Sayfalar

3 Ağu 2013

The Following

 
Süper bir dizi ile yine karşınızdayım.
Evet Kevin Bacon.
Yanlış görmediniz.
 


 

Sinema filmlerinde görmeye alıştığımız oyuncuları artık dizilerde de görmeye başlıyoruz.
Hiç şikayetçi değilim.,

Filim ana hatları ile sapkın bir üniversite profesörünün ünlü Amerikalı yazar Edgar Allen Poe'nun kitaplarından alıntı yaparak işlsediği cinayetler.
Ve bu cinayetlerin sonucunda kendi gibi hasta ruhlu insanların onu bir tarikat lideri gibi görmelerine kadar giden ve bu işe bulaşmış FBİ ajanına da takıntılı olan bir hikaye üzerine kurulu.
Şunu söylemekte yarar var oyunculuklara diyecek bir şey yok.
AMa benim gibi The Following izleyicileri mantık hatalarından çok ama çok şikayetçi...
Daha henüz ilk sezon oynadı. Çok şey kaçırmış sayılmazsınız.
Sezon finallinde hikayenin nasıl devam edeceği ile ilgili hiç bir şey yok ve ben çok merak ediyorum.
 
Konusu:
 
Bilgi :FBI Amerika Birleşik Devletleri'nde hemen hemen 300'den fazla aktif seri katil olduğunu tahmin etmektedir. Bu katiller birbirleriyle iletişim kurmak için bir yol bulurlarsa ne olur? Ya da birlikte çalışıp ülke çapında ortaklıklar kurarlarsa? Zeki bir psikopat seri katil diğerlerini bir araya getirir ve bir hayran kitlesi oluşturursa neler yaşanır? Senarist/yapımcı Kevin Williamson'ın yeni aksiyon gerilim dizisi THE FOLLOWING’e hoş geldiniz!

Ünlü seri katil JOE CARROLL (James Purefoy, "Rome") ölüm hücresinden kaçar ve yeni bir çılgınlığa soyunur. Bunun üzerine FBI, eski ajan RYAN HARDY'i (Kevin Bacon, "X-Men: First Class") davaya danışmanlık yapması için departmana geri çağırır. Artık göz önünde olmayan Hardy, edebiyat öğretmenliği yaptığı Virginia Üniversitesi'nin kampüsünde 14 kız öğrenciyi öldüren Carroll'ın dokuz yıl önce yakalanıp hapse atılmasından sorumludur. Hardy, Carroll'la ilgili her şeyi bilmektedir. Onu herkesten iyi tanır. Belki Carroll'ın psikolojik ve entelektüel anlamda tek dengidir. Ancak yıllar önce Carroll davasını çözen Ryan Hardy artık farklı bir adamdır.

Bu seri katili yakalamak için harcadığı süre boyunca hem fiziksel hem de zihinsel olarak yaralanmış olan Hardy sahadan ayrılalı uzun zaman olmuştur. Bu soruşturma Hardy'nin kurtuluşudur, harekete geçme çağrısıdır. Dokuz yıl öncesinin aksine Hardy, bu davada artık karar veren kişi değildir. Aklı fikri iş olan ve sert bir yapıya sahip JENNIFER MASON (Jeananne Goossen, "The Vow", ALCATRAZ) ve çok zeki bir genç olan MIKE WESTON'dan (Shawn Ashmore, "X-Men") oluşan bir ekiple birlikte çalışmaktadır. Ekip Hardy'i değerli bir ayrıcalıktan çok üstlenmek zorunda kaldığı bir sorumluluk gibi görmektedir. Ama Hardy, Carroll'ın katillerle iletişim kurmak için bir ağ yarattığını ortaya çıkarınca kendisini ekibe kanıtlar. Kısa süre içinde anlaşılır ki, Carroll basit bir hapishane kaçağı değildir, her şeyi planlamıştır.

FBI soruşturması Hardy'i Carroll'ın eski karısı ve katilin 10 yaşındaki oğlu JOEY'nin (Kyle Catlett) annesi CLAIRE MATTHEWS’a (Natalie Zea, "Justified") götürür. Hardy'nin ilk soruşturması sırasında, Hardy, Claire'den Carroll'ın bir sonraki girişiminin ne olacağını tahmin etmesini istemiştir. Carroll'ın suç ortakları dokuz yıl önce öldürmeyi planlayıp öldüremediği son kurbanını kaçırınca gerilim artar. Hardy, bu psikopatın başladığı şeyi bitirmeye niyetli olduğunu anlayınca Carroll’ın oyununu bitirmeyi her zamankinden daha çok istemektedir. Hikaye Hardy ve diğer FBI ajanlarının, Carroll'ın yönettiği ve gittikçe büyüyen ölüm ağıyla mücadele etmesiyle devam eder. Bu arada Carroll, kahramanı Hardy olan bir kitap yazmayı hayal etmektedir. Bir değil bir seri katil tarikatıyla karşı karşıya olan Hardy, Carroll'ı yakalamak için ikinci bir şans bulacaktır.

Fragman:
 


2 yorum:

  1. Hislerime tercüman olmuşsun..:))
    Evet Kevin Bacon...:))
    Bulunup acilen izlenmeye başlanmalı..:))
    Çok selam ve sevgilerle..:))

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...