BERFİN

Lilypie Angel and Memorial tickers

2 Eki 2013

Turşu Yaptım :)

 
Selam arkadaşlar...
Benim gibi her şeyin hazırına alışanlar için daha doğrusu yapanlar olunca uğraşmak için pek sebep çıkmıyor.
Ama turşu çok önemli bir olay.
Özellikle kornişon turşu:)
Daha önce yaptım ama hazır turşu suyu ile.
Bu sefer ilk kez salamura malzemelerini ben hazırladım :)



 
Pazardan 1 kilo kornişon salatalık almıştım.
Tabi yapmadan önce ablamla görüşüp malzemeleri hatırladım :)
 
Salatalıkların her iki tarafından çok az kestim.
Yani kafalarını kestim ama çok az.
Kavanozumun dibine yan yan dizdim.
Tabi ben araya havuç ve sarımsakları koymayı unuttuğum için ( sanırım heyecan yaptım )
en üste koydum.
2 sıra oldu zaten salatalıklar.
Üzerine 1 adet havucu soyup dilimledim ve sıkıştırmaya çalıştım.
Onun üzerine soyulmuş sarımsakları ve en üstüne çok sevdiğim için ince doğradığım kapya biberi( kırmızı biber) ilave ettim.
1-2 dilim de ince kesilmiş limon dilimini unutmayalım....
Şİmdi gelelim en can alıcı noktasına yani salamura suyuna.
 

 
Bu yumurta nedir diyenlere hemen açıklıyorum.
Kaynattığım suyuma salamura tuz ilave ettim.
Tuzunun yeterli olup olmadığını anlamak için içine güzelce yıkadığım çığ yumurtayı koydum.
Tuzu yeterliyse yumurta yüzeyde duruyor.
Tıpkı yukardaki gibi...
Ben biraz fazla yaptım hani yetmez diye.
Üstelik daha lahana turşusuda yapacağım.
Neyse 1 çay bardağı elma sirkesini kavanozuma döktüm sonrada salamura suyumu koydum.
Üzerine 1-2 yemek kaşığı zeytin yağı ilave ettim.
 


Ve final :)
Kapağını kapattım ve cevizlerimle bir fotoğrafladım sonra da esas yeri olan tezgahımın üzerine koydum.
Tabii altına bir tatlı tabağı ki belki taşar maşar neme lazım :)
İnşallah olgunlaşıp yediğimde de sizlerle paylaşırım :)
Sağlıcakla kalın.
Malum havalar soğuyor.
Hasta olmamaya dikkat edin....


12 yorum:

  1. GÜLAYCIM ELLERİNE SAĞLIK,AFİYETLE YİYİN CANIM.SEVGİLER.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SAğol Nursenim. Amin inşallah Hepimiz afiyetle yeriz hazırladıklarımızı....

      Sil
  2. Ayy Gülaycığım ne güzel yapmışsın ellerine sağlık..
    Kışın illa ki turşu isterim çok severim..
    Ben daha yapamadım bu hafta pazardan annem alacak kornişan ve domates biber. Ben de kuracağım bakalım.
    Ben lahana truşusuna da bayılırım ondan da kurmak istiyorum..
    Afiyetle yeyin inşllah arkadaşım benim..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım :)
      İnşallah güzel olur...
      Lahana bende yapacağım da bu hafta elim çok ağırdı alamadım.
      Tekrardan gitmeyede gözüm kesmedi.
      Haftaya inşallah bir kavanozda lahana , havuç .
      Sonrada karnıbahar:)
      En sevdiğimdir:)
      Amin canım hep beraber afiyetle yiyelim:)
      Turşular benim gelmeme kadar olacak bende yiyeceğim :)
      İNşallah ....
      Öpüyorum canım....

      Sil
  3. canım ellerine sağlık ağız tadı ile yersiniz inşallah :) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım.
      Senin dünkü yazını görünce haydi beklemeyeyim dedim yapayım :)
      Sende afiyetle ye inşallah canım...

      Sil
  4. Elinize sağlık, afiyetle yiyin inşallah :)

    YanıtlaSil
  5. bu aralar hepimiz turşulardan gidiyoruz galiba :)) ellerine sağlık Gülaycım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın ablacığım. Tam zamanı ama :)

      Sil
  6. hıımmmm valla bu haliyle çok iştah açıcı görünüyor eminim tutacak ve çok lezzetli olacak.ya daha ben yapamadım ahh zaman yetmiyor.ama yapacağım inşalalh:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah güzel olur :)
      Daha çook zaman var nasılsa:)
      İnan ben senin yerinde olsam ne yaparım bilmiyorum.
      Bir kısım kursum başladı bir kısmı başlayacak inan ben ne yapacağım nasıl yetişeceğim diye yakınıyotum :)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...