Sayfalar

26 May 2013

TEREYAĞLI YUMURTA KAPAMA


Artık bıkacaksınız benden :)

 Ama ne yapayım kahvaltı için çok güzel bir tarif buldum arkadaşımdan . Yapmışım yayınlamasam olurmuydu ? Olmazdı dimi :)

Tereyağlı Yumurta Kapama



Tavaya biraz tereyağı koyuyoruz. Diğer bir kabımıza suyumuzu ve yumurtamızı koyup haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra kabuklarını soyarız. Tereyağı olan tavamızı ocağa koyup eritiriz. Erimiş tereyağının içine haşlanmış ve soyulmuş yumurtalarımızı ilave edip çevirerek hafif kızartırız. En son üzerine pul biber yada ne koymak istiyorsanız koya ve afiyetle yersiniz. 


Bu tarif için sevgili blogger arkadaşım Selma'ya teşekkürler.

2 yorum:

  1. AA vallahi sabahleyin Selma hanımın bloğunda görmüştüm şimdi de sizin bloğunuzda görünce kalkıp gelesim geldi oralara..:))
    Hem de ne kadar güzel fotoğraflamışsınız insanın canı çekiyor..:))
    E o kadar canınız çekiyorsa kalkın yapın diyeceksiniz haklısınız vallahi kalkıp yapacağım sanırım..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok sağol. Selma yapmış benim de canım çekti haşlanmış yumurta olmazsa olmaz soframızda ee yağ kızdırıp içinde çevirmek gayet kolay :) Ay keşke kalkıp gelsen ne güzel olurdu :)

      Sil