Sayfalar

26 May 2013

ANNEMİN GÜNÜ VE BU SEFER TARİFLER :)

Günaydın canlarım...


annemin bahçesinden getirdiğim enginarlar.

 
Malum dün annemim gününden bahsetmiştim biraz. Açılış resmini annemin bahçesinden getirdiğim güzelim enginarlarla yapayım dedim :) Gün ayrıntılarına gelirsek ormalde okumalı oluyor gün  arkasından ev sahibine yük olunmasın diye herkes kendine lahmacun söylüyor. Tabi komşularımı özlemişim hepsi ablalarım teyzelerim. Herkes toplanmaya başlayınca lahmacunları söyledi. 1 saat içinde gelsin dedik. okuma bitti 1 saat oldu yok aradım. Yüklü bir sipariş daha almışlar o yüzden 20-25 dakika dediler .

Zaman doldu ama yok. Tekrar telefon edildi yola çıktı . Normalde 10 dakikalık mesafe ama hala yok .Tekrar telefon açıldı ve motorun bozulduğunu araba yoladıklarını geleceklerini söylediler. Bizde misafirlerimize sofranın hazır olduğunu oturmamızı lahmacun gelince yiyebileceğimizi söyledik. Herkes oturdu . Soradakileri görünce 2 saat oldu yok iptal et dediler. Bende tekrar aradım ve iptal ettim. Toplam 2 saati bekle ve 10 dakikalık mesafeden gelme :( Karşı taraf sizi mağdur etmemek için yollamaya çalıştık ne yapabilirim söyleyin dedi.  saat sonra gelsin dedik gelmediğinde bizim aramamızı beklemeden arayabilirdiniz üstelik motor bozulmuş yine telefon edip bizi durumdan heberdar edebilirdiniz dedim. Bizde ona göre beklerdik. Kusura bakmayın kimse istemiyor dedim.
Olması gereken bu değilmi. Bir aksilik olmuşsa haber vermek :)
Neyse bu kadar laf kalabalığı yeter şimdi tarifler :)
 
FIRINDA PEYNİRLİ SİGARA BÖREĞİ
 
 
Fırında sigara böreği .Yukarıda yapım aşaması var aşağı resimde yumurta sürülmüş ve fırına girmeye hazır
 
 
Burada ise fırından çıkmış yenmeye hazır hali :)
Şİmdi tarifi
MALZEMELER:
  • 1 kg. yufka
  • 1/2 paket margarin
  • 1/2 çay bardağı su
  • tuz
  • peynir , lor
  • maydanoz
  • 1 yumurta sarısı
  • İsteğe bağlı çörekotu
 
YAPILIŞI:
 
Öncelikle içimiz hazırlayalım. istediğiniz kadae peynir yada loru bir kabı alaım içine maydanoz doğrayıp karıştırlaım. Diğer yandan margarını tavaya alıp eritelim eridikten sonra suyumuzu ilave edelim. Yufkalarımıı üst üste koyup 8 parçaya bölelim. Önce kaşık yardımı ile yağlı su karışımızıdan üzerine yayalım sonra iç hatcını koyup ilk resimdeki gibi biraz bol sigara böreği olarak saralım. Yağlı kağıt serilmiş yada yağladığımız tepsiye dizip yumurta sarımızın içine çokaz sıvıyağ katarak böreklerimize sürelim. İsteğe bağlı olarak çörekotu serpelim ve fırına verelim.
 

PATATESLİ KIYMALI GÜL BÖREĞİ
 

sarılmış pişmeye hazır hali
 

pişmiş hali
 
MALZEMELER:
  • 1 kg yufka
  • 4-5 patates
  • avuç içi kadar kıyma
  • 1 adet soğan
  • tuz
  • karabiber
  • 1/2 paket margarin
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1 yumurta sarısı
  • isteğe bağlı çörekotu
YAPILIŞI:

Öncelikle patatesleri soyalım 4'e bölüp haşlayalım. normalde salatayaparken bu yöntemi kullanmıyorum sadece çabuk olmasını istediğim zaman soyup haşlıyorum.  tavamıza margarini alıp eritiyor eridikten sonra içine suyumuzu koyuyoruz. 
Patates haşlandıktan ezici yada çatal yardımı ile ezelim içine sırayla ince kıyılmış soğan kıyma ve baharatlarını da ekleyip karıştırırız. yufkalarımızı üst üste koyarız ve 4'e böleriz. Her bir yufkanın üzerini yine yağ-su karışımı ile ıslatırız. İç harcımızdan koyup rulo yapar sonra bir ucundan tutup kendi etrafına sararız . Yağlı kağıt serilmiş yaa yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı süreriz isteğe bağlı çörekotu serperiz. Fırında pişirip afiyetle yeriz.
Bu arada iç harçlarınız fazla gelirse küçük bir buzdolabı poşetine koyup deepfreeze atabilir ve sonra başka bir şey yapmak için çıkartabilirsiniz.

