BERFİN

Lilypie Angel and Memorial tickers

10 May 2013

Patatesli Mantar

 
 
 
 
 
Mantarları alırken fırında mantar yapmayı planlıyordum. Hatta haşladım sadece fırına verip üzerine tereyağı ve mantar  ekleyip tamam olacaktı. Ama o gün ne hikmetse sanırım canım biraz daha sulu bir yemek istedi ve ortaya bu çıktı . Aslında önceden haşlanmış olması daha iyi oldu hem o siyah suyunu yemeğe bulaştırmamış oldu hemde pişme süresi kısaldı...
 
MALZEMELER:

  • 500 gr. kültür mantarı
  • 2 adet soğan
  • 2 adet küçük patates
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kaşık salça
  • tuz
  • maydanoz

YAPILIŞI:

  • Mantarlar önce temizlenip limonlu yada limon tuzlu suda bekletilir.( Bunu yapmakta ki amaç mantarın kararmasını engellemek)
  • Sonra bir tencere'ye su koyup kaynamaya bırakırız. Su kaynayınca içine biraz tuz ve limon suyu yada limon tuzu atarız ve mantarları ilave ederiz.
  • Diğer yandan soğanları piyazlık doğrar ve sıvı yağı koyduğumuz tencereye koyarız. Üzerine hemen salçasını mantarını ve parçalara böldüğümüz patatesi ilave eder baharatlarını da ekleriz ve ocağın üstüne alırız.
  • Önce harlı bir ateşte tutarız kaynamaya başlayınca da altını kısar ve sadece patates yumuşayana kadar pişiririz.
  • Tabağımıza aldıktan sonra kıyılmış maydanoz ile süsler ve servis ederiz....
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...