Sayfalar

6 Ara 2015

HOLLANDA'DA BİR CİNAYET / OKUDUM 52


İlginç bir hikayesi olan bir kitap.
Çabuk bitmesini istediğiniz bir kitap istiyorsanız. Biraz gizem, biraz entrika ve polisiye istiyorsanız sanırım tam size göre ...
Hollanda'da Bir Cinayet
Georges Simenon
Kabalca Yayınları
159 sayfa
Maigret bir mayıs öğleden sonrası Delfzijl’e geldiğinde, kendisini Hollanda’nın kuzey ucundaki bu küçükkasabaya çağıran olay hakkında kaba taslak bilgilerden başka bir şey yoktu kafasında.
Nancy Üniversitesi’nde profesör olan Jean Duclos adında biri kuzey ülkelerinde bir konferans turunda bulunuyordu. Delfzijl Denizcilik Okulu’nda öğretmenlik yapan Mösyö Popinga’nın konuğuydu. Oysa Mösyö Popinga öldürülmüştü ve Fransız profesör resmen suçlanmamakla birlikte, yine de kendisinden kasabadan ayrılmaması ve Hollanda makamları tarafından arandığında hazır bulunması istenmişti.
İşte hepsi bu kadardı ya da neredeyse bu kadardı. Jean Duclos’nun haber vermesi üzerine, Nancy Üniversitesi Adli Polisten birinin görevle Delfzijl’e gönderilmesini sağlamıştı.
İş Maigret’ye düşmüştü. Resmi olmaktan çok yarı resmi, üstelik Hollandalı meslektaşlarına geleceğini önceden bildirmeyerek daha da az resmileştirdiği bir iş.


3 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Hoş geldin :) Uzun zaman geçti bir an hatırlayamadım kitabı da tanıtım bülteninden hatırladım :) Bebek olunca kafa biraz fazla doluyor ve unutabiliyoruz :)

      Sil
    2. Hoş buldumm :) bebişin keyfi yerinde olsun da gerisi mühim değil^^

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...