Sayfalar

2 Haz 2013

TÜRKİYE GEZİ PARKI İÇİN AYAKTA!

Ne olacak bu halimiz bilmiyorum ?
Uzun yıllardır Tv ve özellikle haber izlemiyorum çünkü her haber insanı kıran , üzen ve yıpratan kötü haberler ile dolu. Bu tarz şeyleri gördüğümde yada haberdar olduğumda iyi izlemiyorum diyorum.
Bir çok bloger arkadaşım gibi ben de bir süre ortalık yatışıp sakinleşene kadar post yayınlamayacağım.
Aşağıdaki haber ise İzmitimin direniş haberi...
Sağlıcakla kalın... 

Gösteriler diğer şehirlere sıçradı (Taksim Gezi parkı olayları)


İZMİT SABAHA KARŞI KARIŞTI: 50 GÖZALTI

İstanbul'daki Taksim Gezi Parkı'nda göstericilere polisin biber gazlı müdahalesine tepki olarak İzmit'te Cumhuriyet Meydanı'nda dün saat 19.00'da gerçekleştirilen protesto gösterisinde sabaha karşı olaylar çıktı. 4 bin dolayında kalabalığın, sabaha karşı AK Parti binasına yürümek istemesi üzerine polis, tazyikli su ve biber gazı kullanarak göstericilere müdahale etti, 50 kişi gözaltına alındı.

İzmit'te ilk protesto diğer illerle birlikte dün saat 19.00'da gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan ve sayıları önce 500 civarında olan eylemci burada pankartlar açıp çeşitli sloganlar atarak hem Taksim'deki gösterilere destek verdi, hem de polisin sert müdahalesini ve hükümeti protesto etti. Bir ara sayıları bini aşan kalabalık daha sonra dağıldı. Ancak gece yarısına doğru sosyal paylaşım sitelerinden yapılan duyurularla aynı yerde yeniden toplanmaya başlanıldı. Saat 24.00'dan itibaren kalabalığın sayısı bir anda yaklaşık 4 bine ulaştı. Sık sık İstiklal Marşı ve 10. Yıl Marşı'nı söyleyen kalabalıktaki bazı gruplar arasında Ak Parti il binasına yürüme konusunda tartışmalar yaşandı. O ana kadar çevrede sivillerin dışında resmi kıyafetli polise rastlanmadı. Kocaeli Üniversitesi'nin kent merkezinin yaklaşık 10 kilometre uzağında olan Umuttepe Kampüsü'ndeki yurtlarda kalan öğrencilerin de Cumhuriyet parkı'na gelmek istedikleri, ancak orada önlem alan polis ve özel güvenliklerin dışarı çıkmalarına izin vermediği anlaşıldı. Saat 04.00 sıralarında ise kalabalık bir anda hareketlenerek Perşembe Pazarı mevkiinde D-100 karayolu kenarında bulunan AK Parti İl binasına yürümek için harekete geçti.

O ana kadar çevrede görünmeyen Çevik Kuvvet ve diğer polis ekipleri, hem Hürriyet Caddesi'nde, hem Dolphin AVM önündeki yolda ve AK Parti il binasının önünden geçen D-100'e paralel yan yolda önlem aldı. Kalabalık birkaç noktada güvenlik güçleri barıkatını aşmaya çalışırken, polisin tazyikli su ve biber gazlı müdahalesi ile ortalık bir anda karıştı.

Kalabalık yola çöp konteynerlerini devirerek polis araçlarının üzerlerine gelmesini engellemeye çalıştı. Ancak sık sık biber gazı sıkılması sonucu kalabalığın bir kısmı kent merkezine doğru çekilirken, bir kısmı da D-100'ün yan yolundan AK Parti İl binasına gitmek istedi. Fakat burada da önlem alan polis, göstericilerin geçişine izin vermedi. Yaşanan arbedelerden sonra küçük gruplara bölünen ve büyük bir bölümü öğrenci olduğu anlaşılan eylemcilerle polisler arasında kovalamaca yaşandı. Polis kalabalıkla birlikte sık sık karşı karşıya gelirken, Cumhuriyet Meydanı, İnönü Caddesi Yeni Turan mevkiinde birkaç kez daha biber gazı kullandı. Atılan gaz bombalarından, olayları heyecan içinde pencerelerinden izleyen vatandaşlar da etkilendi. Bu arada yakın mesafeden sıkılan gazdan etkilenen iki gazeteci de hastanelik oldu. Olaylar saat 05.15 sıralarında tamamen durulurken, ilk bilgilere göre polisin yaklaşık 50 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.

kaynak

4 yorum:

  1. Bu nereye gider, bir yere gider mi bilinmez ama içimdeki gençliğin uyanışı kıpırtısı varya o herşeye değer :) İtaat eden biat eden bir gençliğimiz olduğunu düşünüp hep üzüldüm şimdiye kadar, hep sindirildiğimizi düşündüm de meğer bekliyormuş gençlik, eze eze ezeeeeeeee bıktırdıkları, sıkıştıra sıkıştıra sıkıştıra canlarını yaktıkları, konuşa konuşa konuşa yalanlarla midelerini bulandırdıkları gençlik özgürlüğünü geri istiyor... Gurur duyuyorum...
    Bizim başbakanımız da gezilere gidiyor çok önemli görüşmeler yapacak dünyayı kurtaracak gitmezse ne olacak alim Allahhhhhhh....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağzına sağlık Şenaycığım. Çok güzel yazmışsın....

      Sil
    2. Katılmıyorum.

      Sil
    3. bu sizin fikriniz. katılmak kadar katılmamamakda özgürsünüz.

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...