Sayfalar

3 Tem 2013

DEFİANCE

 
 Evet Defiance , bilgisayar oyunlarını sevenler bilir ki aslında bu bir bilgisayar oyunu.
Ama son zamanlarda bu oyunlardan çok güzel film ve diziler çıkıyor.



E bize de sadece oturup keyifle izlemek kalıyor.
Şimdi bilgisayar oyunu diyince Bilim kurgu ağırlıklı bir yapım. Çok çok ünlü isimler yok ama dizilerden yada filmlerden tanıdığımız pek çok yüz var.
Ben bu dizinin fragmanını yayınlanmaya başlamadan aylar önce izleyip takip listeme almış ve ilk bölümü dört gözle beklemiştim.
Dizi gayet iyi gitmekte ve daha da iyi olacağına inanıyorum. Tabi kanallların reytingiyle alakalı bu aralar çoğu dizi 1 sezon ile bitmek zorunda kaldı.
Ama bu diziye bunun olacağını sanmıyorum.
Dizi de var olan karakterlerin fotoğraflarını paylaşacağım sizinle.....


 
 
 
İşte dizi özeti ve fragmanı....
 
Dizi oldukça yakın bir gelecekte geçiyor. Bir süpernova patlaması sonucu kendi güneş sistemleri yok olan Votan’lar olarak bildiğimiz uzaylılar kendilerine yeni bir yuva bulmak amacı ile yola çıkarlar. Çok gelişmiş teknoloji ile donatılmış gemileriyle yaklaşık 500 yıl yol aldıktan sonra Dünya’ya ulaşırlar ve Dünya’nın üzerinde akıllı yaşam gelişmemiş bir gezegen olduğunu düşünüyorken bir anda biz insanlar ile karşı karşıya kalırlar. Bu karşılaşma 2013 yılında gerçekleşiyor.

Görüşmeler sonucunda kısıtlı sayıda Votan’ın Brezilya’da ufak bir iki koloni halinde yerleşimine izin veriliyor ama gemilerde milyonlarca hiper uyku konumundaki Votan’ın geleceği, uzun süren pazarlıklar ile birlikte gerilimi yükseltiyor.Her ne kadar görüşmeler ve anlaşmalar barış içinde gerçekleşse de bu 10 yıl içinde tansiyon iyice yükselir ve 2023 yılında bir Votan Büyükelçisinin New York’ta canlı yayında bir insan tarafından suikaste uğraması ile bir anda uzaylılar ve insanlar arasında “soluk savaş” adı verilen gerginliğin ateşini yakar.

7 yıl süren gerginliğin sonucunda 2030 yılında yörüngede bulunan Ark gemilerinden birinin esrarengiz bir şekilde parçalanıp yeryüzüne düşmesi ile yanlışlıkla da olsa gemideki terraforming teknolojisi aktif hale geçer. Bu arada bu gemide hiper uykuda bulunan binlerce Votan hayatını kaybeder. Bu durum için iki taraf da birbirini suçlarken, terraforming neticesinde dünya hem Votanlar hem de insanlar için yaşanmaz bir yer haline gelmeye başlar. Yeryüzünde büyük çukurlar, yeni dağ sıraları oluşmaya başlar Ortalığa kontrolsüz bir şekilde yayılan zehirler yüzünden ekosfer ve biyosfer bozulur. Gezegene yayılan Votan sisteminin hayvan ve bitkileri dünyanınkiler ile karışır, korkunç mutasyonlara uğrarlar, yeni ve tehlikeli kontrolsüz türler oluşmaya başlar.

Kısacası Dünya hem insanlar hem de Votanlar için bir cehenneme dönüşmeye başlar. Bunun neticesinde insanlar ve Votanlar ateşkes yapıp sağ kalan bir kaç hükümet olarak bir arada yaşayabilmek adına ittifak kurmaya karar verirler.
 
 
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...