Sayfalar

15 Ara 2015

PİLAV ÜSTÜ SEBZELİ TAVUK


Günaydınlar...
Sabahtan tarifi vereyim, akşama ne pişirsem diye düşünmeyin dedim :)
Bildiğimiz pirinç pilavı ve sebzeli tavuk, ben biraz farklı yaptım tavuğu. Umarım yaparsınız ve umarım beğenirsiniz.



Pilav Üstü Sebzeli Tavuk

2 adet tavuk kalça ( yada siz ne kullanacaksanız)
1 havuç
1 çay bardağı bezelye
1-2 diş sarımsak
1 bardak pirinç
tuz
karabiber

Öncelikle tavuklarımızı bir tencereye alıp üstünü geçecek kadar su koyup kaynatıyoruz. Bu suyu hem pilav hemde sebzeleri pişirmek için kullanacağız.
Pirincimizi suya koyup bekletiriz.
tavuklarımız haşlandıktan sonra derilerini ve kemiklerini ayıklayıp etini çok bölmeden biraz derince bir kaba alır ve bekletiriz.
Pilav yapacağımız tencereye 1,5 bardak ( pirinci ölçtüğümüz bardak ile) tavuk suyundan koyup, tuzunu ve karabiberini ilave edip kaynamaya bırakırız.
kaynadıktan bir dakika kadar sonra pirincinizi ilave eder, tadına tuzuna bakar ve kapağını kapatırız. Önce kaynamasını bekler ve sonra da altını kısarız.
Havucumuzu rendeleyip bir tavaya alırız, içine 1 bardak kadar tavuk suyundan ilave ederiz. Bezelyeleriniz haşlanmamış sa onları da ilave edip altını açıp, kapağını kapatır ve pişmeye bırakırız. 
Ben artık çoğunlukla kavurma yerine soğanımı dahil normal su, tavuk suyu yada sebze suyu ile pişiriyorum. Fazladan yağ almayı engelliyorum böylece. 
Sebzelerimiz pişerken mikserimizi alalım ve kek çırpma ayaklarını takalım. Derin bir kapta olan tavuklarımızı bununla ddidikleyelim. Mikseri çalıştırırken dikkat edin birden etrafa uçuşabilir tavuklar :)
Arada iri parçalar kalıyor ama didiklenmiş hazır tavuk oluyor. Youtube da görmüştüm ama nerede emin değilim. Fikir bana ait değil yani...
Pilavi kontrol etmeyi unutmayın pişmişse altını kapatıp demlenmesi için kenara alın. Ben pilava yağ koymadım tavuk suyu yeterince yağlı çünkü. Ama siz isterseniz koyabilirsiniz pişerken.
Havuç ve bezelye yumuşamış ve suyunu çekmişse tavukları ilave edip tuz ve karabiber ilavesi ile soteleyelim. 
Kasemize önce tavuklu harçtan sonra pilavdan koyup tabağımıza ters çevirelim. Ben yanına havuç salatası yaptım ve bayıla bayıla yedik. 
Hem sizin hemde bebekleriniz için güzel bir tarif. Pirinç pilavı yerine bulgur pilavı da yapabilirsiniz. 
Afiyet olsun....








4 yorum:

  1. eline sağlık,kavurmadan pirinç pilavı hiç denemedim,ama denicem.son derece lezzetli bi görüntü var karşımda,sabah sabah:)))
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kavurmak için acelem yoksa bu şekilde tercih ediyorum. üstelik bu şekilde yağ kontrolu daha kolay oluyor :) Bir de düzgün fotoğraf çekebilsem :)

      Sil
  2. denemeye değer, çok lezzetli görünüyor, mikser olayına bayıldım, onu da bir deneyeyim. öpüyorum güzel Berfini. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlemcim mikser olayı bende bayıldım , ama dediğim gibi derin bir kapta yapmaya dikkat et :) Bende seni ve kızçeleri öpüyorum :)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...