Sayfalar

1 Tem 2013

Google Friend Connect kapanıyor mu ?

Bu yazıyı Blogger Modifiye sitesinden aldım. Blog hakkında bilmek istediğiniz pek çok şey hakkında da bilgi veriyor. Takip listesi hakkında pek çok kişinin  kafası karışık . Kapandı kapanacak. Ama bir şey yok :) İzleyici listesi hala duruyor :)
Bunu daha iyi anlatmak adına size sitenin yazısını kopyalıyıp yayınlıyorum.


Bir çok kişinin GFC olarak bildiği izleyiciler gadgetı tarihe mi karışıyor ? Blog ziyaretçilerimizden aldığımız maillerden tutunda, twitter’da ki dedikodulara dayanarak bloglarında GFC’nin yani izleyiciler gadgetının 1 temmuz günü Google Reader ile birlikte kaldırılacağını yazan bir çok blogger bulunuyor..

Aslında işin aslı tam olarak böyle değil, çünkü blogger’ın resmi blogunda bu konuda her hangi bir açıklama bulunmuyor peki bu haberler nerden çıkmış olabilir diyeceksiniz, bununda sebebi Google’un RRS beslemelerini takip etmek için kullandığımız Google Reader’ı kapatması, bu konuda pek fazla bilgisi olmayanlar reader kapanınca blog ziyaretçilerinin kendilerini takip edemeyeceklerini düşündükleri için izleyiciler gadgetınında kaldırılacağını düşünüyorlar.


Biraz mantıklı düşünecek olursak Google, Friend Connect uygulamasını aylar öncesinden zaten kapamıştı izleyiciler gadgetını kaldırmak isteseydi aylar öncesinden bu eklentiyi de Friend connect ile birlikte kaldırabilirdi, ( İzleyiciler gibi bir çok eklentiden oluşan, Google Friend connect’in tam olarak kapandığı da söylenemez, şuan hala bazı eklentileri çalışır durumda ilerleyen günlerde bu eklentileri kullanarak hazırladığımız birde forum uygulamasını sizlerle paylaşacağız) yani sözün kısası Google, Friend connect uygulamasını elbette bir gün tamamen kapatabilir fakat bu tarih önümüzdeki 1 Temmuz değil.

Blog ziyaretçileriniz sizi GFC uygulamasından takibe almaya devam ettikleri sürece kendi kumanda panellerinde sizin yeni yazılarınızdan eskiden olduğu gibi yine haberdar olabilecekler.

Üstelik Google Friend Connecti kaldırsa bile internette kısa bir aramayla buna benzer onlarca uygulama bulacağınıza da emin olabilirsiniz, zaten şuan çıkan dedikodulardan dolayı Bloglowin ve Google+ gibi uygulamalar çok popüler duruma gelmiş durumda. Peki bu uygulamalar GFC’nin yerini tutar mı? , onu da size sormak lazım, bence tutamaz çünkü GFC(izleyiciler gadgetı) yorumlardan sonra bloggerlar arsında etkileşime en fazla katkıda bulunan eklenti, bloglara tam bir sosyal ağ havası katıyor.





4 yorum:

  1. güzel bir paylaşım olmuş canım bu aralar herkesin kafası karışık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolsun arkadaş güzel anlatmış bana da alıp paylaşmak kaldı :) Herkesin kafası karışık ama benimki duruyor eminim hiç kimseninki gitmemiştir :)

      Sil
  2. Evet bence de haklısın.İzleyici gadgeti kaldırılmasın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet . Zaten saat kaç oldu kaldırsalardı kaldırırlardı :) Ama dediğim gibi arkadaş çok güzel izah etmiş :)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...