Sayfalar

1 Eyl 2015

BU SEFERKİ ARA İSTEMDIŞIYDI :)

merhaba arkadaşlar. yine uzun bir ara verdim farkındayım ama bu sefer istemdışı biraz zoraki bir ara oldu. 
hamileyken safrakesesi taşım olduğundan ve verdiği sıkıntıdan bahsetmiştim belki hatırlayanlarınız vardır. bir süre önce yeni bir ultrason çektirip ne halde diye öğrenmek istedim. hiç iç açıcı değildi üstelik o kadar korudum kendimi. 1 yıldır yumurta ve içinde yumurta olan hiç bir şey tüketmedim. kızartma keza aynı şekilde ama olmadı. berfinin en azından yaşını doldurması için beklemek istedim ama doktorum hemen ameliyat dedi. oturdum düşündüm ve arada ağrılarıma kulak verdim. kararımı verdim ve ameliyat oldum. hazırlıksız yakalanıp acil ameliyat daha kötü olurdu benim için. neyse lafı uzatmayacağım 13 ağustos perşembe yatış yaptım ve doktorum bebeğim olduğu ve benim en kısa sürede taburcu olmayı beklediğimden dolayı ( tamamen sıkı bir pazarlık sonucu tabii ) ameliyata ilk alınan hasta bendim. daha önce ameliyat ve narkoz tecrübem olduğu için az çok deneyimliydim. 
ameliyatım 2,5 saat sürmüş. maalesef safrakesesi karaciğere yapışmış ve temizlemek isterken çok kanamam olmuş ve tamamen temizleyemeden kanamayı durduramadıkları için   kapatmak zorunda kalmış. ben ayılıp odaya alınınca hemen 2 ünite kan hazır etmemiz söylendi. ablam yanımdaydı hemen 1 ünite o verdi çevredeki gençlerde kan verdiler böylece kan hazır edildi. doktorum geldi ve "çok korkuttun beni" dedi. kanamanın çok olduğunu ve hala iç kanama riski taşıdığımı söyledi. sabaha kadar gözetim altındaydım. sürekli ateş ölçümü yapıldı ve sabaha kadar 4 kere kan alındı. çok şükür sabah oldu ve bir problem olmadan atlattım.
ama kızım burnumda tütüyor. Allahtan daha küçük olduğu için anne yanındamı değilmi çok bilmiyor. zaten babası yanındaydı. 
zaten sağabildiğim kadar sütümü sağıp hazır etmiştim. hiç sevmesemde ne olur ne olmaz diye evde devam sütümüz bulunuyor. eşime ameliyat kararını verdiğimden beri berfini yatırma ve yemek konusunda daha cok sorumluluk verdim. 
eve geldim ağrılar falan oldu ama adam gibi yattınmı diye sorarsanız NERDEEEE. hani bebek olmasa doktora diyecektim beni az daha yatır diye :))) ameliyat sonrası çok halsizleştim malum o kadar kan kaybedince normal tabiki. karaciğerin besinlere adapte olması falan derken bazı gün başım kalkmıyor. bıraksalar bütün gün yatacam ama imkansız.
Velhasıl kelam hafiften bir gittim geldim. verilmiş sadakam varmış. 
bu arada berfin 11 aylık oldu merak eden ve bekleyenlere bildireyim ...
Allah dertsiz derman vermesin. sağlık çok önemli. keşke şu bedenimin değerini bilip bu kadar harap etmesem. ama evde tek başına olunca sürekli bir hareket halindeyim .
işte böyle ... biraz uzun oldu sıkılmadan sonuna kadar okuduysanız ne ala sıkıldıysanız da canınız sağolsun. 
çok öpüyorum :))

bu arada doktorum Enis Onduk'a ilgisinden dolayı çok teşekkür ederim. empati yeteneği çok fazla , pozitif ve neşe dolu bir doktor olduğu için özellikle teşekkürüm ederim :)

7 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun. Safra kesesi deyip küçüksememek lazım her ameliyatın riski var çok şükür ki atlatmışsın.
    Sağlıklı günler dilerim kızını da öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok teşekkür ederim. Her ameliyatin riski var maalesef. Aynen atlattim cok şükür. Bizde seni operiz :)

      Sil
  2. çok geçmiş olsun, sağlıkla dolu günlerde yazacak bol zamanın da olur elbet. bebişe öpücükler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. .. aminnnn cok ozluyorum bazen yazmayi paylasmayi :)
      Uyansin hemen opulecek :)

      Sil
  3. geçmişler olsun canım.

    YanıtlaSil
  4. Çok geçmiş olsun, kesesizler ailesine hoşgeldin :)
    Ufak mufak ama derdi çok büyük, ben de saatlerce ameliyatta kalmıştım ama çok şükür geçti gitti, Allah seni kızına bağışlasın. Çok öpüyorum ikinizi de :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sendemi ;)) hic sorma hele o sancilar. Allah dusmanima vermesin. Sana da cok gecmis olsun. Aminnnn.
      Bizde opuyoruz ;)))

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...