Sayfalar

2 May 2013

1 Mayıs ve arkadaşlarla kahvaltı

Dün sizinle paylaşım yapamadım çok yoğundum . Ama telafi edeceğim. Bugün kahvaltıya arkadaşlarımız gelecek ,malum biraz hazırlık yaptım . Öyle aman aman bir şey yapamadım çünkü bir yandan yazlıkları çıkartma kışlıkları kaldırma işleri ile uğraştım. Bilirsiniz ki bayağı yorucu bir iş bu.

Evet arkadaşlarımız geldi güzelce yemeklerimizi yedik ,zaten sofradaki sohbet hiç bir şeye benzemez. Çok sık görüşemeyince de laf hiç bitmedi...

Benim yaptıklarım bazlama, çiğ börek ve güveçte sucuklu yumurta. Yalnız sucuklu yumurta biz sofraya oturduktan sonra pişdiği için onu görüntüleyemedim. ama ilk fırsatta sizinle paylaşacağım. Hoş bir sunum istiyorsanız mutlaka deneyin...

Haydi artık fotoğraflar ve tarifler....

Bu sofranın genel görüntüsü ama tam hazır değil.



Bu da çiğ börek yani Tatar böreği yalnız benimki çok yağ çekti .Tarifi annemineli sitesinden .


Tarifi size birebir aynısını veriyorum :


Malzemeler:* 2,5 su bardağı beyaz un
* 1 çorba kaşığı sirke
* 1 çay bardağı su (yetmezse ilave edin)
* Yarım çay bardağı sıvı yağ (isteğe bağlı)
* Tuz

İç Malzemesi:
* 250 gr az yağlı kıyma
* 1 adet incecik kıyılmış kuru soğan
* Tuz, karabiber
* 1/2 çay bardağı su
Yapılışı: Un,su, tuz,sirke (sıvı yağ istenilirse) kulak memesi kıvamında iyice yoğurun. Hamuru 40-45 dakika nemli bez altında dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın, her bezeyi tabak büyüklüğünde açın, Diğer tarafta kıymayı soğan,tuz ve karabiber ile iyice karıştırın, harca su ekleyin ve açılan her hamurun bir tarafına malzemeden 1 kaşık koyun, hamurun bir tarafına iyice yayın, diğer tarafını üzerine kapatın yarım ay şeklinde olsun, elinizle iyice bastırın ve,kenarlarını çay tabağı ile kesin, kızğın yağda arkalı önlü kızartın. Kağıt havlu üzerinde yağını süzdürün,sıcak sıcak servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun..
.

 
Bazlamalarım da çok lezzetliydi tarifi dilrubasultan dan aldım . Yapmak isteyenlere şiddetle tavsiye ederim...

Bazlamanın tarifinide size birebir veriyorum :


Yaklaşık olarak 4 kişilik bir aileye ;

 4 su bardağı un,

Yarım kibrit kutusu yaş maya,

Tuz ve ılık su…(yeteri kadar)

1 yemek kaşık yoğurt

Yarım çay kaşığı karbonat


Derin bir kaba unu, mayayı ve tuzu koyup, elimize yapışır kıvamda bir hamur elde edinceye kadar yeteri kadar ılık su ile karıştırarak yoğuralım. Elde ettiğimiz hamurun üzerini iyice sarıp hamur kabarana kadar mayalandıralım. Mayalanan hamurumuzun üzerine 1 kaşık yoğurtla karbonatı üzerine sürüp tekrar yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamurdan tavanızın büyüklüğüne uygun olarak bezeler alarak unladığımız bir yere koyalım. Bezelerin üzerine un serpip bir örtüyle kapatıp bir süre bekleyelim. Bu sürede bezelerimiz biraz daha kabarmış olacaklar.
Bezelerimiz kabarırken tavamızı ocağın büyük gözünde ısınmış olarak hazırlayalım. Oklava, merdane yada hamurumuzun yumuşaklığına göre unlayarak elimizle şekil verdiğimiz bezeleri (tavamıza sığacak büyüklükte) tavamızda iki tarafı da kızaracak şekilde çevirerek pişirelim.
 

Bu da bugün kü halim. Geçen sene elbiselerimden birini kullanarak dikmeye niyetlendim ama sağolsun canım arkadaşım Derya bana fırsat vermedi ve o dikti bana. Geçen sene giydiğimde 9 kg fazlam vardı onlar gidince elbisem daha güzel durmaya başladı. Tekrar ellerine sağlık canım arkadaşım...
 

 






2 yorum:

  1. Gülaycım ben geldim..:) Hayırlı olsun niye yazmıyorsun bende blogçuyum diye.. İzleyicinde oldum.. Lezzetli paylaşımlarda güzel günlerde görüşürüz inşallah.. Sevgiler canım.. Bak buda benim blogum.. http://www.izmirdenlezzetler.com/
    İyi geceler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin oyacım :) ee daha çok tazeyim doğru düzgün yazım yok azıcık pişim olgunlaşim dedim :)Sizin kadar olmama ooo daha çok var :) Temmenilerimiz karşılıklı canım. Bende senin izleyicin oldum sevgiler benden canım öptüm...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...