Sayfalar

10 Haz 2013

PEYNİRLİ VE KIYMALI ISPANAKLI MANTI

 
 
Yanlış hatırlamıyorsam italyanlar buna ravioli diyor. ama benim için dolgulu makarna hada mantı. Mantı illaki kıymalı olmak zorunda değil ya ! Değilmi ???


 
Tarifini burada vermiştim makarnamın. kalan 2 parçayı deepfeeze attığımı söylemiştim. Sabahtan hamuru çıkartım ve tamamen çözülmesini bekledim.

Diğer taraftan biraz kıymayı bir kaba alalım içine 1 tane soğan rendeleyelim Biraz tuz biraz karabiber ve kıymamızı yoğuralım. Kare kestiğimiz hamurlarımıza istediğimiz kadar ki ben hamurumu tekrardan 2 ye boldüğüm için kıymamı fazla fazla koydum :) Sonra istediğimiz şekilde kapatıp . bekletiyoruz. 
Burada ise yine açıp kestiğim hamurumun içine ister peynir ister lor hazırlayıp koyuyoruz. İçini hazırlamak çok kolay peyniri yada koru bir kaba alın ve içine biraz maydanoz koyun. 
Hamurun ortalarına yine peyniri bolca koyun ve kapatın. Hamurları açmaya başlamadan tenceremizi ocağa koyup kaynatmaya başlarsak çok beklememiş oluruz. 
Mantılarımızı ben ayrı ayrı haşladımki hangisi kıymalı hangisi peynirli bilelim. Siz isterseniz beraber de haşlayabilirsiniz. Yukardaki resimde peynirli olan . Ona sadece salçalı sos dan ekledim. 
Burada ise kıymalı olan. Ve tabiki yoğurt ve salçalı sos eşliğinde....
Burada peynirli olanın içi. Benim peynirim çok yumuşak olduğu için içinde erimiş gitmiş. Ama lezzetini vermiş .Denemek isteyenler için öneririm. Ama şunu da belirtmekte fayda var ki . Herkesin damak zevki farklı bana çok lezzetli gelmiş olan bir yemek sizin için lezzetsiz olabilir.
 
 
Sağlıcakla kalın...

12 yorum:

  1. elıne sağlık ben peynırlısını alayım cok guzel olmus genıs bır zamanımda deneyeceğım

    YanıtlaSil
  2. Ah Gülaycığım bu yemeğin bana veya başkalarına lezzetsiz gelme ihtimali yok ki arkadaşım şu güzelliğe bak hele.. Nasıl canım çekti yemin ediyorum.. Mükemmel vallahi yine harikalar yaratmışsın..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım :) bir gün inşallah misafirim olursun daha güzellerini yaparım size :)

      Sil
  3. Bu arada sevgili arkadaşım, Bugünkü yayınımda sana atıf yaptım ve teşekkür ettim..:))
    Tekrar selam ve sevgiler..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim çok zarifsin. kocaman öpüyorum :)

      Sil
  4. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Mantı olurda güzel olmaz mı enfes görünüyor....Bloğunuzu çok beğendim ve takibe aldım bana da beklerim. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim bende sizi ziyaret ettim ve tabiki takibe aldım...

      Sil
  5. Ayy ben buraya aç karnıma bir daha uğramamm :(
    Gülay ablacım ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar..En kısa zamanada yapıcam :) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım. ramazanda ne yapacağız. demekki iftardan sonra yemek postu, iftara kadar da fil , dizi ve elişi postu yayınlayacağız. seninde şimdiden ellerine sağlık canım...

      Sil
  6. Elinize sağlık, enfes bir görüntü

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...