BERFİN

Lilypie Angel and Memorial tickers

12 May 2014

PAZI YOĞURTLAMASI


Günaydınlar. 
İŞe daldım baktım post yazamadan ev işleri, pazar derken kalacak. 
Hemen en kolay tarafından tarifime geçiyorum...
Aslında paylaşacağım o kadar çok film, dizi ve kitap varki .
Sıra gelmiyor.
Ama en kısa zamanda gelecek...
Neyse tarife geçiyorum çok kolay.


İstediğiniz kadar pazı ister yıkadıktan sonra ister doğrayın ister elinizle parçalayın. 
İki yöntemle yapabilirsiniz. 
Ya buharda pişirirsiniz. 
Ya da normal az bir miktar suda haşlarsınız. 
Sonra istediğiniz ölçüde sade yoğurt yada sarmısaklı yoğurt ile karıştırıp serin serin tüketirsiniz. 
Annem çok yapar çünkü annemlerde çok sevilir.
Hatta annem bazen pazıyı biraz bulgur ile haşlar ve bu malzemeyle ayran yapar. 
O da neredeyse yemek gibi olur. 
Benden şimdilik bu kadar arkadaşlar.
işler beni bekler. 
Sağlıcakla kalın...

28 yorum:

  1. Bulgurla yapılan ayranlı aş değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmem ki. :)Annem kendimi bildim bileli yapar.
      Ama çok güzel olduğu kesin.

      Sil
  2. Çok sağlıklı bir lezzet olmuş..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Gülay pazıyla çok aram yok ama çocuklara yapabileceğim güzel bir tarife benziyor ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende yemeğini yiyemem. Dişlerim çook kamaşır. Ama bu şekilde o kamaşma olmuyor.
      Sağol canım :)

      Sil
  4. Bu sıralar meze mi desem sağlıklı mı desem bilemedim. Eline sağlık. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 kg fazla var onun gitmesi lazım :)))

      Sil
  5. bütün otların hastasıyım eline sağlık arkadaşım
    öpüyorum,çakır'da kuyruk sallıyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yüzden egelileri çok kıskanırım. Bilmediğim çok ot var çünkü.
      Çakır olsada sevsem biraz :))

      Sil
  6. Biz sadece dolmasını yaparız, bahçeye ektik bile yetişmesini bekliyoruz.
    Afiyet olsun
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dolma sarmak bana çok zor geldiği için . Ben o işi büyüklere bırakıyorum. Ama bulgurla sarılmış üzerine sarmısaklı yoğurt bayılırım. ..

      Sil
  7. eline sağlık çok severim

    YanıtlaSil
  8. ELLERİNİZE SAĞLIK HİÇ HAŞLAMADAN YAPIYORUM BENDE AYNEN KENDİ BUHARINDA :)OTUN HER TÜRLÜSÜ BENİM İÇİN MAKBÜLDÜR...SİZLERDEN TARİF ÇEİŞTLERİ ÖĞRENİYORUM SAĞOLUN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ama bizler sizlerden öğreniyorux :)

      Sil
  9. gülaycığım ...ellerine sağlık bende otun her çeşitini severim.afiyet olsun canım....sevgi ile kalın emel.

    YanıtlaSil
  10. bak bunu bizde çok yaparız birde kavurmasını.bol soğanlı ve yumurtalı :) afiyetler olsun kuzummmm:)

    YanıtlaSil
  11. oh maşallah çok güzel görünüyooo

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...