Sayfalar

8 Oca 2016

SOKAK KEDİSİ BOB / OKUDUM 1 VE KÖPEK EDİNMEK


2016 da biten ilk kitap...
Çok güzeldi. Böyle çerezlik kitapları çok seviyorum. İnsanın gamını, kederini alıyor. Sizden çok daha zor koşullar atlatmış birinin hikayesini okumak yada dinlemek şükrümüzü arttırıyor :)

Kitabı gerçekten çok sevdim. James'in başından geçen zorluklar. Dibe batmış, toparlanmaya çalışırken Bob ile karşılaşması ve farkında olmadan can dostunu hayatına alışı. 
Çok uzun zamandır hep minik bir dost istemişimdir evde. Kedi yada köpek benim için çok fark etmez ama eşim pek kedi insanı değildir. Aslında köpek insanı da değildir. Ne kadar korkmuyorum dese de yolda giderken yanımızdan köpek geçtiğinde hep kenara kayar :) 
Ama şimdiye kadar durumlar uygun değildi. Evimin yalıtımı yoktu ve biz bile ısınamıyorduk. Sonra benim hamileliğim ve Berfin. Tek başıma her şeyle zor başa çıkabiliyorum birde köpek olsaydı onu çok ihmal edecektim. Bazı insanlar bunu düşünmüyor. Sanki bir eşya alıyorlar gibi hayvanları alıp sonra ya sokağa yada barınağa bırakıyorlar. Böyle bir vebal altına asla giremezdim. O yüzden hiç düşünmedim. Şimdi yavaş yavaş düşünüyorum, hatta çok istiyorum. Özellikle Berfin için, Ama yine de araştırmam lazım. Sizin tavsiye edebileceğiniz  türler var mı ??
Hoş bir yerde kedi yada köpek almaya gittiğimizde aslında biz değil onlar bizi seçermiş, diye bir yazı okumuştum ve buna inanıyorum. Fikirlerinizi bekliyorum....

Sokak Kedisi Bob
James Bowen
Yabancı Yayınları
224 sayfa

Sokaklarda yaşayan James Bowen yaralı bir sarman bulduğunda hayatının ne denli değişeceğini bilmiyordu.
Kıt kanaat geçiniyordu ve son ihtiyacı olan şey bir kediydi.

Oysa tanıştıktan sonra ayrılmaz bir ikili oldular ve birbirlerinin yaralarını sardılar.

Sokak Kedisi Bob herkesin yüreğine işleyecek, umut dolu ve sıcacık, gerçek bir hikâye... 


"Yaralı bir sarmanın sokaklarda yaşayan bir adamın hayatını nasıl değiştirdiğine dair sıcak ve etkileyici bir hikâye... 

Yayımlandığı andan itibaren çok satanlar listesine giren bu kitap, hayat dolu bir dostluk hikâyesi olmasının yanı sıra sokaklardaki hayatın ne denli adaletsiz olduğunu da gözler önüne seriyor."
The Guardian

"Yürekleri ısıtan bir umut mesajı..." 
Daily Mail 

"James ve Bob'un ilk imza gününde hayranları metrelerce kuyruk oluşturdu. Uslu kedi Bob, sadece iki saatte tam 180 kitap imzaladı." 
Bookseller

1 yorum:

  1. Güzel bir noktaya değinmişsin. Yanımıza yoldaş diye aldığımız canların "canımız sıkıldı" diyerekten bırakmanın nasılda bizi bir borcun altına soktuğunu hatırlatmışsın. Çevrede öyle cins hayvanları görünce hem üzülüyorum hem kızıyorum.
    Benim kendi hayatıma böyle bir can almam mümkün değil. Kendime bile zamanım yok.
    Bu arada bloga bir uğra. Bak bakalım. :) Sevgilerimle. Öpüyorum.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...