Sayfalar

24 Kas 2013

CEMO'DA ETLİ EKMEK AKŞAM GEZMESİ VE ÜSTÜNE HÖŞMERİM

 
Merhaba Konya gezimiz ve yeme içmeye devam...
Sofra nasıl ama.
Konya'nın meşhur etli ekmeği için Cemo'ya gittik.

 
ETLİ EKMEK VE TARİHÇESİ
 
Konya'nın ilçe ve köylerinde düğün, mevlid ve sünnet törenlerinde misafirlere etli ekmek ikram edilir. Yapımında esmer un kullanıldığı ve esmer un genel olarak en fazla kullanıldığı için, Konya'da aldığınız tadı başka bir yerde almanız pek mümkün değildir. Pide ile karıştırılmaması, ve pide olarak adlandırılmaması gerekir, nitekim pideden çok farklı bir yiyecek türüdür.

 

 
Bamya çorbası ilk kez içtim ama teyzeciğim ve Özlem bana kuru bamya aldılar . Teyzeciğimden de tarifi aldım ve yakında tarifi ile burada :)

 
Bu da bitmiş hali..

 
Bizzzz...

 
Etli ekmek nasıl derseniz.
Anlatılmaz yaşanır...

Mevlana pidesi


 
Bu da sonrası oldu. Geriye hiç bir şey kalmamış :)

 
Gelen ünlüler duvarı.
 
 
Konya arkamızda ve bizz.

 
Ayı avuçladım...

 
Irmakcığımda avuçladı

 
Nasıl güzel bir at arabası

 
Çok güzel bir akşamdı.

 
Gezmeye doyamadık.



 
Ve höşmerim..

 
Daha önce Irmak yapmış ve Özlem yayınlamıştı fotolarını ama tarifi yoktu.
Canım hemen verdi bana tarifini .
Kaymak alır almaz hemen yapılacak...

 
Haydi bir çatal alın.
Durmayın.

12 yorum:

  1. Tarifi bekliyoruz en kısa zamanda. Hoşmerim en merak ettiğim tatlı. Ama muhakkak kaynağında yemeli. Künefe de öyle, Afyon kaymağı, sucuğu ve lokumu da. Mesela Afyonkarahisar dışında aldığımız ne sucuktan ne de kaymaktan bir zevk duyuyoruz. Bizimkinin yanına yaklaşamaz. Hatta Afyonkarahisar'a kadar gelip, Özdilek alışveriş merkezlerinden alınan lokumlara verilen paralara da acıyorum. Merkeze ineceksiniz, çarşıda bir kaç yer var, oralar menbaı. İş böyle olunca, höşmerime de soğuk yaklaştım her zaman ve hiç yapmadım da yemedim de. E şimdi durduk yere hoşmerim yemeye mi gideceğiz, alır arkadaşının tarifini bir deneriz, aslını yiyinceye kadar idare etsin:)
    Konya'da etli ekmek yedim ben de. Evet tadı güzel, afiyetler olsun. Bir de yolunuz Afyonkarahisar'a düşerse, bizim pidemizi yemenizi tavsiye edeceğim:) Hatta siz şimdi nerde yenecek tam da bilemezsiniz, gelin Afyonkarahisar'a, ben sizi götüreyim. Hatta ve hatta, bizim bir adetimiz vardır; etli pidenin et harcını evlerde kendimiz hazırlarız, pideciye sadece hamuru ve pişmesi için götürürüz. Bunu da iyi yapan yerler vardır. Kurumsallaşamadıkları için ünleri falan duyulmamıştır, Afyonkarahisar dışında kimsecikler tanımaz, bilmez, Afyonkarahisar'da yaşayıp bilmeyenler de vardır. Yani masalarda "1945 yılından beri" veya "babadan oğula 50. yıl" falan gibi ifadeler yazılı basılı evrakları yoktur. Soooon derece mütevazi yerlerdir. Öyle ki, Vedat Milor gelse ambiansa puan bile vermez;) Ama o pidenin tadı süperdir. Bak şimdi daha kahvaltı bulaşıkları toparlanmadı, canım pide istedi. Olacak iş değil...

    YanıtlaSil
  2. Nasıl güzel anlatmışsın ya. Şİmdi pide yemek için Afyonkarahisar' gelsem mi diye düşündüm.
    Yolum oralara düşerse mutlaka ama mutlaka haberleşiriz.
    Ya haklısın aslında her şeyi yerinde yemek lazım. Şİmdi bizim pişmaniyemiz var ama neredeyse hemen hemen yerde satılıyor. Olmaz.
    Dediğin gibi canım aldığın yerde çok önemli. Ama otobüs yolculuğu yapınca ay bak buranın şusu da varmış diye dinlenme tesislerinde alınıyor...
    Höşmerim en kısa zamanda yapılıp tarifi yayınlanacak :)
    Öpüyorum canım. Ellerine sağlık yazı için :)
    Senin yazılarına bayılıyorum zaten...

    YanıtlaSil
  3. Gülaycım.. Afiyetler olsun canım.. Keyifli tatiller..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım. Tatil bitti geldim bile:)
      Ama çok keyifliydi..

      Sil
  4. ne güzel de gezmiş;sonra da ayı da ellerinize almışsınız.Kıskançlığım diz boyu efendimmm..
    Afyonkarahisarlı nurtenbegendi.blogspot.com yakın bir zamanda gelmeye niyetim var.Misafir kabul ederler mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi Özlemciğim sağolsun. Hep gezdirdi beni...
      İnşallah senle de gezeriz bir gün.
      Eminim Nurtenciğim gezdirir seni..
      Öpüyorum...

      Sil
  5. teşekkürler,gidip gördünüz,kokladınız,tattınız bize de güzellikleri uzattınız,
    bamya çorbası tarifini bekliyorum özellikle
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah gezmek isteyen herkese nasip olur diyorum canım....
      Dün yaptım yakında tarifi geliyor...
      Sevgiler benden..

      Sil
  6. vallahi kıskandım:((( etli ekmeği en son ılgında rahmetli hasan amcam fırına yaptırmıştı orada yemiştim. yıllar olmuş..
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay kıskanma :)))
      Öyle tadlar damakta öyle bir yer ediyor ki en güzelini de yesen aynı tadı alamıyorsun .)
      Mutlaka yeniden yemek lazım ama :)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...