Sayfalar

6 May 2013

Dikiş ve arkasından yenilen güzel bir yemek

Selamlar ....

Geçen günü arkadaşım D'ye  gittim .Biraz dikiş dikelim diye . Kumaşlar vardı ve daha önce dikilip beğenilmeyen ve bununla ne yapsak dediklerimiz vardı. Önce daraltılacaklarla başladık ben prova yaptım arkadaşıma. Ama bizim şöyle bir sorunumuz var hatta tatlı bir sorunumuz var "kızı" ben annesine prova yaptıkça annesine yapışıp bana vuruyor. Kıskandı açıkçası :) Allahtan bu sefer gittiğimde annesi onu daha yeni uyutmuştu ve bizde 1-2 saat rahat rahat bir şeyler yapabildik. en azından kabalar ortaya çıktı. Şu anda her hangi bir resim yok çünkü sadece daraltmaları hal ettik. Esas dikişlere geçtik mi onları da size fotoğraflayacağım merak etmeyin.



Hatta çok kolay ve çok güzel olacak bir dikiş projemiz var.Birden ortaya çıkan bir fikir biraz sabredin....

Tabi biz bu kadar yoğun çalışınca :) bize akşam yemeği hazırladılar.
Menümüz: Yayla çorbası, tavuk sote, salçalı makarna ve patates salatası.
Çorbayı arkadaşım D yaptı tavuk soteyi eşi K yaptı ki aslında biz K ile arkadaştık tabi sonra D ile evlenince bayan dayanışması daha ağır bastı :) Makarna benim spesialim. henüz yiyip beğenmeyen çıkmadı. salata da D ve benim elimizden çıktı.



Yayla çorbası:





 

Tavuk Sote ve yanında Salçalı Makarna :





Tavuk Sote :

Malzemeler:
  • 2 adet kuru soğan
  • 500 gr tavuk göğsü
  • 2 diş sarımsak
  • 4-5 adet domates
  • 2-3 adet biber (sivri yada çarliston olması size bağlı)
  • maydanoz
  • tuz
  • karabiber
  • 2 kaşık kadar sıvı yağ

Yapılışı:
  • Öncelikle soğanları tavla zarı şeklinde doğrar ve tenceremize alırız
  • tavukları kuşbaşı doğrar ve hazır ederiz.
  • Geri kalan bütün malzemeler doğranıp hazır edilir.
  • Sırası ile biber ,tavuk göğsü ,sarımsak konup biraz pişmesi sağlanır.
  • Tavukların pişmesine yakın domatesi ilave ederiz ki sulanma tam gerçekleşsin.
  • Domates suyu tavuklar ve diğer malzemelerle özdeşleşip piştikten sonra baharatları konur .
  • Altı kapanan yemeğimize maydanoz ilave ederiz ve bitti.
Salçalı Makarna :

  • 1 paket makarna
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı makarna haşlama suyu
  • 3 kaşık salça
  • tuz
  • kuru nane
Yapılışı :

  • Makarnayı hafif diri kalacak şekilde haşlarız.
  • Başka bir tencereye sıvı yağı koyup hemen üzerine salçayı ilave ederiz ve salça kokusu çıkana kadar çok az kavururuz.
  • İçine makarna suyunu sarımsağımızı ve tuzumuzu da ilave ederiz ve 2 dakika pişiririz. Tuzumuzu çok koymayalım dikkat edelim haşlama suyunda tuz vardı çünkü.
  • hafif diri kalacak şekilde haşladığımız makarnalarımızı sosumuza ilave ederiz karıştırırız.
  • Burada eyvah makarna sulu diye merak etmeyin sakın. Makarnayı hafif diri bıraktık hatırladınız mı. şimdi bu salçalı sosu içine çekerek şişecek.
  • Altını kısıp kapağını kapatın. Arada kontrol edin suyu yeterli gelmemişse tekrar biraz su ilave edebiliriz.
  • En son kuru nane ilave edelim ve tamamdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder