BERFİN

Lilypie Angel and Memorial tickers

30 Tem 2013

TAZE FASÜLYE KAVURMASI

Nefis bir lezzet.
Bu yemeği bizimle buluşturan bütün karadenizlilere çok teşekkürler :)
Yapımı çok basit yemesi bir o kadar güzel bir lezzet...

Fasülye kavurması (2 kişilk)
 
Malzemeler:
1/2 kg. taze fasülye
2 adet büyük soğan
5 diş sarmısak
tuz
sıvı yağ
 
Yapılışı :
Önce fasülyelerimizi yıkıyorum güzelce sonra ayıklayıp küçük küçük doğradım.
Benimkiler çok da küçük olmadı ama siz daha küçük doğrayabilirsiniz.
Bir tencereye su koyarız ve içine fasülyelerimizi atarız. Fasülyeler yumuşayana kadar haşlarız.
Diğer taraftan başka bir tencereye yağımızı doğranmış soğan ve sarmısakları ilave eder ve kavuruz.
Haşlanmış fasülyemizi süzer ve kavrulmuş Soğanlarımıza ilave ederiz.
Faülyeler soğanın lezzetini alana kadar kısık ateşte kavururuz.
İster sıcak , ister ılık ister soğuk.
Yanına az pilav ve ızgara tamam işte.
Bu miktar tam 2 kişilk . Duruma göre çoğaltırsınız ...
 
Afiyet olsun :)


6 yorum:

  1. Gülaycım nefis olmuş,ellerine sağlık canımm..Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  2. Ben tatmıştım, pek sevemedim..Ama belki senin güzel yapan biri yapsa beğenebilirim de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Damak tadı ile alakalı :) Bilmem yiyenlere sormak lazım nasıl olmuş diye :)

      Sil
  3. Nımm nımmm nasıl severim ama ben sarmısak koymuyorsum bir dah ki sefere hemen sarmısaklı deneyeyim. Sarmısağın girdiği her yemeğe bayılıyorum ben..:))
    Gülaycığım Maşallah ellerine sağlık diyorum..:))
    Sevgiler ve çok çok selamlar..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bol sarımsak inanılmaz lezzet katıyor :)
      Sağol canım...
      Bendende sizlere sevgiler....

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...