Sayfalar

8 Tem 2014

BALLI ELMALI KEK


Hayırlı akşamlar...
Öncelikle bugünkü postum akla zarar fotoğraflar içeriyor DİKKAT!!!
Ya biraz ukalalık yapacağım. 
Çünkü çok beğendim fotolarımı. 
Kekimi de zaten bir o kadar çok beğenmiştim. 
Ama fotolar muazzam...



Size daha önce okuduğum bir kitaptan bahsetmiştim. 
Bir tarifi denediğimi yakın zamanda sizinle paylaşacağımı söylemiştim. 
Ramazan için aslında hafif içinde hiç şeker olmayan bir tarif arıyorsanız işte size tarif.


Ballı kek tariflerine baktığımda bal miktarı çok az ama illaki şeker girdiğini gördüm. 
Bu tarifte hiç şeker yok. 
Ve kek gördüğünüz üzere çok güzel kabarıyor. 
Sevgili Ruthun tarifi muhteşem oluyor. 

Bu arada tarifi bire bir yapmadım .
Bu tarifin orjinali havuçlu hatta bol havuçlu. 
Onu size havuç mevsiminde yapmayı planlıyorum..


BALLI ELMALI KEK:

1 bardak sıvı yağ
1 1/4 bardak bal
4 yumurta
2 bardak un
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı silme karbonat
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tarçın
1 elma rendesi
dövülmüş ceviz yada fındık (miktar isteğinize göre)

Fırını 170 derecede ısıtın. yağ ve balı iyice karıştırın. 
Teker teker yumurtaları ekleyip iyice karıştırın.
Unu ve diğer kuru malzemeleri eleyip sıvı karışıma ilave edin. Elma ve fındığı da ilave edip yağlanmış veya yağlı kağıt serpilmiş  kare küçük borcama
döküp 30-35 dakika yada kürdan testi yaparak kuru çıkana kadar pişirin.
İster ılık ister soğuk servis yapın. 
Durdukça çok daha lezzetlendi kekim. 
Ben servis sırasında üzerine biraz daha bal döküyordum ve tarçın , pudra şekeri karışımından serpiyordum. 
 Şayet size biraz şekersiz gelirse ki muhtemelen gelecektir üzerine balı bol dökün hemen emiyor zaten. 
Sünger gibi bir kek oluyor. 
Özellikle çocuklar için çok besleyici bir kek bence.

Afiyet olsun. 
Bu güzel fotolarla baş başa bırakayım sizi :)


17 yorum:

  1. off hakikaten çok güzeller resimde görünce resmen ağzım sulandı :) ellerine sağlık ve afiyetler olsun canım....

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık :) Çok acıktım bende ne yapacaz şimdi :(

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor Gülaycım,balmiktarı çok gelmedimi??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))
      Çok gelmedi canım çünkü tat verecek şeker olmadığı için. Normal keke göre biraz tatlı aroması hafif kalmıştı.
      O yüzden ben yerken üzerine de gezdirdim :)

      Sil
  4. Havuçlu gibi çıkmış resimler Gülay..Hele o ikinci resim..O ne o dedirtti bana..Şahane bir tarif ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoğraf programından dolayı. Sağol canım :)

      Sil
  5. Dondurmayla da iyi gider. Hımmm...

    YanıtlaSil
  6. hem ilginç hem enfes olmuş :)
    Eline koluna sağlık ;)

    YanıtlaSil
  7. Nasıl güzel bir görüntü o tarif defterine yazdım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya evet ilk kez yaptığım bir şeyin görüntüsü beni bu kadar tatmin etti. Umarım sende yapınca beğenirsin canım :)

      Sil
  8. offf sen beni öldüreceksin ukala şey senii.valla canım çekti :)) neyseki dolapta tatlı var :))
    harikasın harbiden.ve fotoğraflarda süper olmuş afferin sana :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. He he evet bu post ta ukalayım :)))
      Sağol kendi kendimle gurur duyuyorum :) muck

      Sil
  9. gulaycim...bu ne hos goruntuler:)
    ellerine saglik
    opuyorum seni...

    YanıtlaSil