BERFİN

Lilypie Angel and Memorial tickers

3 May 2013

işkembeli nohut


Selam. Bugünkü tarifi eşimin babanesi çok güzel yapar. Benimki onunki kadar güzel oldu mu bence oldu. Babanemiz de daha çok lezzet var arada onları da paylaşacağım. Bu tarifin sanırım artık bende çok ayrı bir yeri olacak :) Bu tarif ile  Moneta'nın Facebook sayfasında başlatmış olduğu Lezzetin püf noktası yarışmasında dereceye girdim  yani kazandım.Çok sevindim ve mutlu oldum ilk kez bir yarışmadan bir şey kazanıyorum. Nemi kazandım yapışmaz bir ürün ama tam olarak ne bilemiyorum. Hiç de önemli değil küçük yada büyük manevi değeri her şeyden daha ağır basacak. Hediyem gelir gelmez sizlerle paylaşacağım . Lafı uzatmayayım ve işte tarif...




















Malzemeler :

  • 150 gr. işkembe
  • 2 bardak haşlanmış nohut
  • 1 kaşık salça
  • 1 orta boy soğan
  • tuz
  • Baharat (isteğe bağlı)


Yapılışı:
Önce işkembeyi az bir miktar su ile haşlıyoruz. Tencereye soğanları doğruyoruz ve çok az sıvıyağ ekliyoruz. ( işkembe yağlı olduğu için sıvıyağ miktarını az tutuyorum ) soğanları tencerede çok az pişiriyoruz ( ben soğanı yağ ile kavurmaktan yana değilim kavurmadan yapmak çok daha yararlı ama siz kavurmak isterseniz kavurabilirsiniz) salçayı ekleyip işkembeleri de suyu ile beraber ilave ediyoruz. suyu kaynamaya başladıktan sonra içine haşlanmış nohutları da ilave ediyoruz. eğer suyu az geldiye kaynamış su ilave ederiz ( püf noktası : eğer soğuk su koyarsak baklagiller sertleşir.) eğer çok sulu sevmiyorsanız daha fazla su ilave etmezsiniz fakat sulu seviyorsanız isteğinize göre su ilave edebilirsiniz.nohut ve işkembenin lezzeti birbirine karıştığında ki bunu lezzetinden anlarsınız tuzunu ve nanesini ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...