BERFİN

Lilypie Angel and Memorial tickers

12 Eyl 2014

SİHİRLİ KEK / MAGİC CAKE


Günaydın Arkadaşlar, 

Sonbahar kendini yavaş yavaş hissettirmeye başlamış ki bu benim için çok iyi. Serin hava çok iyi geliyor çünkü. 

Uzun çok uzun zamandır sizlerle tarif paylaşmıyordum. Malum safra kesesi taşından dolayı yediklerime çok daha dikkat etmem gerekiyor ki bunu ayrı bir yazı da paylaşmak istiyorum. 
Bu tarifi yapalı çok olmuştu ama paylaşmak için ancak zaman buldum. 
Bu kek/pasta tarif hakkında çok şey duydum cheescake benzediği çok ilginç bir kek olduğu . Pişirmeden önce sulu bir kıvamı olduğu falan filan. 
Yapım aşamaları çokmuş gibi gelebilir ama malzemelerinizi hazırladıktan sonra yapım aşamaları gayet kolay. 
Biz eşimle tadını anlatıldığı kadar da beğenmedik. 
Hafif ama sanırım damak tadımıza biraz basit kaldı :)
Denemek isteyenleri tutmayalım ve aşağıda tarifini verelim ki hemen mutfağa girip pişirin....



Malzemeler:

4 yumurta
150 gr. şeker
125 gr. erimiş  tereyağı
500 gr. ılık süt
115 gr. un
1 yemek kaşığı su
1 paket vanilya


Yapılışı :
  1. Yumurta aklarını bir kapta köpük olana kadar çırpalım. kabınızı baş aşağı çevirdiğiniz de düşmüyorsa tamam demektir.
  2. Başka bir kapta şeker , su, vanilya ve yumurta sarılarını çırpalım. Erimiş tereyağını ılık olarak ilave edelim ki donma yapmasın. Unu ekleyip karıştıralım. 
  3. Ilık sütü sütü unlu karışıma ekleyelim ve iyice çırpalım. 
  4. Beyaz aklarını spatula ile unlu karışıma yavaşca ekleyelim ve nazikçe karıştıralım ki yumurta akı sönmesin. ( Burada kek kıvamın da bir malzeme elde etmiyoruz daha sıvı muhallebi kıvamı oluyor. Panik yapmayın. 
  5. Yağlanmış kare bir kaba ( 20 x 20 ölçülerde olması çok uygun) boşaltıp 170 C derece de 45-60 dakika arası pişirin. Fırından fırına değişiklik göstermekte pişirme süresi. 
  6. En az 3 saat kabından çıkartmayalım ki içini çeksin . Servis sırasın da pudra şekeri serperek servis yapalım..


10 yorum:

  1. eline sağlık gülaycım
    bu zamanlarda havaların seni rahat bırakması ne iyi:)
    mutluhaftasonu
    aguş

    YanıtlaSil
  2. dokusu çok ilginç geldi bana merak ettim doğrusu :)
    geçmiş olsun safra taşı da zor bende de böbrek taşı var :(

    YanıtlaSil
  3. Ben rejimdeyken bu yapılamaz!
    Ailecek kınıyorum sizi :)

    Ama öpüyorum kocaman! Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  4. BENDE DENEMEK İSTİYORUM,MERAK EDİYORUM..BİR KAÇ TARİF ALDIM,BAKALIM BİZ BEĞENECEKMİYİZ..

    YanıtlaSil
  5. Farklı bir tarifmiş denemekte fayda var çok güzel görünüyor ellerine sağlık Gülay ...

    YanıtlaSil
  6. sinirli kek diye okudum :)) eline sağlık

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık Gülay. görüntüden içi farklı duruyor. sanırım normal kek kıvamında değil. denemeli, sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. hıımmm enfes , ellerine sağlık gülaycım <3

    YanıtlaSil
  9. sevgili gulay,,,merak ettim seni
    nasil gidiyor ?hersey yolundami?
    sevgilerimi birakiyorum:)

    YanıtlaSil
  10. :)) bende sinirli kek diye okuyanlardanım.ilginç bir tarifi var.kızıma bi okuyayım bakim yaparım diyecek mi :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...