Sayfalar

18 Haz 2013

TABLET ÇANTASI YADA MİNİ POSTACI ÇANTASI

Herkese iyi günler dilerim.
Bu kadar hengamenin içinde dikişmi diktin diyenler çıkabilir. Vallahi direnişcilere ve halka yapılanlardan sonra pek keyif kalmıyor ama hayatta devam ediyor bir şekilde yaşamak ve hayata devam etmek gerekiyor.
Bu çantayı da yeğenime yaptım. Babası karne hediyesi olarak tablet almış ve "teyze bana çanta yaparmısın" diye rica da bulundu.
Aslında hiç keyfim de yokdu ama mecbur yapmak zorunda kaldım. Ablamlar şu anda Didim de. Annemde cuma günü yola çıkacak . Cuma ya yetiştireyim dedim.  Dikiş dikerim yeri gelince çok da güzel dikerim ama uzun zamandır sadece düz dikişler dikiyordum. Böyle tefferuatlı dikişler dikmeyeli çok oldu. Haliyle paslanıyorsunuz..
Üstelik Sosyal medyadan takip ettiğim Gezi parkı olayları da ciddi ciddi yaşam enerjimi söndürdü ama dediğim gibi mecburen yapıldı.
Neyse çok uzatmadan yapılışına geçelim.


bu ne demeyin kaprım vardı . hiç de sevmem aslında ya kısa olacak ya uzun ortası pek bana göre değil. ama kilolu olunca bir şey bulamıyorsunuz . bulduğunuz da ise şikayet etmeden alıp nasılsa giyiyorsunuz. neyse kilo verip üzerime bol olunca kesim de diz altı olsun şort gibi giyeyim dedim. tabiki paçalar çıktı. bu paçayı kestikten sonra kalan kumaş.

 tablet 15 x 20 ölçülerindeydi. eninden 1 er cm. pay bırakarak işaretledim. üstten çok pay olmadığı için kıvırma payı diye düşünüp 23-24 cm ayarladım.
 burada kesip 3 kenarını dikmiş hali var. üstünü açık bıraktım.
 yanlardan 1 er cm yani toplamda 2 cm pay bıraktığım için köşeyi 2 cm işaretleyip iki tarafından çantanın tabanını diktim. kulakları kesiyoruz.  astar olarak da eşimin artık iyice incelmiş iş yeleğini kullandım. elyaflı olduğu için gayet uygun oladu. tamamen eski yada kullanılmayanlar değerlendirilmesi bu çanta.
 astarını da çantayı diker gibi ölçtüm ve diktim. sıra geldi fermuarı dikmeye . aman benim kafa bir durdu  :) nasıl yapacaktım. fermuarda haliyle biraz sıkı dikişle dikiliyor sökemem de . artık dedim olursa olur olmasa diğer paça da var nasılsa . fermuarı çanta ile astarın arasına koydum ve diktim.
 çantanın dikişi bitmiş hali.
 kaprinin yanlarında düğme vardı paça boyunu ayarlayabilmek için birde askısı vardı. onlarda hepsi değerlendi merak etmeyin :)düğmeleri iki yanına diktim. sapsız kullanım için hem bence ayrı bir hava verdi.
 bu iç astar görüntüsü .
 ucundakiler pantolundan çıkan boy ayarlama parçası. belki bir adı vardır cehaletimi mazur görün ama bilmiyorum :( diğer paçadan da 2 parça kesip orjinal uçlar kalınlığında ayarlayıp makinada dikip birleştirdim.
bu da çantanın bitmiş hali. vallahi bu kafayla hiç bir şeye benzemez dedim. hiç içimden gelmeyerek diktim. çok bocaladım ama sonunçtan memnun kaldım. aslında sap takmamın bir nedeni daha vardı. yeğenim bu çantadan sıkılırsa ablam pazara yada markete giderken hemen takıp rahatlıkla parasını koyabileceği bir şey de olsun dedim :)
umarım çok karışık anlatmamışımdır. yapmak isteyen olursa takıldığı yerde elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.
evet atmadan önce bir kez daha düşünün . bakın ummadığınız bir şekilde kullanılabilinir. üstelik olmadığı yapamadığınız taktirde boşa giden parçalara yada kumaşlarınıza da üzülmezsiniz.
Sağlıcakla kalın. Diren Gezi Parkı

12 yorum:

  1. Gülaycığım inanır mısın dikişte de ustasın maşallah.. İnanamıyorum on parmağında on marifet.. Ciddi anlamda çok güzel olmuş.. İyice kıskanmaya başladım seni yani..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay mahçup ediyorsun beni canım. uzun zamandır bu tarz şeyler dikmeyince olmaz dedim ama oldu. aşkolsun senin diktiklerinin yanında bizimkilerin lafı bile olmaz. kına gecesinde giydiğin elbisenin hazır olmadığını anlayan oldumu ??? olmadı değilmi.
      kim kimi kıskanmalı bilemedim :)

      Sil
  2. Çok güzel olmuş Gülaycım,ellerine ,emeğine sağlık,yeğenin iyi günlerde kullansın.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım.. Seneler önce bende kot pantolondan bir çanta yapıp üzerini kurdele nakışıyla süslemiştim..(fikir olsun sana)..:)) Ben dikiş dikmeyeli neredeyse 5 sene var.. Görünce çok özeniyorum.. İyi günlerde sağlıkla kullansın inşallah.. sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım. ne güzel fikir kurdale nakışı bilmiyorum ama normal nakışla süsleme yaparım. haklısın nasıl özeniyor insan değilmi. ama kesmeye başlayana kadar zorluk sonrası çok kolay geliyor ve iş hemen bitiyor...
      sevgiler benden :)

      Sil
  4. Eline sağlık,sen epey beceriklisin aferin:) Kapriyi çok severim benn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım sana yetişmeye çalışıyorum :) ben sevmiyorum etek deve pantolonda ya tam diz altı yada bilekde olacak . ben aykırı marjinal bir insanım bak uçlarda yaşıyorum :)

      Sil
  5. Çok güzel olmuş, güle güle kullanın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. siizn blogunuz da çok güzelmiş hemen takipciniz oldum...

      Sil
  6. helal olsun valla hem ne güzel ve detaylı anlatmış hem harika bir geri dönüşüm çıkarmışsınız.çok beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım. sadece fermuar beni çok zorladı. bakalım dikdikçr püf noktalarını hatırlayacağız :)aynen tamamen geri dönüşüm :) mersi :)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...