Sayfalar

27 Eki 2014

BERFİN İLE 28 GÜN ...



29 eylül 2014 saat 12 : 53


Merhabalar...
Uzun zamandır yokum, sebebini biliyorsunuz.
Ailemiz artık 3 kisilik çekirdek bir aile.
Ve evet tam 28 gün oldu bile. Bu 28 günün ilk iki haftası oldukça zorluydu. Belki bizim yaşadıklarımız sizin yaşadıklarınızın yanında hiç bir şey değil, ama kisi sadece kendi yaşadığını bilir.


Ama öncelikle doğumdan sonra arayıp, soran. Özellikle telefon açan arkadaşlar çok ama çok teşekkür ederim.  Aramasını hiç beklemediğim pek çok arkadaşım beni şaşırttı. Çoğu aramaları açamadım. Dönebildiklerim oldu dönemediklerim oldu. Sadece mesajla yanıt verebildiklerim oldu. Ama sizlerin sesini duymak çok iyi geldi onu belirteyim.

Evet neler yaşadık anlatayım hemen . Bu arada bu yazıyı yazmam 1 koca günümü aldı . Çünkü öyle iki elinizin boş olması ne mümkün ki boş olduğunda sizin için öncelikle temel ihtiyaçlarınızı gidermek daha önemli :)

29 Eylül 2014 öğlen saatlerinde Spinal-Epidural ile Sezeryana girdim. Bu arada 38 + 2 haftadaydım. Ameliyat hemşiresi çok ama çok sevdiğim bir ablam olduğu için doğum öncesi, ameliyat ve sonrasında biraz daha fazla ilgi görmüş olabilirim ve bundan hiç ama hiç şikayetçi değilim. Doğuma girişim doğum ve sonrası kare kare fotoğraflandı. Eeee personel yakını olmak işte. Sağolsun Özlem hemşire bol bol fotoğraf çekti :) Bol bol anı var :)
Saat 12 : 53 de kızımın ilk çığlığını duyduk.Yukardakı an işte o an.

Allahıma çok şükür dedim . Özellikle kilosunu öğrenince 2700 gr. Son iki hafta da gelişim geriliği tespit edildi. Hatta hep 5 hafta geri deniliyordu ve kilosu ortalama hep 2100 gr civarı çıkıyordu. Ne kadar üzüldüğümü düşünün son kontrolümde 2600 - 2800 arası çıktı ki bu arada farklı 3 ayrı ultrasona girdiğimi belirteyim. Doğuma girerken ister istemez acaba o civarda mı olacak diye düşünüyordum. Doğum kilosu o yüzden beni çok mutlu etti. Ve o ilk buluşma  :) O duygularımı inşallah yazabilirsem başka bir yazı da yazacağım.
Doğum sonrası normalden daha küçük ve biraz daha güçsüz olduğu için emmekte zorlanıyorduk. Ememiyordu memeyi tutamıyordu. Hemşire ablam geldi hemen zorla ilk sütü verdik . Ama sonra bir türlü tutturamadık memeyi. Hemşireler sürekli geliyor 2 saatte bir emzirin yoksa hem şekeri düşer hem de sarılığı engeller dediler.
Tamam ama bizim kızın bir uykusu var ki evlere şenlik . Uyandırmak ne mümkün. Neler yapmadım ki . Artık en sonunda aldım kucağıma hemşireye götürdüm. Biz uyandıramıyoruz siz uyandırın dedim. Ne yaptıysa uyanmadı. Hatta bacağını pek bir okkalı çimirdi. Ama banamısın demedi. Neyse hal böyle olunca emmediği için sütüm çoğalamadı. Ben tabi boş durmuyor sürekli sağma makinası ile sağıyor. Bol bol süt arttırıcı çay ve Milkway Malt içecek içiyorum. Bu sayede 2-3 günde süt miktarım hatırı sayılır derece de arttı. Ama bizim kız hala ememiyor. Bu arada şekerinin düşmesinden korktuğumuz için hastane de 3 kere az miktarda mama vermek zorunda kaldık.
Sonrasın da ise sağdığım sütü biberon ile vermeye başladık.
Taburcu olup eve geleceğim tekrar meme vereyim dedim ki her biberondan öne mutlaka meme veriyordum. Allahım bir tuttu ki memeyi anlatamam. Yavrum. nasıl bir mutluluk benim için anlatamam. Tabi pek uzun sürmedi çünkü sonra bir daha tutmadı.

