın anne ve hamilelerin katıldığı araştırma sonuçları, dünya genelindeki farklılıkları ortaya koyarken, bir yandan da emzirmenin evrensel bir deneyim olduğunu gösteriyor.

Anneler, bebekleri daha sağlıklı olsun diye emzirmeyi seçiyor

Lansinoh tarafından yapılan araştırmada, neden emzirmeyi seçtikleri sorulduğunda, araştırmaya katılan tüm ülkelerde, annelerin büyük bir çoğunluğu "bebeğimin sağlığı için" yanıtını verdi.
Bebeklerin sağlığı için emzirmeyi seçen annelerin oranı en yüksek Brezilya'da %91, en düşük Fransa'da %76.Türkiye'de ise bebeğimin sağlığı için emziriyorum diyen annelerin oranı %89.
Araştırma yapılan tüm ülkelerde annelerin çok büyük bir bölümü kendileri emzirmiş olsalar da olmasalar da "emzirmek bir bebeği beslemenin en doğru yoludur" diyor. Türkiye'de bu oran %96,8.

Annelerin ideal emzirme süreleri ve bu hedefleri gerçekleştirme oranları ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor ancak Türkiye bir istisna!

Lansinoh'un araştırmasına göre; yedi ülkedeki (Brezilya, Çin, Almanya, Macaristan, Meksika, İngiltere ve ABD) annelerin büyük oranı ideal emzirme süresinin 6 - 12 ay olduğunu belirtiyor. Sadece Çin'de anneler bu hedeflerini yüksek oranda gerçekleştirebiliyor.
Fransa'da ise hem hedeflenen emzirme süresi oldukça kısa 3 - 6 ay, hem de bu hedefi gerçekleştirebilen annelerin oranı sadece %31.
Türkiye ise bu konuda bir istisna. Annelerin %53'nün hedeflediği emzirme süresi 12 - 24 ay ve %43 oranında bu hedef gerçekleşiyor. (Dünya Sağlık Örgütü ilk altı ay sadece anne sütü, sonrasında da ek gıdalarla birlikte 2 yaşına kadar anne sütü verilmesini öneriyor.)

Tüm dünyada annelerin ortak sorunu "gece emzirmek için uyanmak"

Araştırmaya katılan tüm ülkelerde; "gece emzirmek için uyanmak", emzirme zorlukları konusunda verilen en yaygın üç cevap arasında yer alıyor. Türkiye'de emziren annelerin %37,7'si bunun kendileri için en büyük zorluk olduğu görüşünde. Türkiye'de emzirme zorluğu konusundaki en yaygın cevaplar ve oranlar ise şu şekilde: Toplum içinde emzirmek zorunda kalmak %30,5, emzirmeye bağlı yaşanan ağrılar %30,2.

Alman anneler hariç tüm yeni annelerin kabul ettiği gerçek: Suçluluk duygusu

Lansinoh'un emzirme araştırmasında, "bebeğinizi emziremeseydiniz kendinizi suçlu hisseder miydiniz?" sorusunda 9 ülkenin 8'inden çok yüksek oranda "evet" cevabı geldi. Sadece Alman anneler %61 oranında "hayır" cevabını verdi. Türkiye'de ise "emziremeseydim kendimi suçlu hissederdim" diyen annelerin oranı %91.

Toplum içinde emzirmek en çok Türkiye'de "yanlış" bulunuyor

Araştırmaya göre; Çin ve Fransa, toplum içinde emzirmeyi en yüksek oranda "utandırıcı" bulan ülkeler. Diğer yandan; İngiltere, ABD ve Brezilya'daki annelerin büyük çoğunluğu toplum içinde emzirmenin "tamamen doğal" olduğunu düşünüyor.
Toplum içinde emzirmenin en yüksek oranda "yanlış" bulunduğu ülke ise Türkiye (%20).
Türkiye'de toplum içinde emzirmeyi "utandırıcı" bulanların oranı %17; "yanlış" bulanların oranı ise %20 olarak karşımıza çıkıyor. Toplum içinde emzirmeyi "tamamen doğal" bulanların oranı %38, toplum içinde emzirmeyi "kaçınılmaz" bulanların oranı ise %25.

Araştırmaya katılan ülkelerdeki annelerin ve anne adaylarının büyük çoğunluğu göğüs pompası kullanıyor ya da kullanmayı planlıyor

Araştırmaya göre; Türkiye'de bu oran %72,6. Göğüs pompası kullanan ya da kullanmayı düşünen annelerin oranı %85 ile Çin'de en yüksek, %65 ile Fransa'da ise en düşük.
"Lansinoh 2014 Emzirme Araştırması dünya genelinde emzirmeyle ilgili farklılıkları gözler önüne sererken, bir yandan da emzirmenin evrensel bir deneyim olduğunu gösteriyor. Tüm ülkelerde annelerin daha uzun süre emzirmeleri için birçok kamu politikası yürütülüyor. Bu araştırma ise hayatlarının tam da emzirme döneminde olan annelerin gözünden, emzirmeye bakışı ve emzirme yaklaşımlarını ortaya koyuyor." - Lansinoh Tüketici Kanalı Pazarlama Müdürü Derya İşçioğlu -

Araştırma künyesi

Lansinoh 2014 Türkiye Araştırması; 18-40 yaş arasında, bebeği 2 yaşının altında olan anneler ile anne adaylarından oluşan 1007 kişi örneklem alınarak 7 ilde gerçekleştirilmiştir.
Lansinoh 2014 Global Emzirme Araştırması; 18-40 yaş arasında, bebeği 2 yaşının altında olan anneler ile anne adaylarından oluşan 13169 kişi örneklem alınarak, 9 ülkede gerçekleştirilmiştir. Ülkeler; Amerika, İngiltere, Almanya, Türkiye, Fransa, Çin, Meksika, Macaristan ve Brazilya.

2 yorum:

  1. gülay çok heyecanlandım pazartesi demek:))
    Allah tamamına erdirsin güzel arkadaşım
    muaahhhh

    YanıtlaSil
  2. ahh benim dönemimde yoktu bi çok şey yada çok pahalı.ne çektim ben yeaaa :( :))))) ama senin prenses çok şanslı olacak :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...