Sayfalar

29 May 2013

TAHT OYUNLARI

 
 
Yok yok merak etmeyin ben oynamıyorum.
Ama teklif gelirse neden olmasın :)
Orjinal adı Game of Thrones
 
Game of Thrones

Yaz mevsimi on yıllar boyunca sürer. Kış ise bir ömür boyu. Demir Taht mücadelesi başladı...

Mücadele sıcaklığın komplolar, şehvet ve entrikalar doğurduğu güneyden, göz alabildiğine uzanan vahşi doğu topraklarına, yaklaşık 250 metre uzunluğundaki buz duvarının krallığı karanlık güçlerden koruduğu buzla kaplı kuzeye kadar uzanacak. Krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve hainler, yalancılar, lordlar ve dürüst adamlar... Hepsi “Taht Oyunları”nı oynayacak...
 
 
en sevdiğim karakter Daenerys Targaryen
 
Diye başlar hikaye. Bu diziyi eşimle çok seviyoruz yeni bölümü yayınlansın diye dört gözle bekleriz. Belki bilmiyorsunuz ama bizden de bir sanatçı var . Aslında almanya doğumlu Sibel Kekilli. Adını Fatih Akın'ın Duvara Karşı filmiyle duyduk. Ve ne diyelim Allah yolunu açık etsin :)
 
 
 
Benim bir huyum var. Kitabı olan filmlerin öncesinde kitaplarını okumayı çok severim. Mesela Harry Potter da yada Alacakaranlık serisinde. İlk 2 kitabı okudum sonraki 2 kitabı bulamadım ama sonraki 3 kitap elimde. Anlarım heralde diyerek elime 5. kitabı aldım. Ya dedim ne oluyoruz. 100 küsür sayfa okuduktan sonra baktım bu olay beni aşıyor :)
 
 
sibel kekilli
 
Neyse Kitabın yazarı George R.R. Martin inanılmaz bir kurgu. Yüzüklerin efendisinden sonra gelen en iyi yapımlardan biri diyebilirim. Ama en azından dizi böylece hemen hemen her hafta izliyebiliyoruz...

4 yorum:

  1. Gülaycığım böyle bir dizi varmış ve ben bilmiyorum.. Hangi kanalda çıkıyor nolur bana da söyleyin izliyim. Tarihi fantastik dizilere bayılırım ben.:))
    Sibel Kekilli adı pek de iyi olmyan filmler ile duyuldu aslında hiç sevmediğim bir kadındır ama dizi çok çok güzele benziyor..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sana daha çook dizi öneririm özlem :) cnbc-e de yayınlanıyor ama eski bölümleri nasıl izlerim dersen benim sürekli dizi izlediğim bir site var dizi-mag. ordanda bütün bölümleri izleyebilirsin :)
      Evet Sibel Kekilli pek hoş olmayan bir şekilde tanındaı bu filimde de eski halimyle müstesna bir rolde ama değme hoolywood aktörlerine taş çıkartıyor :) Dizi izlenmesi gereken bir dizi :)

      Sil
  2. ara ara bakıyorum geceleri yattığım yerden tekrarlarına.dekor ve efektler zaten çok hoşuma gidiyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok emek harcanmış bir yapım. allahtan kitaplar varda ne olacağını tahmin edebiliyoruz. Kitapla pek birebir gitmese de en azından olacakları tahmin edebiliyorsun..

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...