Sayfalar

1 May 2013

İzgara Uskumru

Günaydınlar...

Biraz acelem olduğu için yazıyı çok uzun tutamayacağım. Telafi edeceğim söz ...


Izgara Uskumru


MALZEMELER
  • Kişi sayısı kadar Uskumru
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tereyağı

YAPILIŞI

Vaktiniz varsa 3-4 saat önceden temizlenmiş Uskumrularınızı ( başka herhangi bir balık olabilir) kapaklı bir saklama kabına alır her tarafına tuz ve karabiber eker ve ağzı kapalı bekletiriz.
Izgaramızı ısıtır ve balıkları koyacağımız noktaya sadece yağı süreriz fazlasını değil. Üzerine de uskumruları koyarız. İki taraflı nar gibi kızartır ve mevsim salatası ile sunarız...

Not: Uskumru oldukça yağlı bir balık tereyağını az kullanmamın nedeni bu. Ama daha az yağlı bir balıkta çok daha fazla tereyağı kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...