Eve geldikten sonra memeyi tutmadığı için sütümü sağıyor ve biberon ile veriyorduk. Ama o kadar zor oluyordu ki anlatamam. Bu arada kızım sürekli bana sarı geliyordu. Ne hikmetse sadece benim görebildiğim bir sarılık sanki. ARtık o kadar çok söylendim ki eşim tamam haydi acile gidelim dedi. Çünkü bayram girdi araya . Bayramın ikinci günü acile gittik. Acilde ki doktor yeni mezun ama çocuga dokunmaktan aciz. Hatta hocam bir tartabilirmiyiz diye sorduğum da bana yöneltiği soru şu "Siz evde nasıl tartıyorsunuz???"
 Sarılık yok dedi. bizi yolladı.
Ama benim içim rahat etmedi. Üstelik emmediği için sinirlerim yeteri kadar bozuk. Emse zaten sık sık emecek böylece sarılık olmayacak, sütüm de geliyor artuk niye emmiyor. Üstelik hastanede cuk cuk tuttu niye şimdi tutmuyor diye kafayı yiyecem. Neyse sarılık konusun da içim rahat etmedi hemen Özel bir çocuk hastanesine götürdüm. Doktor muayene etti.  Sarılık hafif var ama korkulacak kadar değil dedi. Emmeyle ilgili sıkıntımı söylediğim de emme refleksini kontrol etmek için parmağını soktu ağzına. Emme refleksinin iyi olduğunu ama ağzının yeteri kadar nemli olmadığını. En iyisinin bir böbrek fonksiyon testi yaptırmak olduğunu söylediler.
Bayram sorası hemen hastaneye gittik olayı anlattık. kan tahlili yapılması gerekiyor daha 9 günlük bebekten kan almak o kadar kolay mı neyse uzatmayayım. Bir kere kan almak yeterli gelmedi defalarca ellerinin üstü delindi hatta damarları patladı yavrumun .Bu kan alma ve takip olayı yaklaşık 1 haftamızı aldı. Gerçekten sinirleri yıpratan bir süreçti. Sonuç sarılık biraz yüksek çıktı. Sodyumu düşük çıktı . Sebebi yetersiz beslenme. Bizi hemen yoğun bakıma yatırdılar.  O anda ne hissettiğimi anlatamam. Kendime kızıp durdum.  Neyse 1 gece kaldık kızım la Allahtan ertesi günü değerleri normale döndü. Ama o sürecte neler yaşadım neler hissettim anlatamam size.
Özellikle emzirme konusun da . Şu anda çok şükür mememi emiyor. Allahıma çok şükür . Onu da size başka bir zaman anlatmak istiyorum . Çünkü benim yaşadıklarımı yaşayan başkaları da olabilir.
Bu arada memeye alıştıracağım diye biberon vermeyerek zorla meme vermekten dolayı sürekli ağladığından bayramın ikinci günün de özel hastaneye gittiğimiz de doktor göbeği elime verdi. ki zaten ağladıkça göbeğin dışarı çıkmasından korkmuş ve vazgeçmiştim.
İkinci denememde göbeği kanlandı yine korktum ve yine bıraktım. Allahın hakkı 3 derler ya . Aynen öyle ama dediğim gibi o başka bir hikaye.
Arada başka detaylar daha var ama bir kerede sıkmayalım sizi. Fırsat buldukça anne adayları için akılda kalacak önemli noktaları paylaşacağım.

Bu sürecte beni arayıp sormaktan vazgeçmeyen canlarıma çok ama çok teşekkür ederim.
Sizinle geç de olsa dertleşmek çok iyi geliyordu. Hemen cevap veremediğimi bildiğiniz halde telefonda aramanızı yada mesajınızı görmek çok iyi geliyordu. Yalnız olmadığımı hissettirdiniz .
Sizi seviyorum canlarım.

Şimdilik bu kadar yarın 1 ay kontrolümüz ve aşımız var.
En kısa zamanda tekrar yazmaya çalışacağım. Yorumlarınıza cevap veremeyebilirim hala :) Özür dilerim şimdiden.
Gürüşmek dileği ile....

