BERFİN

Lilypie Angel and Memorial tickers

2 Nis 2018

BROWNİ KIVAMINDA VİŞNELİ KEK




Merhabalar.
Farkındayım bu aralar çok fazla tatlı tarifi verdim. Genelde bunları Berfin'le yaptığımız için daha önce fotoğraflamak aklıma gelmiyordu. Yada gelse bile unutuydum. Şimdi artık Berfin haydi fotoğraf çek diyor.


Bu tarif aslında defterimde bulunan ama benim bir iki dokunuşla muhteşem bir vişneli brownie haline getirdiğim tarif oldu. 
Diyebilirim ki bu tarif açık ara önde ve arkadaşlar ile buluştuğumda mutlaka yapmaya çalıştığım bir tarif. Ve sonunda sadece kabın dibinde kırıntılar kalıyor 😅



Tarif yapı olarak ve içindeki malzemelerden dolayı biraz yağlı siz bu yağ miktarını azaltabilirsiniz. Ama sonuç nasıl olur bir şey diyemeyeceğim. 

Vişneli Brownie

3 yumurta
1,5 bardak sıvı yağ
2 bardak şeker
1 bardak süt
2,5 bardak un
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı çekirdeksiz vişne


Vişne dışındaki malzemeler normal kek yapar gibi yapılır. En son vişneler eklenir ve karıştırılır. 
Fırının normal dikdörtgen tepsisini yağlayıp harcı dökeriz ve 150-160 derece de 30-35 dakika kontrollü pişiririz. 
ben normalde keki 1 gece bekletmeyi tercih ediyorum o zaman ıç kıvamı daha ıslak oluyor :) 
hatta fırından bile çıkartmıyorum. Sonra da yanında kahve, çay yada süt ile beraber afiyetle tüketebilirsiniz ...

 

1 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor canım. Ellerine sağlık. Ben vişne sevmediğim için ıslak keki sade seviyorum :-)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...