 PRENSES TATLISI

tepside bitmiş hali

servise hazır tam yemelik
 
MALZEMELER:
 
  • 1 paket kakaolu puding
  • 1 bardak toz şeker
  • 1 bardak un
  • 150 gr margarin
  •  litre süt
  • 2 paket krem şanti
  • 1 paket hindistan cevizi

YAPILIŞI:
  • Krem şanti ve hindistan cevizi dışındaki bütün malzemeler bir tencereye alınıp karıştırılıp pişirilir. Piştikten sonra vaktiniz varsa mikser ile çırpın. Borcamımıza hindistan cevizini yayar ve pişmiş muhallebimizi üzerine dökeriz. Muhallebimizin soğumasını bekleriz yoksa krem şanti erir. Krem şantimizi üzerindeki tarife göre yaparız ve tamamen soğumuş tatlımızın üzerine yayarız. ve tekrar dolaba koyarız. Servisden önce kare yada dikdörgen keser serviz yaparız. Serviz sırasında kakao veya damla çikolata ile süzleyebiliriz.
Bu tatlıyı internettten araştırdığımda o kadar çok çeşidine rastladımki :) Ama genelde hep kakaolu yapılmıştı. İşte size bir öneri tam çilek mevsimindeyiz pudingi çilekli alıp pişirebilir ve üzerini çilekle süsleyebilir yada çilekli sos ile süsleyebiliriz. Yada muzlu yada hayal gücünüz ne istiyorsa o şekilde yapabilirsiniz.
 

Annemin balkonundan bir manzara

bu da annemin bahçe kapısı 
 

 
Yazımı annemin bahçesi ve manzarası ile bitirmek istedim. Umarım sevmişsinizdir. Sağlıcakla kalın...


 



8 yorum:

  1. Gülay Hanım maşallah ne kadar maharetlisiniz.. Bu kadar çok şeyi nasıl yaptınız.. Hepsi emek isteyen yiyecekler.. Ve hepsi çok lezzetliler..:))
    Su sayfayı direk bilgisayarıma kaydettim tariflere bakıp yapacağız..:))
    Annenizin manzarası harika denize nazır bayıldım.. Ben de böyle bir ev istiyoruuum..:))
    Lahmacun olayı cidden büyük terbiyesizlik ben sizin yerinizde olsam bir daha aynı yerden sipariş vermezdim. Hatta bir boş vaktimde gidip şikayetimi tekrar dile getirirdim. Çünkü böyle bir durumda insanları müşkül durumda bırakmak ne demek.. Cidden çok çok ayıp..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler ama bu seferkiler ablamın . Övgüleri ben alırsam olmaz. Ablamın marifetleri bunlar... Tarifleri yapınca tekrardan yorum bekliyorum. Aynen annemin manzarası harikadır. Tam sayfiye yeri :) Ne yapacaksınız artık dürüst esnaf bulmak çok zor. Allahtan bunlar vardı da günü kurtardık. Yoksa lahmacunu bekliyeceğiz diye açlıktan ölecektik :)

      Sil
  2. ben sizin annenize misafir gitmek istedim bu yaz;y; okuyunca vallahh:) harikasınızzzz:) sevgilerrr Azerbaycandann

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman bekleriz :) Ah ne güzel bizden de sizlere sevgiler :)

      Sil
  3. HERŞEY ÇOK GÜZEL OLMUŞ,ELLERİNİZE SAĞLIK,AYRICA MANZARA SÜPER.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. Ah birde profesyonel makinam olsa ne manzaralar çekeceğim de şimdilik bu kadar çekebiliyorum...

      Sil
  4. masallah gulaycım tarıfı koydum hemen yapmıssın paylasmıssın cok tsk ederım benıde paylastığın ıcın tarıfler cok guzel yapanların elıne sağlık ızmıtımız zaten cok guzel bır sehır annen nerede oyuruyor sanlı denızı goruyor bacede cok guzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım tabiki paylaşacağım seni . Olurmu başka türlü. Yaptığını ve ne kadar güzel olduğunu söyleyen yorumların yeri başkadır değilmi :) Annem Hereke ye bağlı Şİrinyalı da oturuyor. Çektiğim bahçe bir şey değil kocaman :) Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim canım.

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...