45 yorum:

  1. güzel anne,
    hep güzel anıların kalsın ardında,hep mutlu ol anlarında
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Canım benim nasılda güzel maaşallah :)
    Allah uzun ömürler nasip etsin hep mutlu kalın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Darisi sana canim. Her anin keyfini cikart olurmu. Cok ozleniyor o zamanlar.
      amin.

      Sil
  3. Gülayımmmmm... İnan hep aklımdaydın... Ama affet beni, bu aralar biraz kendi derdime düştüm, seni arayamadım :(
    Hoşgelmiş Berfin... Rabbim yazısını güzel eylemiş olsun, bu güzel duyguyu sizlere tattırdığı için şükürler olsun :)
    İnşallah görüşmek üzere seni çoook öpüyorum, Berfini gıdısından kokla benim için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Askolsun ablacim. Sende kendinle ugrasiyorsun.
      Hosbulduk ;)
      Amin cumlemizin evlatlarinin yazisi guzel olsun inşallah.
      Koklarim ablam.
      Insallah ablacim gorusuruz 💋💋

      Sil
  4. işte beklenen fotoğraf diye sevinçle açtım sayfanı Gülay, yazını okuyunca biraz üzüldüm tabi ki. yine de buna şükür demek lazım. benim de büyük kızım 2.700gr ve 47 cm doğdu. göbeği düşmeden iltihaplandı, hastaneden çıktığımız ertesi günü, antibiyotiğe başladık. bir kaç ay içinde geçti hepsi. hatta akranlarına yetişti. doktorumuz şöyle demişti . küçük doğanlar her zaman hızlı büyür, çünkü anneleri onları daha çok besler.
    sağlıkla, mutlulukla geçsin Berfinin ömrü. sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagol canim. Hersey yolundayken gebelikte boyle bir haber uzdu tabii beni. Sonucta onu besleyen ve gelisimini saglayan benim bedenim. Cok sukur simdilik iyi gidiyor. Yarin kilosunu ogrenince daha iyi olacagiz.
      Sanada cok gecmis olsun canim. Zor zamanlar. Evet yetisiyorlar gercekten. Pek istahli oluyorlar. Maşallah.
      Amin tum evlatlarimizin omru saglikla gecsin. Allah razi olsun.

      Sil
  5. hayırlı uğurlu olsun sağlıkla büyüsün analı babalı sevgiyle..
    benim kızımda 2750 gr doğdu, minik doğan bebekler çok çabuk toparlar ve hızla yaşıtlarına yetişir merak etmeyin,
    o ilk an fotosuna bayıldım, sanki el sallar gibi maşallah,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet cabuk toparliyorlar. Ben surekli yaninda oldugum icin cok anlamiyorum ama cevremdekiler büyüdüğünü soyluyor.
      evet o fotoya ben de bayiliyorum 😊

      Sil
  6. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. Çok çok geçmişler olsun.

    YanıtlaSil
  7. oyyy merhabalar bıdık , hoşgeldin dünyaya , harika bir yaşamın olsun hep güzellikler bulsun seni.
    Gülaycım tebrikler tekrar. Yazdıklarını sindire sindire okudum ve gerçekten anneliğin ne kadar zor olduğunu hissettim. Çırpınışların , emzirme çabaların çok duygulandırdı beni. Bundan sonrasında herşeyi oturtmuş olacaksınız inşallah ve sen de anneliğin tadını artık çıkarmaya başlayacaksın. Başlangıçtaki sorunlar da nazar payınız olsun ;)
    Oyy o burda olsaydı ben onu yerdim kiii :) Özlemişiz seni de , merak ta ediyordum , kesin bebişle çok meşguldur diyodum . Kucak dolusu sevgiler. Hayırlı uğurlu olsun .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol. Nasıl içten yazmışsın. Böyle içten yorumlar çok iyi geliyor insana.
      Çok öpüyorum :)

      Sil
  8. Öncelikle tebrik ediyorum.Allah anneli babalı büyütsün.
    Yaşadığınız sıkıntılar için de çok geçmiş olsun.Kuzucuk en kısa zamanda toparlanır inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Gamze. Toparladık inşallah :)

      Sil
  9. Oy oy oy. Siz iyi olun. Her şey geçiyor. Öpüyorummm ikinizi de Allaha emanet olun.

