BERFİN

Lilypie Angel and Memorial tickers

4 Tem 2013

İMAM BAYILDI

 
 
Arkadaşlar ben İmamı bayıltım hemde öyle böyle değil :)
 
Ha ha sabah sabah espri yapayım dedim :)
 
Aslında ben bu yazıyı akşamdan hazırladım çünkü sabah erkenden annemlere gideceğim. Annem ablamla Didimde salı günü babam da gitti.
Bahçe sulanacak olanlar toplanacak falan filan.
Hafta sonu dönüyorlar ama malum havalar çok sıcak yazık ekilenler sulanmazsa kuruyacak da ben hiiiç sevmem bahçe işini.
İnanın gözümde büyüyor .
İşin ilginç yanı da ailede bir ben sevmem hatta öyleki bahçede bir çok meyve ağacı var ama ben hala annemden beklerim bana toplasın diye :)
Hoş şimdi bu sevmemekmi yoksa tembellikmi bilemedim :)
Neyse olmadı akşama size bahçenin son hallerinin fotosunu çekerim ...
Şİmdi gelelim tarife....

 
Miktar vermiyeceğim çünkü evdeki kişi sayısına göre değişiyor.
İstediğiniz kadar patlıcanı alacalı soyarız.

30 -60 dakika arası tuzlu suda bekletirizki acısı çıksın.
Şimdi patlıcanlar daha çok taze olduğu için acı çıkma ihtimalı yok ama olsun.
 

Ben patlıcanlar daha porsiyonluk ve tencereden alırken kolay olsun diye 2 parçaya boldüm ve karnıyarık gibi yardım.
Şİmdi ben soğanları piyazlık doğruyorum siz isterseniz yemeklikde doğrayabilirsiniz. 
Soğanı bol olsunki lezzetli olsun. Burada hemen hemen 1 kg patlıcan vardı buna 3 büyük soğan doğradım :( Ağla ağla bittim yani. Miktar vermeyeceğim dedim ama ilk kez yapacak olanlar için bir ölçü olsunki miktar ayarlaması kolay olsun :)
3-4 diş sarımsak ister doğrayın ister bütünden atın ister ezin. Sarımsak miktarı arzuya göre değişir.
Ben yeşil biberde doğradım hem lezzet versin hemde renk olsun.
5-6 tane büyük domates rendeliyorsunuz. tuzunu ve şekerini ilave ettikten sonra sıvı yağ ilavesi yapalım. Ben bu aşamada çok yağ koymuyorum. Ocağa alıyoruz tenceremizi su ilavesi yapmıyoruz. çünkü zaten yeterince sulanacak.
Yemek kaynamaya başladığında altını kısar ve patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişiririz.
Ocağın altını kapattıktan sonra sızma zeytinyağı yada sizde ne varsa pişmiş yemeğimizin üzerine gezdiririzki yağın bütün besin değerleri yemeğimize geçsin.
Servis sırasında maydonozla süsler ve bu sıcaklarda afieytle yeriz.....


8 yorum:

  1. eline sa[lik yazin iyi giden bir yemek meyveyi dalin yemek kac kisiye nasip olurki tazecik bence keyfini cikar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah canım keşke yakın olsak da hep beraber yiyebilsek dalından.

      Sil
  2. Sabah sabah biz ayılamazken sen imamı da bayıltmışsın :) Ellerine sağlık yaz için çok güzel bir çözüm bu hafta içi ben de denemeliyim ne yemek yapsam sorusu en zor sorulardan biri nede olsa :) Ayrıca ufak bahçe işlerini çok severim ben ama çok olunca hiç haz etmem ben de :D ama iyidir yeşillik domatesini biberini toplayıp yersin harika olur vallahi bayılırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Hiç sorma canım ya . Yaz geldi sebze meyve çoğaldı dedik ama yine hep aynı şeyler olunca şaşırıyor insan :)
      Annemin bahçesi çok büyük bir gün annemlerin orayı size ayrıntılı fotoğraflayayım da anlayın. Sabah saat 8:30 gibi başladım sulamaya saat 13:30 da bitti. Üstelik bu sene çok bişi dikmedikleri halde :)
      çok bişi yok ama buna da şükür fotoğraflarını paylaşacağım sizinle :)

      Sil
  3. Gülaycığım ben geleyim o zaman yardıma ne olur..:))
    Ben nasıl severim bahçe işleri.. Ah vallahi nasıl imreniyorum maşallah diyeyim tam benim istediğim bir hayat.. Beni o bahçeye bırak inan orda yatar kalkarım..:))
    Allah nasip etsin de bu evi satıp bahçeli bir ev alalım bizim patili dostlarımızla beraber..:))
    İmam bayıldı öyle çok severim ki.. Rahmetli Ananem yapardı yine..
    O tadı hiç unutmuyorum. Ellere sağlık güzel arkadaşım..
    Çok çok selam ve sevgilerimi gönderiyorum..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke yakın olsaydık ne güzel otisi de getirirdin artık saldım çayıra mevlam kayıra :)
      İnşallah Allah gönlündeki gibi sana bahçe içi bir ev nasip eder:)
      Allah rahmet eylesin Ananene canım arkadaşım.
      Bendende çok sevgiler selamlar...

      Sil
  4. Gülaycım ellerine sağlık canım,çok severim..Tazecik patlıcanlarla süper olur..Ama biz Adanada başkavurması deriz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım.
      Çok ilginçmiş sizdeki adı. Yapılışında bir farklilik varmı acaba merak ettim :)
      Sevgiler canım...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...