Selam o kadar Bamya çorbası dedik artık tarifini yapma vakti geldi değilmi :)
Hava güzel tam neşe ile mutfağa girip güzel yemekler yapma zamanı...
Tarif Özlemin annesi Perihan Teyzeden...
Yukarıda gördüğünüz kuru Bamya.
Bu bamya bizim bildiklerimize hiç ama hiç benzemiyor...
O kadar küçükler ki..
Öncelikle bamyaları bir havlu yada kağıt havlu arasına alıp elimizle ovalıyoruz.
Böylece bamyanın tüyleri ve yanındaki diken gibi olan şeyleri çıkacak.
Bu da kalan kalıntıları.
Ben 2 iplik yaptım 2 kişi için gayet yeterli geldi..
BAMYA ÇORBASI: (2 kişilik)
MALZEMELER:
2 iplik kuru bamya
100 gr. küçük küçük doğranmış kuşbaşı et.
1/2 soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
tuz
1 adet limon
YAPILIŞI :
Küçük bir tencereye bir miktar su koyar ve kaynamaya başlayınca içine 1/2 limon sıkarız ve kuru bamyamızı içine batırır çıkarır yada içine atar ve 1-2 dakika kaynatırız
Kaynadığında işte böyle bir görüntü olacak bamya da.
Varsa düdüklü tenceremize etimizi koyar ve bir miktar su ile güzelce pişiririz.
Etler piştikten sonra aynı tencereye doğranmış soğanlarımızı ilave ederiz.
Yada ayrı bir tencerede soğanları kavurur sonra eti ve suyunu ilave ederiz.
Size kalmış.Ben kendi yaptığım şekilde anlatacağım size.
Soğanlar da bir süre piştikten sonra içine salçalarını ve tuzunu ilave ediyorum.
Salça kokusu çıktıktan sonra içine kalan 1/2 limonu sıkıyorum ve haşlanmış Bamyaları ilave ediyorum..
Şayet suyu yeterli ise ilave etmenize gerek yok ama yetersiz geldiye bir miktar daha su ilave edebilirsiniz.
Son olarak tuzunu ekleyip tadına bakın ve harika bir lezzet ile buluşun.
Not :
Ben her hangi bir yağ miktarı belirtmedim çünkü etim yağlıydı . Şayet sizin etiniz yağsızsa mutlaka yağ ilave edin..
Perihan teyzeme tarifi için teşekkür ederim...
teşekkürler,bekliyordum bu tarifi bu gün yapacağım.
YanıtlaSilçok sevgiler
İnşallah anlatabilmişimdir canım :)
SilŞimdiden ellerine sağlık :)
Vallahi helal olsun. Ne kadar hamaratsın hemen yapmışsın Gülay..
YanıtlaSilBiz de annem var ya ben daha yapmayı denemedim bile inananbiliyor musun..:))
Ahhhh canım çekti beniiiiim..:))
Ay sağol canım benim.Senin kadar olamam :)
SilAnneler olunca hiç bir şey yapmayız ki biz ama değilmi :)
Halit çok beğendi bu arada .
Teşekkür ederiz :)
aaa bamya çorbası her ne kadar yapmasını bilmesemde bizim oralarım en meşhur yemeğidir özellikle düğünlerde çok yapılır. :) o sebpten Konyaya her gittiğimde sürekli yerim :)
YanıtlaSilcanım seninde ellerine sağlık güzel gözüküyor...
Aslında çok kolay. Bamya yemeğinin az sulusunu düşün :)
SilAma Konya'da içmek bir başka :)
Sağol canım benim :)
Çok severim bamya çorbasını tesadüf ki bugün bu çorbayı yapmayı düşünüyordum.Ellerinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilAaa gerçekten mi . Ne güzel.
SilOlmuşmu bari. hani tatmayınca anlaşılmaz ama tarifden anlaşılır biraz sanırım :)
Sizin de tarifinizi bekliyor olacağım...
Ellerine sağlık.Benim bildiğim içine nohut da atılır.Ben öyle yapıyorum .Bol ekşili..Ohhh,miss.Bu yemekler bağırsak düzensizliğine iyi geliyor.:)
YanıtlaSilKonya tarifinde nohut olmuyor sanırım :)
SilAma bir dahakine denemek lazım :)
Bu çorba Konya'da meşhur değilmi?
YanıtlaSilyanlışmı biliyorum acaba :)
çok merak ettiğim hiç yapmadığım yemediğim bir çorba bamyayı çok severim harika görünüyor elinize sağlık :)
Evet öyle.
SilGeçen haftaki Konya ziyaretimde içtim ilk kez. Ve hemen tarifini aldım...
Teşekkürler.
Mutlaka içmenizi tavsiye ederim :)
bamya çok severim. çorbasını duymamıştım. yapıcem bunu. şey, illa kuru bamya mı gerekiyomuş ki.
YanıtlaSilBen duymuş ama hiiç içmemiştim :)
SilBilmem hani bu mevsimde tazesini bulmak çooooooook zor olduğu için :)))
Ama derindondurucuda varsa onu kullanırsın canım :)
Yani kuru olmasa da olur :)
hımmm nesfis görünüyor.hiç denemedim.benden başka bamya yiyen birde kızçe var.ikimize yaparım ki! :)
YanıtlaSilTamam yap canım.
Silİnşallah çok güzel olurda utandırmaz beni tarifim :)
Çok severiz kayseride çok meşhurdur özellikle davetlerde olmazsa olmazdır mantıdan sonra :) Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilBende çok sevdim artık favori çorbalarım arasına girdi :)
Sil