    YanıtlaSil
  10. ayy ınanmıyorum masallah allah sağlıklı uzun omurlu olur ınsallah gozun

    YanıtlaSil
  11. tekrardan Allah analı babalı büyütsün diyorum canım..en yakın zamanda görüşmek dileğiyle :)

    YanıtlaSil
  12. Bercincim gelmiş hoşgelmiş,sağlıkla güzel günlerde büyütmeyi nasip etsin rabbim..gözün aydın Gülaycım..çok çok öpüyorumm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurşen çok teşekkür ederim. Bende çok öpüyorum :)

      Sil
  13. Oncelikle hayirli olsun allah anali babali buyutsun insallah.Yasadiginiz saglik sorunlarinin hepsinin gecmiste kalmasini diliyorum.Allah yavrunuzun guzel gunlerini gostersin:)

    YanıtlaSil
  14. oleeeeey yerler onu yerleeeer :)

    YanıtlaSil
  15. Canim allah saglik sihhat basari dolu uzun bir ömür versin. Sağlıkla kalin

    YanıtlaSil
  16. gülaycığım...geçmiş olsun. bebeğimiz gelmiş hayırlı uğurlu gelsin.emel teyzesi onu öpüyor.sağlıklı uzun ömürler ...allah analı,babalı büyütsün. mevlam yanınızda olsun. sevgilerimle emel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emel ablacım Allah razı olsun ne güzel dua ediyorsun :)

      Sil
  17. Allah sağlıklı ve anneli babalı büyütsün. Ayrıca maşallah diyorum. Nazar değmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emrahım çok teşekkür ederim :)
      Amin Maşallah :)

      Sil
  18. Ayy Gülay ablacımm Rabbim sağlıklı güzel ömürler versin miniğe.. Yaşadığınız sıkıntılara çok üzüldüm gerçektende, minicik bebiş anne dayanamıyor öpmeye koklamaya, bazı hemşire ve doktorlar sağ olsun bilmeden müdahale ediyorlar :(( Neyseki şimdi herşey yolundaymış.. Büyük geçmişler olsun..coookk opuyorum sizi :) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmm.
      çok teşekkür ederim. Bende çınarla seni öpüyorum :)

      Sil
  19. Gülay ablacım, hayırlı ömürlü olsun, çok sevindim. Allah sağlık sıhhat versin size ve yavruya :))

    YanıtlaSil
  20. Canım allah analı babalı büyütsün,hayırlı evlat olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  21. Canım Allah analı babalı büyütsün; bendan 500 gram fazla doğmuş;)))sağlığı yerinde olsun gerisi olur inşallah. Sağlık mutluluk ve huzurla büyütün Sevgili Berfin'i. Herşey gönlünüzce olsun. Cevaplayamayacağını bilsem de bloğumda sana bir ödül var. Kendini yorma sembolik bir ödül zaten;) Kocaman Sevgi ve selamlar;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan çok teşekkür ederim. Ay evet cevaplayamam ama ödül için sana çok teşekkür ederim :)
      Oy oy o kadarcık bir bebişten kocaman , başarılı bir kadın oldun. Ne mutlu annenle babana :)

      Sil
  22. sevgili gulay...canim yaaaaa
    anali babali buyusun prenses kizin.
    gecenlerde burcuya dedimki ...geliyormu gulay neye:)))))))))
    neyse ogrendim dogum yaptigini...cok mutlu oldum
    bu zor gunleri unut,,,guzellikler kalsin aklinda,,,hafizanda
    buna benzer olaylar herkezin basinda..bir fazla yada bir eksik
    tadini cikarmaya bak...cunki o kadar cabuk buyuyorlarki..
    canim,,,,allah gelin oldugu gunleride gostersin,,,insallah
    opuyorum sizi,,,anali kizli opuyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Cihan ablacım. Ney bu sene bana hayal oldu. Seneye inşallah. Allahtan bir hafta gittim de hemen hemen herkesi gördüm :)
      Haklısın herkes yaşıyor böyle olayları ama zamanla geçince ne çok evham yaptığımı anlayıp kendime kızıyorum :)
      Bizde seni öpüyoruz :)

      Sil
  23. Tesadüfen gördüm, gözünüz aydın. Sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Bebeğin ilk aylarda bakımı zordur ama sevgiyle hepsi aşılır, Allahım aşılamayacak problem vermesin . Sevgiler

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...