Sayfalar

4 May 2013

Kitaplar ve Ciğer Yahni

Selam . Evet başlığımız kitaplar ,kitap okumayı gerçekten çok severim 1 yılda okuduğum kitap sayısı değişiyor aslında sanırım hepimizin öyle oluyordur. Bazen okumak istersin fırsat yaratmakta zorlanırsın bazen fırsatın olur bir türlü kitabı eline alıp okuyamazsın :)
Bu aralar okuma konusunda tembelim. Ama tekrar kendimi toparlayıp düzelmem lazım. Havalar güzel hiç bir şey yapamazsam kitabımı alıp seka park a gidip battaniyemi serip okuyabilirim :) İmkan çok sizde benim gibi bu aralar okumak konusunda tembellik yapıyorsanız yapmayın. Kitap okumak gerçekten insanı rahatlatıyor. Artı kelime haznemizi genişletiyor ve daha sayamayacağım kadar çok yararı var.... Haydi kendinize bir iyilik yapın ve kitap okuyun :)


Bugünkü tarifimse  Ciğer Yahni bu tarifi çok değerli Canan Efendigil Karatay'ın Karatay Mutfağı adlı kitabından. Karatay'ın sağlıklı yaşam tüyoları ile 10 kg verdim önümde 20 kg daha var :) Neyse bu başka bir hikaye ....











Malzemeler :

  • 250 gr dana ciğeri
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • yarım çay bardağı üzüm sirkesi
  • Kristal kaya tuzu,karabiber,pulbiber
  • Maydanoz


YAPILIŞI :


  1.  İnce zarını çıkardığınız ciğeri iri kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  2. Doğradığınız ciğeri cam bir kaseye koyun, ,zerine sirke ilave edin, karıştırın ve 5-10 dakika dinlendirin.
  3. Bu arada kuru soğanı soyun, piyazlık şekilde doğrayın. Maydanozları da yıkayıp ince ince doğrayın. Salçayı bir çay bardağı suyla karıştırıp durultun.
  4. Yayvan bir tencereye tereyağını koyup kısık ateşte eritin, doğranmış kuru soğanı, ciğeri ( üzerindeki fazla sirkeyi süzdürüp) tencereye koyun. Üzerlerine salçalı suyu ilave edin. Hepsini güzelce karıştıtıp, tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte pişirmeye bırakın.
  5. Arada kontrol edin, ciğer yumuşamaya başlayınca tuz, karabiber ve pul bibe serpin. 5-10 dakika daha pişirin ( ciğer yumuşayınca ve saldığı suların çoğunu çekince yahni yemeğe hazır)
  6. Daha sonra ateşi söndürün, doğranmış maydanozları yahninin üzerine serpiştirin ve sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...