Sayfalar

16 Haz 2013

YORUMSUZ

Günaydınlar. Sabah kalktığımda bloguma baktım ve 1 kişinin eksildiğini gördüm. tabii çok takipçi olmayınca  az çok kimler vardı diye tahmin ediyorsunuz. Muhtemelen dün yayınladığım Yılmaz Özdil yazısından kaynaklı bir ayrılış bu. Yalnız anlayamadığım ayrılan kişinin kendi yayınladığı yazıları hiç görmüyormu. Her yayınladığı yazıyı sonuna kadar okuyup kendimi yanlış gelen şeye yorum yazmayarak lendimi durdurdum. Bu onun doğrusuydu. 37 yıllık yaşamımda öğrendiğim şeylerden biri .Kimsenin doğru düşüncesini değiştiremezsin. Bana göre o yanlış olabilir ama ona göre doğru. Ama ben nasıl saygısızlık yapıp ona yorum yazımadım . Herkes kendini belli ediyor . Ben Gezi parkı olaylarının ilk gününden tepkimi ortaya koydum. bazen direkt bazen post arasında dokundurarak.
Bari çıktığını bana bildirmiş olsaydın çok sevinirdim. Çünkü sen olup olmadığından emin olmak için kaç kere listeme baktım sırf yanlışlık yapmamak adına. Neyse kalan sağlar bizim olsun.
Şöyle birde durum var ben körü körüne bir tarafa bağlı değilim. Gezi parkı için yapılan herşeyi de onaylıyor değilim. Bazı uç kesimler var ki bu iki tarafta da var kimse inkar etmesin. Ben şunu tekrar söylüyorum ben haksızlığa karşıyım. Ve beğendiğim yazıları yayınlarım. Ben nasıl size karışmıyorsam sizde bana karışamazsınız. Ben çok aşırı bir insan da değilim .
Ama haksızlk olan yerde de suskun kalamıyorum kimse kusuruma bakmasın. Evet bu olaylar ağaçlarla başladı. Kimi hala ağaçlar için devam ettiriyor, kimi bu ağaçları savunurken yapılan haksızlıklara da değindi, kimi olayları çok başka yerlere getirdi. Biz bir toplumuz herkes kendi içinde fikir ayrılığına düşecek ama önemli olan sonunda usulüne uygun bir noktada birleşmek.
 
Pek birleşici olacağını sanmıyorum. Çünkü birleştici olması gereken kişi olayları daha da alevlendiriyor. Geçen günlerde Gülse Bİrselin yazdığı bir yazı aklıma geldi . Bulup birazdan onu size yayınlayayım.
Ay kafam karıştı sinirlerim hafif kabardı. Benim düşüncelerim bunlar . Hala ağır konuşmuyorum. Sensin demiyorum. Körü körüne nasıl bağlısın demiyorum. bu senin inancın nasılki benim inancımı değiştiremezsin. Ama keşke İstanbul da olsam da kendi gözlerimle tarafsız olarak olayları görebilsem . Tek üzüntüm bu.
Sağlıcakla kalın. Bu düşüncelerim için benim takipcim olmakdan vazgeçen arkadaşlar bir zahmet bilgi verirlerse çok sevinirim...

8 yorum:

  1. Boşver Gülaycım,herkes bizim gibi düşünce özgürlüğünü kabullenmiyor,illaki herkes kendileri gibi düşünsün istiyor bazıları,ben hayatım boyunca hep karşımdakinin fikirlerine saygı duydum ,kimsenin fikirlerini değiştirmeye çalışmadım,bundan sonrada böyle olacak,herkesin doğrusu kendine,kimse için fikirlerimizden vazgeçemeyiz.
    Haksızlığa karşı tabiki tepkilerimiz olacak,bu yüzden takibi bırakanlar olursa kendi sorunları bence,sen yazılarına devam et,ben zevkle okuyorum canım :)

    YanıtlaSil
  2. Haklısın Sevil. Daha önce hangi yazımdaydı hatırlamıyorum arkadaşlardan biri yapılan haksızlıklar hakkında yorum yaptı ve tanımadığım bir bey katılmıyorum diye cevap verdi. Yanıtını yayınladım ve bende bu yoruma "bu sizin fikriniz. katılmak kadar katılmamamakda özgürsünüz." diye cevap verdim. Sanırım çizgimi burda belli ettim.
    Çok sağol sağol Sevilcim moral oldu. Valla o sinirle sabah çıktım 1,5 saat yürüdüm. İyi oldu aslında :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Gülaycığım günlerdir bloğumla ilgilenemiyorum arkadaşların bloglarına da bakamıyorum ama özellikle şimdi seninkine bakmak istedim bu yazını gördüm..
    İnan bana gidene sevinmelisin demek ki ne kadar yobaz dar görüşlü ki aksi yazı ve düşünceleri kabul edemiyor görmek duymak istemiyor. Vallahi oh böyle ferah ferah yaa ne kasıcaz kendimizi..:))
    Selam ve sevgilerimi gönderiyorum arkadaşım..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin yeterli telaşın var canım postunu okudum ama yorum yazamadım bir türlü.haklısın kasamam kendimi .çok sağol özlemcim. bendende sevgiler saygılar...

      Sil
  4. herkes aynı şekilde düşünseydi hiçbirşey yokmuş gibi devam ederdik. neden bunca ayaklanma? fikir ayrılıklarından elbette ama blog camiasına bulaşmış olması tuhaf. giden gider, kalan izleyenler sizindir gülay hanım. sıkmayın canınızı:)
    bakın ben geldim mesela:))))
    öpüyorum sizi
    kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısınız. 1 kişi gitti 6 kişi geldi. Nasıl mutlu oldum anlatamam. hoş geldiniz. biz birbirimizi desteklediğimiz sürece kimse üzemez zaten. çok teşekkür ederim.

      Sil
  5. gerçekten kimse kimseye saygı duymuyor,olduğu gibi kabullenmiyor.hiç kafana takma canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım ya. vallahi yorumlarınızı okudukça daha da bir rahatlıyorum...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...